24 / 04 / 2024

ipotekli taşınmazın kısmen devri

ipotekli taşınmazın kısmen devri

İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi ve ya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor...

Aralarında İstanbul, Muğla ve Antalya’nın da olduğu 12 şehirdeki 73 taşınmaz için özelleştirme kararı!

Mülkiyeti Maliye Hazinesi’ne kayıtlı olan 12 şehirdeki toplam 73 taşınmazın özelleştirilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. İşte detaylar...

Özelleştirme kapsamındaki taşınmazın satışı onaylandı! Karar Resmi Gazete'de yayımlandı! 

Özelleştirme kapsamında yer alan İstanbul'daki taşınmazın satışına onay verildi. Söz konusu karar bugün Resmi Gazete'de yayımlandı.

Sakarya Büyükşehir Belediyesi 27 taşınmazı kiraya veriyor! Kira fiyatı 1250 TL'den başlıyor!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanlığı 27 adet taşınmazın kiraya vereceğini ilan etti. Taşınmazların en düşük muhammen kira bedeli 1250 TL olurken en yüksek ise 24 bin TL olarak belirlendi.

Halk GYO'nun İzmir Konak 2 binasındaki 5 adet taşınmazının değeri 126 milyon TL!

Halk GYO'nun İzmir İli Konak İlçesi, Akdeniz Mahallesi, 2802 ada 15 parselde yer alan İzmir 2 binasındaki 5 adet taşınmazının 2023 değerleme raporu yayımlandı. Peki Halk GYO'nun 5 adet taşınmazının değeri ne kadar oldu?

O ilimizde 19 adet taşınmaz kiraya verilecek! Bu yatırımı kaçırmayın!

Bir büyükşehirde daha çok sayıda taşınmazın kiraya verileceği ilanı yatırımcılar tarafından araştırılıyor. 19 adet taşınmazın ihalesinde detaylar belli oldu. Ayrıntılar için haberi okumaya devam edebilirsiniz…

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satıyor! 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı taşınmazını satacağını duyurdu. 22 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın… İşte detaylar!

Yatırımcılar dikkat! Batman Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün 160 taşınmaz ihalesi 9 Ocak’ta!

Batman'da 160 adet taşınmazın irtifak hakkı tesisi ihalesi yayımlandı. Yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı lisanssız elektrik üretim tesisi yapılması ihalesi 9 Ocak’ta gerçekleştirilecek.

Hükümet 10 ilde bulunan taşınmazların imar planlarını değiştirdi ve satışını onayladı! İşte o iller

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 10 ilde bulunan 17 taşınmazın imar planlarını değiştirdi ve satış işlemlerini onayladı. Karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte o iller ve satışı yapılan mülkler...

Özelleştirme İdaresi'nden Ankara'da dev taşınmazın satışına onay çıktı! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Ankara İncek'te 2 bin 680 metrekare yüzölçümlü taşınmazın 9 milyon 550 bin lira bedelle en yüksek teklifi veren Altınova Tuğra İnş. ve Şüheda Konaç Ortak Girişim Grubu'na satılmasına onay verdi.

İhale ile alınan taşınmazın tescili!

İhale ile bir gayrimenkul satın alan kimseler tapu dairesinde tescil işlemlerinin nasıl yapılacağını araştırıyor. İşte ihale ile alınan taşınmazın tescili işlemleri...

ÖİB'den Bodrum'daki taşınmazın satışına onay!

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), Muğla Bodrum'da yer alan taşınmazın satışına onay verdi. 

Ankara'daki 6 taşınmazın nihai pazarlık görüşmeleri sonuçlandı!

Özelleştirme kapsam ve programında yer alan başkent Ankara Gölbaşı'nda yer alan toplam 6 adet taşınmazın nihai pazarlık görüşmesi gerçekleştirildi.

İki ildeki taşınmazların özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı!

Ankara ve Erzincan'da yer alan iki adet taşınmazın özelleştirme ihalesinde nihai pazarlık görüşmesi sonuçlandı

ipotekli taşınmazın kısmen devri Haberi

ipotekli taşınmazın kısmen devri


İpotekli taşınmazın devri!


İpotekli taşınmazın devri, ipotekli taşınmazın kısmen devredilmesi veya bölünmesi şeklinde oluyor. Ancak bu durumda rehin hakkı, ayrılan kısımlardan her birine değerleriyle orantılı olarak geçiriliyor. 


İpotekli gayrimenkulün kısmen devredilmesi veya bölünmesi için alacaklının rızasına gerek yoktur. Ancak alacaklı, ipoteğin bu şekilde bölüştürülmesini kabul etmezse, dağıtma işleminin kesinleştiği tarihten itibaren bir ay içinde başvurarak alacağının bir sene içinde ödenmesini talep edebiliyor. 

İpotekle temin edilmiş alacak bir başkasına devredilebiliyor. İpotekli taşınmazın devri nde olduğu gibi ipotek alacağının devrinde de taşınmaz malikinin iznine gerek yoktur. İpotek alacağının devri, düzenlenecek sözleşmeye göre oluyor. 


Uygulamada sözleşmeler genellikle noterden düzenleniyor. Talep halinde tapu sicil müdürlüğünde de resmi senet düzenlenebiliyor. Tapu kütüğünde yazılı alacaklının adı siliniyor ve yeni alacaklının adı yazılıyor. 



İpotek ne demektir?
Müşterek ipotek ne demektir?