23 / 04 / 2024

inşaatlarda iş güvenliği

inşaatlarda iş güvenliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, inşaatlarda çalışan personelleri bilinçlendirmek ve olası kazaların önüne geçmek için iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenledi.

İş güvenliği uzmanı olmayan firmaya ceza!

İş güvenliği uzmanı ve işyeri hekimi çalıştırmayan işletmelere geçmişe yönelik ceza kesilmemesini öngören af maddesi torba yasadan çıkarıldı..

İnşaatlarda iş güvenliğine ILO ayarı!

1988 yılında 75. Uluslararası Çalışma Konferansı’nda kabul edilen ve 11 Ocak 1991 tarihinden yürürlüğe giren 167 sayılı ILO sözleşmesi, şimdiye kadar 25 ülke tarafından imzalanmıştır.

1.650 inşaatı mühürledik!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, “Kafana göre iskele yapamazsın. 1650 inşaatı durdurduk. Düzeltenlerin mührü kaldırıldı. 500’ü hâlâ mühürlü” dedi..

İnşaatlarda iş güvenliği denetimleri arttı!

ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İş Sağlığı ve Güvenliği Genel Müdür Yardımcısı İsmail Gerim, son zamanlarda meydana gelen işçi ölümleri üzerine denetimleri artırdıklarını belirtti...

İdris Güllüce: İnşaatta dünya birincisi olacağız!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, inşaatta dünya birincisi olma iddialarının olduğunu ifade ederek, "Türkiye'de inşaat sektöründeki işçiler mesleki yeterlilikle ilgili 2017 yılına kadar eğitilecek. 2017 yılından sonra hiçbir sertifikasız işçi çalı

Necip Nasır: İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın!

Müteahhitler Federasyonu ( MÜFED ) Başkanı İnşaat Mühendisi Necip Nasır, "Sorunlar, ancak sektörün tüm muhataplarının görevlerini düzgün yapması ile çözülebilir.İş güvenliği yasası hakkıyla uygulansın dedi...

Kocaeli'de iş güvenliği eğitimi açılış toplantısı yarın yapılacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Sanayi Odası, İzmit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortaklığıyla METİSKOP açılış toplantısı 18 Eylül Perşembe günü saat 10.30’da Welborn Luxury Hotel’ de yapılacak.

2014'ün ilk 6 ayında 135 inşaat işçisi hayatını kaybetti!

Ölümlü iş kazaları en fazla inşaat sektöründe yaşanıyor. Ölüm nedenlerinde de yüksekten düşme başı çekiyor. 2014'ün ilk 6 i ayında 135 işçi hayatını kaybetti. Derme çatmam iskeleler işçilerinin canına mal oluyor.

İrfan Aydoğan: İnşaatlarda insan hayatı söz konusuyken ihmal etmemek gerekiyor!

Aydoğan İnşaat Başkam İrfan Aydoğan, iş güvenliğine dikkat, çekti. Erdoğan herkesin iş güvenliğini A'dan Z'ye sağlamakla sorumluyuz. İnşaatlarda insan hayatı bu kadar söz konusuyken, hiçbir şeyi ihmal etmemek gerekiyor" diye konuştu.

Küçük inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği için kontrol listesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı iş güvenliği ve işçi sağlığı çalışmaları kapsamında küçük inşaatlarda iş sağlığı ve güvenliği için kontrol listesi yayımlandı. İşte listede yer alan hükümler...

İnşaat iş güvenliği yönetmeliği!

İş güvenliği mevzuatı kapsamında tüm iş alanlarında işçi sağlığı için alınması gereken önlemler Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliklerde yer alıyor. İşte inşaat iş güvenliği yönetmeliği hükümleri...

İnşaat iş güvenliği kuralları!

28786 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Yapı işlerinde iş sağlığı ve güvenliği yönetmeliği hükümlerine göre dikkat edilmesi gereken inşaat iş güvenliği kuralları ile ilgili maddeler bu haberde...

İnşaat işlerinde işyeri hekimi!

4857 Sayılı İş Kanunu’na göre 50 ve daha fazla işçi çalıştıran işyerleri işyeri hekimi çalıştırmak zorunda kalıyor. İnşaat işlerinde işyeri hekiminin görevleri Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabında yer alıyor...

Yapı işyerlerinde yüksekte güvenli çalışma projesi!

Yapı Sektörü İş Güvenliği El Kitabı nda yer alan inşaat iş güvenliği önlemleri arasında yapı işyerlerinde yüksekte güvenli çalışma projesine göre, yapı işkolunda meydana gelen kazaların yaklaşık yüzde 5’i ölümle sonuçlanıyor..

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptık!

Başlattığı kentsel dönüşüm çalışmaları ile dikkat çeken KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, yaptığı açıklamada kentsel dönüşümü seçim için değil, can güvenliği için yaptıklarını söyledi.

İnşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır?

İnşaatta iş güvenliği, çalışan her insan için önemlidir. İş güvenliğini bu çalışma alanında sağlamak için bazı kurallara uyulur. Peki inşaatta iş güvenliği nasıl sağlanır ve uyulması gereken kurallar nelerdir? İşte inşaatta iş güvenliğini sağlamak için önemli bilgiler...

Dünya Bankası o miktarı açıkladı! İşte Türkiye’deki yapıların güvenli hale gelmesi için gerekli para!

Deprem felaketinden sonra Türkiye’de yapıların durumu bir numaralı gündem maddesi oldu. Başta İstanbul olmak üzere birçok şehirde yüzbinlerce binanın depreme dayanıklı hale getirilmesi gerçeği yeniden su yüzüne çıktı. Peki ülke genelinde binaları güvenli hale getirmek için toplam ne kadar para gerek

Gayrimenkul, yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruyor!

Konut fiyatlarının reel olarak yıllık bazda yüzde 56,3 oranında arttığına değinen İTO Meclis üyesi ve Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, gayrimenkulün yatırımcılar için en güvenli liman olma özelliğini koruduğunu söyledi.

Apple, iPhone güvenliğini artırmak için üç yeni özelliği duyurdu!

Teknoloji devi Apple, iPhone ürünlerinde güvenliği artırmak için gelecek yıl üç yeni özellik sunacak! İşte detaylar..

Yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 zamlandı! Gıda güvenliği için büyük risk

Dünya piyasasında gübre fiyatlarının yüzde 190, yüzde 170 ve yüzde 280 oranlarında zamlanmasının ardından S&P’den yapılan açıklamada, yaşanan fiyat artışının gıda güvenliği için büyük risk olduğu belirtildi. Yapılan uyarıda Rusya’ya bağımlılığın azaltılması gerektiği belirtildi.

İrfan Aşçıoğlu: Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman!

Gayrimenkul sektöründe 55 yıldır faaliyet gösteren Aşçıoğlu’nun Yönetim Kurulu Başkan Vekili İrfan Aşçıoğlu yaptığı açıklamada, "Yüksek kazanç ve kira getirisi için konut en güvenli liman" dedi.

Gayrimenkul yatırımcılar için en güvenli liman!

Remax Borsa Brokeri Halil Egemen, "Dalgalı döviz kuru piyasasında en güvenli liman gayrimenkul. Yatırımcılar için haklı ve karlı kazanç dönemi" diye konuştu. 

Kripto paraların güvenliği için donanım cüzdan!

Ledger Üst Yöneticisi Pascal Gauthier, kripto paraların güvenliği için donanım cüzdanlarının hayati önem taşıdığını dile getirdi.

Yeşil Kalkınma Devrimi'yle inşaatlarda iş yapış şekli değişecek!

Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sami Kılıç, Paris İklim Anlaşması ve Yeşil Kalkınma Devrimi’yle ilgili önemli açıklamalar yaptı. Kılıç, "Yeşil Kalkınma Devrimi’yle inşaatlarda iş yapış şekli de değişecek." dedi.

Güvenli ve sağlıklı binalar için kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, '17 Ağustos Marmara Depremi’nin 22. yıl dönümü sebebiyle bir açıklamada bulundu. Eruslu, “Güvenli binalara sahip olmak için kentsel dönüşüm sürecini iyi değerlendirmeliyiz” diye konuştu.

İstanbul'un depreme karşı tam güvenli olması için 500 milyar TL'ye ihtiyaç var!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Tayfun Kahraman, İstanbul'da şu anda depreme karşı tam güvenli bir kent elde etmek için yaklaşık 500 milyar TL'ye ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Aydın Büyükşehir Belediyesi’nden yapı güvenliği için yeni adım!

Aydın Büyükşehir Belediyesi, Aydın'da yaşanabilecek olası depremlere yönelik tedbirler almaya devam ediyor. Buna göre Büyükşehir Belediyesi il genelinde yapıların güvenliği için yeni adımlar attı.

inşaatlarda iş güvenliği Haberi

inşaatlarda iş güvenliği

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) İnşaat Mühendisliği Bölümü öğrencileri, inşaatlarda çalışan personelleri bilinçlendirmek ve olası kazaların önüne geçmek için iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri düzenledi.

Şehrin pek çok noktasında inşaatları dolaşarak eğitimler düzenleyen HKÜ İnşaat Mühendisliği öğrencileri, şantiye alanlarındaki risk faktörlerini inceledi. Çeşitli değerlendirmeler yapan öğrenciler, birçok risk faktörüne karşı önlem alınmasını sağlayarak, inşaatların kontrol edilmesine katkı sağladı.

Öğrenciler inşaat sahasındaki personele gerekli bilinçlendirmeyi yapmak amacı ile beraberinde götürdükleri uyarı levhaları ve bilinçlendirme kağıtlarıyla, yapılması gerekenleri sunum halinde anlattı. Bunun yanı sıra inşaat personeline baret, yelek gibi koruyucu ekipmanlar dağıtıldı ve bu materyallerin kullanımının zorunlu olduğu, kullanılmaması durumunda kişilerin karşılaşabileceği tehlikeli sonuçlar tüm detayları ile anlatıldı.

HKÜ İnşaat Mühendisliği öğrencilerinden Osman Budak, “Projede görev alan tüm arkadaşlarımızla birlikte şantiyelere gidip, iş sağlığı ve...