27 / 04 / 2024

İş Hayatı Kadın

İş Hayatı Kadın

İngiltere’de Başbakanlığın 2010 yılında başlattığı mutluluk araştırmasının ilk sonuçları mutluluğun yolunun ev ve iş sahibi bir kadın olmaktan geçtiğini ortaya koydu

Gayrimenkulde kadın gücü!

Gayrimenkulde Kadın Liderler Platformu tarafından düzenlenen ‘Kadınların İş Hayatında Yaptığı Temel Hatalar’ başlıklı etkinlikte konuşan Minerva Eğitim ve Danışmanlık Kurucu Başkanı Ayşegül Güngör, kadınların iş hayatında yapmamaları gereken hataları nedenleri ile katılımcılara anlattı.

Her kadın kendi mahallesinin emlakçısı olacak!

Türkiye’de her 10 kadından sadece 3 çalışma hayatında. Nüfusu bakımından yüzde 21.2’si; yani 16 milyonu aşkın kişinin yoksullukla mücadele ettiği Türkiye’de kadınların işgücüne katılma düzeyi, OECD ve AB’ye üye ülke ortalamalarının çok altında.

RE/MAX Türkiye’nin kadın çalışanlarının ilham verici öyküleri!

Girişimciliğe teşvik edici faaliyetleri öne çıkaran RE/MAX Türkiye, yüzde 50’ye yaklaşan kadın çalışan oranı ile kadınların iş hayatında aktif rol almalarını da destekliyor. 

Bakırköy Kadın Doğumevi Hastanesi'nin satışı protesto edildi!

Bakırköy Kadın Doğumevi ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin bulunduğu 5250 metrekarelik arazi için düzenlenen ihalenin ilk oturumu dün yapıldı. İstanbullular hastanelerine sahip çıkmak için eylem yaptı.

Adıyaman Kadın Doğum Hastanesi eski Tıp Fakültesi binasına taşınacak!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinin eski Tıp Fakültesi binasında hizmet vermeye başladığını bildirdi.

Edirne Kaleiçi'ndeki tarihi konak kadın merkezine dönüştürülecek!

Edirne Valiliği’nin önceki dönemlerde kullandığı Kaleiçi’ndeki tarihi konak, Edirne Belediyesi tarafından ’Kadın Merkezi’ olarak düzenleniyor. ’Kadın merkezi’ olarak düzenlenen konağın bahçesinde belediye ekipleri tarafından çalışmalara başlandı.

Şanlıurfa Eyyübiye'de kadın destek ve yaşam merkezleri yapılıyor!

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'nin talimatlarıyla, ilçe sınırları içerisinde bulunan 36 mahalleye Kadın Destek ve Spor Yaşam Merkezleri yapılıyor.

Gaziantep'te Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği hizmete açıldı!

Kıtalararası Doktorlar Derneği ve Sınır Tanımayan Doktorlar, Gaziantep’teki Suriyeli kadın ve çocuklara ücretsiz sağlık hizmeti vermek amacıyla Suriyeli Kadın ve Çocuk Bakım Kliniği açtı.

Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binası taşınıyor!

Adıyaman Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Uzm. Dr. Erdoğan Öz, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları binasının yeni yerine taşınmasıyla ilgili sürecin başladığını kaydetti.

Buca’daki geçici kadın sığınma evi gençlik merkezine mi dönüştürülecek?

Yasal zorunluluğa rağmen İzmir’in 5 ilçesinde kadın sığınma evi yok. Buca’daki geçici kadın sığınma evi ise gençlik merkezi yapmak için kapatıldı!

Ankara Altındağ'da Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi yapıldı!

Bu zamana kadar çeşitli mahallelerde 24 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 16 Gençlik Merkezi hizmete açan Altındağ Belediyesi, 1 Kadın Eğitim ve Kültür Merkezi ile 1 Gençlik Merkezi'ni daha Altındağ'a kazandırdı.

3. Köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nda 100 kadın çalışıyor!

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yazın açılacağı müjdesini verdiği, Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu Projesi’nde yaklaşık 100 kadın çalışan var.

Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Nisan'da açılacak!

Giresun'da yapımına 2011 yılında TOKİ tarafından başlanılan 150 yataklı Giresun Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bir türlü tamamlanıp hizmete açılamadı.

İş Hayatı Kadın Haberi

İş Hayatı Kadın

Araştırma sonucunda orta yaşlı, sağlıklı, işi olan, kendine ait bir evi bulunan ve daha kırsal alanlarda yaşayan kadınların ülkenin en mutluları olduğu görüldü. 


İlk verilere göre, işi olanlar olmayanlara, ev sahipleri kirada oturanlara, kadınlar ise erkeklere oranla daha mutlular. Fakat daha mutlu olmalarına rağmen kadınların erkeklerden daha endişeli oldukları saptandı. Yaş aralıklarına göre bakıldığında ise insanların gençlikleri ve yirmili yaşlarında hayatlarının en mutlu dönemini yaşadıkları görüldü. Mutluluğun en temel dayanağı ise...