20 / 04 / 2024

Isınma sistemi aidatı

Isınma sistemi aidatı

Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Isınma sistemi olmayan ev için aidat verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

12’nci Kalkınma Planı, TBMM Genel Kurulunda kabul edildi! Türkiye’nin 5 yıllık yol haritası belli oldu!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12’nci Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayından sonra TBMM Başkanlığı'na sunulmuştu. 2024-2028 dönemini içeren 12’nci Kalkınma Planı TBMM Genel Kurulunda kabul edildi.

Milyonlarca çalışanı ilgilendiriyor! Emeklilik sistemi baştan aşağı değişiyor! Yeni sistem resmen başlıyor!

TBMM’ye sunulan 12’nci Kalkınma Planı iş hayatında önemli değişiklikler getirecek. Emekli aylığı sistemi ve emeklilik kriterleri değişirken, evde engelli veya yaşlı birinin bakımından sorumlu olan kişinin sigortası olacak. EYT’nin ardından sigortalı olanlar için yeni bir emeklilik dönemi başlayacak.

Dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşıyor! 12. Kalkınma Planı'yla resmen açıklandı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı'yla dar gelirlinin konuta erişimi kolaylaşacak. 

12’nci Kalkınma Planı TBMM’de! 2028’de enflasyon tam bu kadar olacak! Duyanlar neye uğradığını şaşırdı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ikinci kalkınma planı olan ve 2024-2028 dönemini kapsayan 12. Kalkınma Planı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın onayının ardından TBMM Başkanlığı'na sunuldu. Plana göre 2028’de enflasyonun yüzde 4,7’ye düşeceği öngörüldü.

Barınma krizinde arabuluculuk sistemi yetersiz kaldı! Geçen yıl 22 bin olan tahliye davası 100 bini bulabilir!

Kira artışında yüzde 25 sınırı ve zorunlu arabuluculuk sistemi, kiracı-konut sahibi arasındaki anlaşmazlığın çözümüne yetmedi. Uzmanlar, 2022’de 22 bin adet olan tahliye davası sayısının bu yıl 100 bini bulabileceğini vurguladı.

Luxell elektrikli ısıtıcı fiyatları ne kadar, en uygun nereden alınır? 23 Mart 2023 fiyat listesi...

Isınma ihtiyacına anlık çözüm sunan yenilikçi teknolojiye sahip Luxell elektrikli ısıtıcılardan, sadece iç mekanlarda değil dış mekanlarda da yararlanılıyor. Peki, Luxell elektrikli ısıtıcı kaç metrekare ısıtır? Luxell ısıtıcı garanti süresi kaç yıl? İşte detaylar...

Isınma desteği nereden alınır? Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?

Isınma diğer adı ile doğalgaz desteğine dair sorular hız kazanmaya başladı. Özellikle bu yardımı alanlar, “Doğalgaz destek ödemesi ne zaman yatacak?” sorusunu sormaktadır. İşte detaylar!

Isınma yardımı nasıl alınır? Isınma desteği nereden alınır?

Isınma yardımına dair sorular havaların soğumaya başlaması ile artmaya başladı. Özellikle ısınma yardımının nereden ve nasıl alındığına dair sorular sıklıkla soruluyor. İşte bu konuya dair merak edilenler!

Doğalgazı yakmayanlar ceza ödeyecek! Milyonlarca kişiye petek şoku!

Sitede yaşayan herkes 'Merkezi Isıtma ve Sıhhi Sıcak Su Sistemlerinde Isınma ve Sıhhi Sıcak Su Giderlerinin Paylaştırılmasına İlişkin Yönetmelik' ile airesinin metrekaresine bağlı olacak şekilde, fatura ödüyor. Fatura ödemeyeceğini düşünerek peteklerini kapatanlara ise şok bir haber geldi.

Alt komşusu kombiyi açmayanlar dikkat!

Hürriyet gazetesi yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında apartmanlardaki ısınma sorununu kaleme aldı. İşte Armutçu'nun "Isınma sorununda hâkim müdahalesi istenebilir mi?" başlıklı o yazısı...

Kuğu Gölü Villaları ısınmada ezber bozuyor!

Gölbaşı'nda yer alan Kuğu Gölü Villaları’nın sakinleri, projenin özel ısınma sistemi sayesinde sadece 200 metrekarelik evin ısınma bedelini ödeyecek.

27 soruda Seven Four Life Acıbadem projesi!

Seven Four Life Acıbadem projesinde aidat ödemesi yapılmıyor. Isınma ve 5 yıldızlı sosyal tesislerin kullanımının bedava olduğu projede jeotermal enerji kullanılıyor. İşte 27 soruda Seven Four Life Acıbadem projesi...

Isınma sistemi olmayan ev için aidat verilir mi?

Tamer Heper bugünkü yazısında okuyucusunun sorduğu ''Isınma sistemi olmayan ev için aidat verilir mi?'' sorusunu yanıtladı. İşte o haber...

Isınma sistemi aidatı Haberi

Isınma sistemi aidatı

Bir binada bir problem var. İhtilaf bodrum kattaki deponun maliki ile yönetim arasında. Bodrum kat tapuda depo ve projesinde bu yerde ısınma sistemi yok. Mevcutta da yok. Ancak yönetim bu yerden aidat istiyor, deponun maliki ise vermek istemiyor. Neticede icralık olmuşlar. Bu yer malikinin aidat ödemesi gerekmez mi, yoksa sadece yakıt masrafına katılmaz mı? 


Bir binada bütün bağımsız bölüm malikleri ortak giderlere ve bunlar için toplanacak avansa katılmak zorundadır. Ancak bunlann arasında ortak gidere katılmak durumunda olmayan bazı istisnalar olabilir. Örneğin sizin olay. Bir yerde ısınma sistemi yok ise o bağımsız bölüm malikinden yakıt gideri talep edilmez. Bu durum bazı tereddütleri beraberinde getirir. Karşılaştığım olaylarda çoğunlukla depo vasfındaki bağımsız bölümlerde veya mağaza olarak kullanılan dükkanlarda örneğin kasap olarak kullanılan dükkanlarda,...