25 / 04 / 2024

intikal kanunu

intikal kanunu

45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Resmi Gazete'de Yayımlandı. Resmi Gazete’de yayımlanan 45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu haberimizde yer alıyor...

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 53 bugünkü 31696 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021!

Gelir Vergisi Kanunu kapsamında bağışlar ve miras kalan değerler nedeniyle hesaplanan veraset ve intikal vergisi matrahından indirilecek istisna tutarı açıklandı. İşte veraset ve intikal vergisi istisna tutarı 2021...

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 52, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak miras vergisi oranları belli oldu.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:51!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No:51, 30991 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği 2019!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği ile istisna tutarları ile 16 ncı maddesinde yer alan vergi tarifesi matrah dilim tutarlarının yeniden değerleme oranında artırılmak suretiyle tespit edildi....

Veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince, kendisine miras yolu ile gayrimenkul kalan kimseler, bu edinim için veraset ve intikal vergisi ödüyor. İşte veraset ve intikal vergisinin ödeme süresi ve taksit dönemleri..

Veraset ve intikal vergisi ödemelerinde son 10 gün!

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu gereğince tahsil edilen veraset ve intikal vergisi ödemelerinde son 10 gün kaldı..

Veraset ve intikal vergisi kanunu 2017!

Veraset ve intikal vergisi kanunu, 7338 sayılı kanun olup bu kanun ile mirasçılar vergiye tabi tutuluyor. Vergi 3 sene boyunca 6 taksitte ödenebiliyor.

Miras vergisi ödeme süresi 2016!

Veraset ve intikal kanunu gereğince kendisine miras kalan ve kalan miras değeri yapılan hesaplamalar sonrasında istisna haddini aşan mirasçılar miras vergisi mükellefi oluyor. Peki, vergi ne zaman ödenir?

Veraset ve intikal vergisi oranları 2016 yayınlandı!

Maliye Bakanlığı tarafından 47 seri no'lu Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı. Tebliğde 2016 yılına ait veraset ve intikal vergisi oranları yer alıyor..

Veraset ve intikal vergisi tarifesi 2016!

Veraset ve intikal vergisi, miras kalan mallar için mirasçılar tarafından kullanılıyor. Verginin 2016 yılında uygulanacak tarifesi, Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği Seri No: 47 kapsamında açıklanıyor...

Veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta!

Veraset ve intikal vergisi kanunu gereğince bu vergi vefat ve bağış durumlarında intikal eden mallar için ödeniyor. 2015 yılı veraset ve intikal vergisi ödemeleri için son iki hafta bulunuyor..

Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015!

Veraset ve intikal vergisi, taşınmaz malların ivazsız bir şekilde bir kimseden başka bir kimseye iktisap etmesi halinde doğuyor. Veraset ve intikal vergisi muafiyeti 2015, Veraset ve intikal vergisi kanunu genel tebliği ile açıklanıyor..

intikal kanunu Haberi

intikal kanunu

30.12.2013 tarih ve 28867 (Mükerrer) sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 45 Seri No'lu Veraset Ve İntikal Vergisi Kanunu Genel Tebliği’nde; 430 Sıra No.lu Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’nde 2013 yılı için yeniden değerleme oranının % 3,93 (üç virgül doksan üç) olarak tespit edilmesine istinaden 1/1/2014 tarihinden itibaren 7338 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasında (b), (d) ve (e) bentlerinde yer alan istisna tutarlarının belirlenmesine yönelik   hususlara yer verilmiştir.


Söz konusu Tebliğ’e ulaşmak için...