23 / 04 / 2024

İnşaat malzemeleri sektörü ihracat

İnşaat malzemeleri sektörü ihracat

Türkiye İMSAD Sektör Raporu’nun mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe ihracat 2016 yılında yüzde 10,2 gerileyerek 15,2 milyar dolara indi. ABD’ye ihracatımızın yüzde 8,7 gerilemiş olmasına rağmen ABD, 2016 yılında en çok inşaat malzemeleri ihracatı yaptığımız pazar haline

İnşaat malzemeleri sektöründen 2016’da 15 milyar dolar ihracat!

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Sektör Raporu’nun şubat ayı sonuçlarına göre, 2016 yılında 15,24 milyar dolara geriledi.

Siltaş Yapı'dan inşaat sektörünü ayağa kaldıracak yöntemler! 

Siltaş Yapı Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Murat Özdemir, mevcut ekonomik konjonktürden etkilenen inşaat sektörü için yılın ikinci yarısına daha olumlu baktıklarını söyleyerek sektörü ayağa kaldıracak yöntemleri açıkladı.

Öztürkler Grup Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Nakliyat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öztürkler Grup Yapı Ve İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Nakliyat Ticaret Limited Şirketi bugün Sancaktepe'de 850 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Öztürk tarafından kuruldu.

İMKON 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı!

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu'nun sektörün önde gelen projeleri ilgililerle bir araya getirmek için düzenlediği 2. Gayrimenkul Yapı ve İnşaat Malzemeleri Fuarı kapılarını açtı.

Hy Palet İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Limited Şirketi kuruldu!

Hy Palet İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Limited Şirketi bugün Bağcılar'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Hüseyin Yayla tarafından kuruldu.

Green Grup İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Elektrik Nakliye Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Green Grup İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Medikal Elektrik Nakliye Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 650 bin TL sermaye bedeli ile Murat Uğur tarafından kuruldu.

Dream Hırdavat Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Dream Hırdavat Metal İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Ve Oto Yedek Parça Sanayi Ticaret Ltd.Şti. Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Ali Gezer tarafından kuruldu.

Türkiye İMSAD Sektör Raporu'nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu olan Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) her ay hazırlanan Aylık Sektör Raporu’nun Nisan 2023 sonuçları açıklandı.

Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Ev kiralarının sürekli tırmanmasına fren olması için hayata geçirilen ve 1 Temmuz’da sona erecek yüzde 25 sınırının uzatılması sektörde dengelerin değişmesine sebep olacak. Kirada yüzde 25 zam sınırının uzatılması sektörü nasıl etkileyecek? 

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

Yeni yatırımın adresi hurda sektörü mü oluyor? Fiyatlar gün geçtikçe artıyor! Sektördeki dalgalanmalar inşaat sektörüne paralel olarak ilerliyor. Peki yatırımcılar bu alana mı kayıyor? İşte 1 Şubat 2023 fiyat listesi…

İnşaat sektörü 4 yılda yüzde 20 geriledi

İnşaat malzemesi sektörünün çatısı İnşaat Malzemesi Sanayiciler Derneği’nin eylül ayı verilerine göre, yılın ikinci çeyreğinde inşaat malzemeleri üretimi yüzde 2.1 oranında arttı ancak sektör 2018 yılından bu yana yüzde 20 geriledi. 

Joker Lojistik İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Joker Lojistik İnşaat Malzemeleri Orman Ürünleri Turizm Organizasyon Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Büyükçekmece'de Kaan Ceylan tarafından kuruldu.

Demir fiyatlarına okkalı zam geldi! İnşaat sektöründe tansiyon yükseliyor! İşte 25 Mayıs 2022 güncel demir fiyatları

İnşaat malzemeleri arasında yer alan demir fiyatlarına bugün okkalı bir zam geldi. İnşaat sektörünün en temel yapı malzemesi olan demirin tonu 400 lira yükseldi. Peki demir fiyatları ne kadar oldu? Güncel demir fiyatları kaç lira? İşte güncel inşaat demir fiyatları 25 Mayıs 2022...

İnşaat malzemeleri sektöründe hareketlilik başladı! Sektör, yüksek sezondan umutlu!

Türkiye İMSAD tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Nisan 2022 sonuçları belli oldu. Peki Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından hazırlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi nisan ayı sonuçlarında hangi veriler yer aldı?

İnşaat malzemeleri sektörü ihracat Haberi

İnşaat malzemeleri sektörü ihracat

Türkiye İMSAD tarafından her ay düzenli olarak yayınlanan Sektör Raporu’nun mart ayı sonuçlarına göre, Türkiye inşaat malzemeleri sektöründe ihracat 2016 yılında yüzde 10,2 gerileyerek 15,2 milyar dolara indi. Rapora göre, 2016 yılında ABD’ye ihracatımızın yüzde 8,7 gerilemiş olmasına rağmen ABD, 2016 yılında en çok inşaat malzemeleri ihracatı yaptığımız pazar haline geldi. ABD’de inşaat ve konut sektöründeki toparlanma ihracatımızı destekledi.


Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD)’nin mart ayı Sektör Raporu’na göre, inşaat malzemeleri ihracatında ilk sırayı ABD’nin almasında yakın pazarlara olan ihracattaki gerileme etkili oldu. Bir önceki yıla göre ihracatında yüzde 29,2’lik gerileme yaşanan Irak ise ikinci sıraya yerleşti. Yakın ve komşu ülkelere ihracat önemli ölçüde gerilerken, İsrail’e ihracat yüzde 16,9 arttı. İran, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi...