16 / 04 / 2024

INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı

INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı

İstanbul'da gerçekleşecek INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Fuara 40 ülkeden 400 firmanın katılması bekleniyor.

TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik: Uluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman önceliğimiz!

TÜRKÇİMENTO Anadolu Buluşmaları’nın yedincisi Elazığ’da yapıldı. TÜRKÇİMENTO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Yücelik,  Türk çimento sektörüne ilişkin güncel bilgileri paylaşarak, Uuluslararası standartlara uygun çimento üretimi her zaman öncelikleri olduğunu belirtti.

Çimento sektöründen enerji maliyetlerindeki artışa çözüm çağrısı!

16. TÜRKÇİMENTO Uluslararası Teknik Seminer ve Sergisi, “Yeşil Dönüşümde Çimentonun Geleceği” temasıyla Kaya Palazzo Golf Resort Belek Hotel’de gerçekleştirildi. Peki çimento sektöründeki son durum ne? İşte ayrıntılar...

Türk Çimento sektörünün ihracat hedefi 1,7 milyar dolar!

Çimentoda dünyanın en büyük ihracatçısı, Avrupa’da ise en büyük üreticisi olan Türkiye, sektörün en büyük buluşmalarından biri olan çimento endüstrisi konferansı INTERCEM’e ev sahipliği yaptı. Sektörün yıl sonu ihraç hedefinin 1,7 milyar dolar olduğu açıklandı.

Çimento sektörü 520 bin konutun elektrik ihtiyacını karşılıyor!

Antalya’da gerçekleşen 15. Uluslararası TÇMB Teknik Seminer ve Sergisi’nde açılış konuşmasını yapan TÇMB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Suat Çalbıyık,''Çimento sektörü 520 bin konutun günlük ihtiyacına karşılık gelen elektriği atık ısıdan elde ediyor'' dedi.

Çimento sektörü 800 milyar dolarlık ihracat hedefliyor! 

100'üncüsü düzenlenen INTERCEM Konfereansı mento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, Çimento Endüstrisi İşverenleri Sendikası (ÇEİS) ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB) işbirliğiyle düzenlenen INTERCEM Konferansı 34 ülkeden 400 sektör temsilcisini bir araya getiriyor.

Türkiye’nin çimento ihracatı 600 milyon doları aştı!

Son yıllarda çimento üretiminde dünyanın merkezlerinden biri haline gelerek çimento ihracatını 600 milyon dolara çıkaran Türkiye, dünya çimento endüstrisinin en önemli etkinliklerinden olan INTERCEM Konferansı'na ev sahipliği yapacak.

Çimento sektörünün devleri İstanbul'da buluşacak!

İstanbul'da gerçekleşecek INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. Fuara 40 ülkeden 400 firmanın katılması bekleniyor.

Uluslararası çimento üreticileri INTERCEM Konferansı'na katılacak!

Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği, INTERCEM Çimento Konferansı'na katılacak. Konferans, 15-17 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek.

Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni kurdu!

HeidelbergCement Group’un uluslararası ticaret şirketi HC Trading’in CEO’su Emir Adıgüzel, Dünya Çimento Birliği’ni (The World Cement Association) oluşturdu.

İzmir'deki Karbeyaz Çimento fabrikasının ÇED başvurusuna ret!

İzmir Bergama'da bir çimento fabrikasıyla 11 ayrı taş ocağı kurmak isteyen Karbeyaz Çimento'nun ÇED başvurusu Çevre ve Şehircilik Bakanlığından geri döndü. Proje alanının Uluslararası sözleşmeler açısından da değerlendirilmesi istendi.

Bursa Çimento, Arkan Ergin Bağımsız Denetim şirketi ile anlaştı!

Bursa Çimento Fabrikası A.Ş, yönetim kurulu kararı ile bir yıl süre ile çalışması için Arkan Ergin Uluslararası Bağımsız Denetim ve SMMM A.Ş, ile çalışılacağını açıkladı...

7. Uluslararası Çimento ve İnşaat Konferansı 10-11 Nisan'da!

10-11 Nisan 2013 tarihlerinde Grand Cevahir Hotel, İstanbul’da 7. Uluslararası Çimento, İnşaat ve Teknoloji Konferansı düzenlenecek

TÇMB çimento sektörünün 100 yıllını değerlendirdi!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), düzenlenen basın toplantısında çimento sektörünün 100 yılık değerlendirmesini yaparak, gelecek 100 yılın hedeflerini açıkladı...

INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı Haberi

INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı

Çimento sektörünün devleri İstanbul'da bir araya gelecek. INTERCEM Uluslararası Çimento Konferansı 15-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek. 


Maliye Bakanı Naci Ağbal’ın katılımıyla düzenlenecek fuara 40 ülkeden 400'ün üzerinde katılım bekleniyor. 


 INTERCEM Başkanı Malcolm Shelbourne fuarla ilgili konuşmasında, “Türkiye küresel çimento pazarında önemli rol oynuyor. Bizim için Paris veya Roma’ya gitmek çok kolaydı. Ancak etkinliğin yerini değiştirmek istemedik. Türk çimento sektörünün hizmetlerinden yararlanan insanlardan destek vermelerini istedik. Sadece ticari değil, ahlaki nedenlerle de İstanbul’a geliyoruz”  ifadelerine yer verdi. 


İstanbul Bomonti Hilton'da yapılacak fuarla ilgili konuşan Çimento İhracatçıları Sektör Başkanı Ali Özinönü, “Konferansın İstanbul’da gerçekleşmesine devam kararıyla Türk çimento sektörüne ve Türkiye’ye önemli bir destek veriliyor. Yabancı katılımcıların duyarlılığına sektör temsilcilerinin de aynı hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz”...