29 / 03 / 2024

inşaatta bağlama işi

inşaatta bağlama işi

İnşaatta demir nasıl bağlanır? Yanıtı ve diğer detayları için haberimizi inceleyebilirsiniz...

'İnşaatta çalışacak usta ithal edilmeli!'

İMKON Denetim Kurulu Üyesi Şaban Topal, inşaatta çalışacak işçi eksikliğine dikkat çekerek ithal usta önerisinde bulundu. 

Emekliler dikkat yeni düzenleme için düğmeye basıldı! Aylık bağlama sistemi yeniden gündemde

Milyonlarca emekliyi kapsayan emeklilik aylık bağlama sistemini yeniden düzenleyecek. Bu noktada geliri düşük olanlar için sosyal sigorta programı oluşturulacak. İşte konuyu ilişkin tüm detaylar...

Ankara'da inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi!

Başkent Ankara'da Yeni Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir inşaatta meydana gelen göçükte bir işçi yaşamını yitirdi...

İzmit’te inşaatta çalışan işçi intihar etti!

İzmit’te yapımı devam eden KYK yurdu  inşaatında çalışan bir işçi, çalıştığı inşaatta kendini asarak yaşamına son verdi…

Sultanbeyli'de inşaatta yaşanan iş kazası TBMM'de!

İstanbul'un Sultanbeyli ilçesinde bir inşaatta yaşanan iş kazası meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Tekirdağ'da inşaattan düşen işçi öldü! 

Tekirdağ’da bir inşaatta çalışan işçi Hayri Karbuz, beton zemine düşerek hayatını kaybetti...

Samsun'da inşaatta dehşet! 1 ölü, 1 yaralı!

Samsun’da 17 katlı inşaatta dış cephe işi yapan işçiler, halatının kopmasıyla 15. kattan zemine çakıldı. Olayda 1 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi de ağır yaralandı.

İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı! İşte son kareler!

2.6 milyar TL'lik yatırım bedeliyle inşa edilen İkitelli Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı. Dev projenin 2020 yılında açılması planlanıyor. 

Bayburt'ta inşaattan düşen işçi hayatını kaybetti!

Bayburt'ta, inşaatta çalışan işçi, iskele üzerinde sıva yaptığı sırada, henüz bilinmeyen bir nedenle düştü. 8. kattan düşen işçi hayatını kaybetti.

Hattat, Pearl Of İstanbul projesi için ÇED başvurusu yaptı!

Büyükçekmece’de İBB’ye 11 arsa bağışlayan Mehmet Hattat, aynı ilçede daha önce faaliyete geçiremediği dev bir proje için de düğmeye bastı. Hattat, inşaata başlamak için 5 Nisan’da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na başvuru yaptı.

İskan almak için nereye başvurulur?

İskan, ruhsatlı binalar için, yapının ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteriyor. Peki iskan nasıl alınır? İskan almak için nereye başvurulur? İşte iskan alma işlemleri..

Bulut inşaat Esenyurt'ta 550 daire için kampanya başlattı!

Bulut inşaat yeniden yıldızı parlayan Esenyurt'ta, evviva Millenium ve evviva Yasam Merkezi'ndeki 550 daire için kampanyaya başladı.

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü başvuruları için bugün son gün!

TOKİ Bingöl Genç Güveçli Köyü başvuruları için bugün son gün. Toplam 14 adet konutun açık satışa sunulduğu projede daire fiyatları 96 bin 180 TL'den başlangıç gösteriyor.

inşaatta bağlama işi Haberi

inşaatta bağlama işi

İnşaatta demir nasıl bağlanır?

İnşaatta bağlama işi, bir yapının çeşitli ögelerini kendi aralarında kenetleme işine deniyor. İnşaatta bağlama kapsamında kirişler, demirler ve ahşaplar birbirine bağlanabiliyor. 


İnşaatta demir, kagir yapılarda ayrılmayı önlemek için kullanılıyor. Demir bağlamaları, yapıya göre değişik şekillerde yapılabiliyor.


Eşkep bağlama

Ahşap tavan kirişlerini pekitmek için, üzerlerine çapraz olarak çivilenen latalara verilen isim olarak karşımıza çıkıyor.


Kılıçlı bağlama

Duvar üzerine uzatılan demir lamaların duvarın dışına çıkan uçlarına birer demir çubuk geçirilerek yapılan bağlamaya deniyor.


Rüzgar bağlaması

Çatılarda rüzgar yükünü karşılamak üzere dikmeler arasına atılan ağaç ya da çelik çaprazlamaya deniyor.


Bağlama çeliği

Hendek ve temel çukurlarında iki yandaki toprağı tutan ya da bir onarım işinde kapı ve pencere ayaklarının yıkılmasını önlemek üzere bunların arasına yatay olarak uzatılan apaç ile yapılan bağlama işine deniyor.


Bağlama çizgisi

Bir çizimde ölçü çizgisini, ilgili...