29 / 03 / 2024

iş bitirme belgesi örnek

iş bitirme belgesi örnek

İnşaat bitiminden sonra alınması gereken iş bitirme belgesi nedir? İş bitirme belgesini kim düzenler? Yanıtı haberimizde...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgeleri değerlendirme katsayıları 2023!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2023 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 32101 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/3!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/3 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31949 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ayrıntılar...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022/2!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2022/2 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31888 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2022!

Yapı, tesis ve onarım işleri ihalelerinde kullanılan müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin 2022 yılına ait değerlendirme katsayıları hakkında tebliğ, bugünkü 31754 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı...

Müteahhitlik karneleri ve iş bitirme belgelerinin değerlendirme katsayıları 2021!

Yapı, Tesis ve Onarım İşleri İhalelerinde Kullanılan Müteahhitlik Karneleri ve İş Bitirme Belgelerinin 2021 Yılına Ait Değerlendirme Katsayıları Hakkında Tebliğ bugünkü 31433 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlakçılık yetki belgesi ücreti 2020!

Artık belgesi bulunmayan emlakçılar iş yapamayacak. Belgesi olmadan satış yapan kişileri 25 bin TL ceza kesilecek. Peki emlakçılık yetki belgesi ücreti ne kadar? 

Konya Olimpik Yüzme Havuzu inşaatı ihalesini Has-Kar 31.2 milyon TL ile aldı!

Konya Olimpik Yüzme Havuzu İnşaatı Yapım İşi ihalesi yapıldı. En düşük teklifi 31.2 milyon TL ile Has-Kar Harita Kadastro Mühendislik Taahhüt ve Limited Şirketi veriyor. 26 Ağustos'ta sözleşme de imzalandı, Has-Kar 22 Haziran 2021'e kadar işi bitirme taahhütü verdi...

Antalya'da mesleki yeterlilik belgesi eğitim alanı için arsa satışı!

Korkuteli İnşaatçılar Elektrikçiler Sıhhi Tesisatçılar ve Doğramacılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası, seçim döneminde verdiği sözü tuttu ve mesleki yeterlilik belgesi eğitimi alanı için 370 metrekare arsa satın aldı.

Emlak işletmelerine yetki belgesi alma şartı!

Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik kapsamında yeni kurulacak emlak işletmelerine yetki belgesi şartı getirildi. Yönetmelik için verilen son tarih 31 Ağustos 2020 olarak açıklandı. Yetki belgesi olmayan emlakçılara ise 25 bin TL'lik para cezası verilecek.

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar!

Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine İlişkin Usul ve Esaslarda Değişiklik Yapılmasına Dair Usul ve Esaslar bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

TF Varlık Kiralama 400 milyon TL'lik  tertip ihraç belgesi için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, 400 milyon Türk Lirası tutarındaki 68 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla Sermaye Piyasası Kuruluna başvurdu.

İskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

İskan kelimesi yapılar, binalar için sıklıkla kullanılan kelimeler arasında yer alır. Belediye tarafından verilen iskan, inşaatı bitirilen binaların ruhsatlı olmasını sağlar. Peki, iskan nedir? İskan belgesi ne için kullanılır?

Bereket Varlık Kiralama tertip ihraç belgesi için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama tarafından 325 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için Sermaye Piyasası Kurulu'na tertip ihraç belgesi onayı başvurusu yapıldı...

iş bitirme belgesi örnek Haberi

iş bitirme belgesi örnek

İş bitirme belgesini kim düzenler?

İş bitirme belgesi, yapıların inşaat çalışmaları bitmesinden sonra alınması gereken bir belge olarak karşımıza çıkıyor. Söz konusu belge, yurt içinde veya yurt dışında kamu kuruluşlarına yapım işini doğrudan tek sözleşme ile taahhüt ederek bitirmiş ve geçici kabulünü yaptırmış yüklenicilere ilgili idare tarafından düzenlenip verilen belgeyi ifade ediyor.


İş bitirme belgesini kim düzenler, sorusunun yanıtına gelince, aşağıda belirtilen hükümler gereğince iş bitirme belgesi iş sahibi idare tarafından düzenlenip ve sözleşmeyi yapan yetkili makam tarafından onaylanıyor.


Belgeyi düzenleyecek merci

İş deneyim belgeleri;

Bir sözleşme kapsamında kamu kesimine gerçekleştirilen işler için, iş sahibi idare tarafından düzenlenir ve sözleşmeyi yapan yetkili makam tarafından onaylanır.


İş sahibinin gerçek veya özel hukuk tüzel kişisi olması halinde, iş, belediye sınırları veya mücavir alan içinde ise ilgili belediye...