19 / 04 / 2024

İstanbul 2017 ofis pazarı

İstanbul 2017 ofis pazarı

İstanbul'daki ofis pazarında hareketlenme var. Bu hareketlenmenin nedeni ise pazardaki boş ofislerin artması ve fiyatlardaki düşüş olarak belirtiliyor.

İstanbul'da ofis stoku geçen yıl 8 milyon metrekareyi aştı, kira bedelleri metrekare başına 1.100 TL oldu!

İstanbul'daki ofis stokunun 2023 yılında 8 milyon metrekareyi aşarken, kira artışları şirket sahiplerinin gündeminde yer alıyor. Merkezi iş alanlarında ofis kiraları metrekare başına 1.100 TL'ye kadar yükseldi. 

İstanbul'da metrekare bazında en pahalı ofis kirası 765 TL ile Levent'te!

İstanbul'da metrekare bazında ofis kiraları açıklandı. Haziran'da İstanbul ofis pazarında genel arz 6,46 milyon metrekare olurken, doluluk da son 10 senenin zirvesinde. Peki İstanbul'da ofis kiraları ne kadar oldu?

Dolarla kiraya verenlerin sayısı arttı, İstanbul’da ofis kiraları metrekare başına 20 doları aştı!

Türkiye’nin en büyük kenti ve iş dünyasının kalbi sayılan İstanbul’da ofis kiralarının metrekare başına 20 doları geçtiği ortaya çıktı.

İstanbul'da ofis boşlukları azaldı! Kiralar yükselişe geçti!

2022 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporunda yer alan verilere göre; İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak belirlendi. Peki kira rakamları ne oldu? İşte İstanbul Ofis Pazarı ile ilgili merak edilenler...

e-Ticaret devi Türkiye'ye geliyor

Uluslararası markaların Rusya'dan çekilmesi üzerine Rusya'nın en büyük e-Ticaret firması Ozon, Türkiye'nin kapısında. İstanbul'da ofis açan şirket, Türk mallarının e-İhracat yoluyla Rusya'ya satışına öncülük etmesi bekleniyor.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare!

Pamir-Soyuer 2022 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2022 yılı 1. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

Ofis fiyatları düşüyor! Mega kent İstanbul'da 2,5 milyon metrekare ofis binası kullanılmayı bekliyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı, mega kent İstanbul'daki ofis alanları ile ilgili önemli açıklamalar yaptı. Yazıcı, 2,5 milyon metrekare ofis alanının sahibini beklediğini söyledi.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekareye yükseldi!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 4. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 4. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.27 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

İstanbul'da kira fiyatları dudak uçuklattı! En pahalı ofis kirası nerede?

PROPIN tarafından hazırlanan ve 2021'in Ekim, Kasım ve Aralık aylarını kapsayan 'İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2021 Dördüncü Çeyrek Raporu' yayınlandı. Raporda, İstanbul'da en yüksek kira istenilen yer belli oldu. İşte İstanbul'daki ofis piyasası ve kira fiyatları...

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 3. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 3. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

İstanbul'da ofis kiraları yükselişe geçti!

Koronavirüs salgınında hibrit çalışma modeli ön plana çıktı. A sınıfı modelli ofislerin tercih edilmesiyle İstanbul'da ofis kiraları artmaya başladı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekarede sabit kaldı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 2. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 2. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekare olarak sabit kaldı.

İstanbul'da A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekareye ulaştı!

Pamir-Soyuer 2021 yılı 1. çeyrek Türkiye Gayrimenkul Sektörü raporuna göre, 2021 yılı 1. çeyrekte İstanbul ana ofis bölgelerindeki A sınıfı ofis arzı 5.13 milyon metrekareye yükseldi...

İstanbul 2017 ofis pazarı Haberi

İstanbul 2017 ofis pazarı

İstanbul’da ofis piyasasında hareketlenme yaşandı. Bunun nedeni yeni yabancı yatırımlar değil, fiyatlardaki düşüşü fırsat olarak değerlendiren şirketlerin pazarlık masasına oturması. İstanbul’un merkezi iş alanlarında boş ofislerin oranı %17’ye ulaşırken dip nokta için 12 aylık süreç olduğu vurgulanıyor.


JLL Türkiye’nin operasyon direktörlüğüne ocak ayında Rusya’dan transfer edilen Franc Neal, bugünlerde en yoğun işlerinin “fırsatları değerlendirmek” olduğunu anlattı. Kontrat yenileme bugünün en önemli trendi. Neal, İstanbul’da ofis kiralarındaki düşüş ile pek çok şirketin şartlarını iyileştirmek için pazarlık masasına oturduğunu söyledi. Bu kapsamda bugünlerde eski ofislerden yenilere geçişler olduğu gibi, daha uygun kiralara daha geniş ofislere taşınanlar da var.


Neal, “Daha az kira verdiği daha modern ofislere geçme şansı bulmak bugün için mümkün. Taşınmak için çok doğru zaman” dedi. Pek çok şirket bu fırsatı...