20 / 04 / 2024

İpoteğin terkini nasıl yapılır

İpoteğin terkini nasıl yapılır

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?

İpoteğin terkini nasıl yapılır?

İpoteğin terkini nasıl yapılır? İpoteğin terkini diğer bir deyişle kaldırılması konusu nasıl gerçekleşiyor? İpoteğin terkini dava dilekçesi nasıl oluyor? sorularının cevaplarını merak ediyorsanız haberimizi inceleyebilirsiniz.

Milli Piyango sonuçları belli oldu! Nasıl kontrol edilir?

Şanslı ikramiye kazananları açıklandı. Milli Piyango için çekiliş nasıl kontrol edilir? Resmi bilet başvuru yöntemi için tıklayınız...

Prefabrik ev için izin gerekir mi? Prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır?

Prefabrik ev son zamanlarda çok fazla tercih edilen konut tiplerinden biri olmaya başladı. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler, prefabrik ev için ruhsat nasıl alınır? Prefabrik ev için izin gerekir mi? şeklinde sorular soruyor.

Tapuda miras intikali nasıl yapılır? Miras intikali için hangi belgeler gereklidir?

Tapuda miras intikali, ölen bir kişiden kalan taşınmaz malların, yasal mirasçılarının üzerine geçirilmesi için yapılması gereken en önemli işlemdir. Çünkü intikal işlemini yapmayan mirasçı malların yeni tapu belgesini alamaz. Peki, tapuda miras intikali nasıl yapılır? Hangi belgeler gereklidir? İşte

İnşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak?

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen inşaat maliyetlerindeki artış gayrimenkul fiyatlarına nasıl yansıyacak? İşte konu ile ilgili merak edilen detaylar...

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Ekonomideki gelişmeler inşaat sektörünü nasıl etkiledi?

Türk Sanayici ve İş Adamları Vakfı İnşaat Platform Başkanı Murat İşçi, ekonomide yaşanan gelişmelerin inşaat sektörünü nasıl etkilediğini kaleme aldı. İşte, İşçi'nin konuyla ilgili yazısı...

İnşaat sektörü 2022’ye nasıl başladı?

Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB), tarafından hazırlanan ve merakla beklenen “Hazır Beton Endeksi” 2022 Ocak Ayı Raporu açıklandı. Peki inşaat sektörü 2022 yılına nasıl başladı? İşte merak edilen detaylar...

İnşaat malzemeleri sanayisi 2022'ye nasıl başladı?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Ocak 2022 verilerini yayınladı. Peki inşaat malzemeleri sanayi bileşik endeksi 2022'ye nasıl başladı?

Enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD),  ‘Ocak 2022 Sektör Raporu'nu yayınladı. Peki enerji kesintileri inşaat malzemeleri sanayisini nasıl etkiledi?

İnşaat sektörü maliyetlerden ve dövizdeki dalgalanmadan nasıl etkilenecek?

Helmann Grup'un Yönetim Kurulu Başkan Dr. Selman Özgün, yükselen inşaat maliyetlerinin ve dalgalanan döviz kurunun gayrimenkul sektörünü nasıl etkileyeceğini anlattı. Özgün, sektörün global düşünmesi gerektiğini ve iş yapış şeklinin değişmesi gerektiğini belirtti.

Enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Enerji maliyetlerinde meydana gelen artış ve yeni inşaat projelerinin azalması ikinci yarıdan itibaren çimentonun büyüme hızında yavaşlamayı getirdi. Peki enerji maliyetleri çimento ve inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

İnşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

ABD’nin AB çıkışlı çelik ve alüminyum vergilerini kaldırmasının Türkiye dahil bazı ülkelerin rekabet gücüne etki edeceği doğru görülüyor. Peki inşaat sektörü çelikteki hareketlenmeden nasıl etkilenecek?

İnşaat sektörü faiz indiriminden nasıl etkilenecek?

Merkez Bankası faizlerde 200 baz puan indirime gitti. Peki inşaat sektörü Merkez Bankası'nın bu faiz kararından nasıl etkilenecek?

İpoteğin terkini nasıl yapılır Haberi

İpoteğin terkini nasıl yapılır

İpoteğin terkini nedir?

İpotek, halen mevcut olan veya henüz doğmamış olmakla beraber doğması kesin veya olası bulunan herhangi bir alacak, ipotekle güvence altına alınması işlemi olarak karşımıza çıkıyor. 


İpoteğe konu olacak taşınmazın, borçlunun mülkiyetinde bulunması gerekmez. Borçlunun teminat gösterdiği herhangi bir taşınmazın tapusuna ipotek konulabiliyor.


Miktarı belirli olmayan veya değişebilen alacaklar da, belli rehin derecesine yerleştirilir ve tescilden sonra alacak miktarında meydana gelecek değişmelere bakılmaksızın sırasını korur. Peki, ipoteğin terkini nedir? İpoteğin terkini nasıl olur?


İpoteğin terkinini isteme hakkı

Alacak sona erince ipotekli taşınmazın maliki, alacaklıdan ipoteği terkin ettirmesini isteyebilir. Borçtan şahsen sorumlu olmayan rehinli taşınmaz maliki, borçluya ait koşullar içinde borcu ödeyerek taşınmazın üzerindeki ipoteğin kaldırılmasını isteyebilir. Alacak, borcu ödeyen malike geçer.


İpoteğin terkini dava dilekçesi:


...............  MAHKEMESİNE


DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU        ...