26 / 04 / 2024

istanbul boğazındaki yapıların değeri

istanbul boğazındaki yapıların değeri

TUVİMER İstanbul Değer Haritası'nın 4'üncü raporu yayınlandı. Ortalama metrekare fiyatlarının 9 bin 500 lira olduğu Boğaz'da 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira olarak belirlendi.

İstanbul Boğazı'nda yalı satan emlakçıya 36 milyon TL komisyon: 1 yalı satışı emlakçıyı zengin ediyor!

Emlakçılar, İstanbul Boğazı’nda yalı satışını yaptıklarında Adalar’dan 1 yalı dairesi, 11 milyon lira değerinde bir yat ve lüks bir otomobil alabiliyor. İşte ayrıntılar...

İstanbul'daki orta ve üzeri riskli yapıların tamamı 4 kez dönüştürebilirdi! 

İstanbul Planlama Ajansı’nın yaptığı depreme hazırlık çalışmasına göre İstanbul’da orman ve askeri alanlar imara açılarak yaratılan toplam 85 milyar dolarlık rant ile İstanbul’daki orta ve üzeri riskli yapıların tümü 4 defa dönüştürebilirdi. İşte o raporda yer alan detaylar...

İstanbul'da 7.5 büyüklüğünde deprem tehlikesi: Riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı!

İstanbul'daki riskli yapıların sayısı 207 bine ulaştı. Uzmanlar, en kötü senaryoda 7.5 büyüklüğünde bir deprem olabileceği uyarısında bulunuyor. İBB, kentsel dönüşüm çalışmalarını hızlandırdı. İşte ayrıntılar...

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için şok uyarı! Uzman isim tarih verdi: Yalıları birkaç kez su basacak!

Boğaziçi Üniversitesi İklim Politikaları Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz, İstanbul Boğazı'ndaki yalılar için çarpıcı uyarılarda bulundu. 

İMKON'DAN yapıların depremden az zarar görmesi için 10 öneri! 

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Başkanı Tahir Tellioğlu, yapıların depremden en az zarar görmesi amacıyla yapılması gerekenlere ilişkin 10 öneri paylaştı.

Uzman isimden korkutan sözler: Boğaz'daki yalılar sular altında kalacak!

Prof. Dr. İhsan Çiçek, iklim değişikliğine dikkat çekerek deniz suyunun 2 metre yükseleceğini söyledi. İhsan Çiçek ayrıca  Boğaz'daki yalıların alt katlarının sular altında kalacağını da sözlerine ekledi.

Depremin sinyali verildi! Riskli yapıların acil olarak dönüştürülmesi gerekiyor

17 Ağustos’un yıl dönümünde THBB Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, riskli yapıların tehlikesini anlatırken, olası bir depremde en az hasarı almak için yapılması gerekenleri bir bir sıraladı. İşte detayları…

Danıştay'dan Topkapı Sarayı'ndaki kayıp yapıların yeniden inşasına dur kararı! 

Danıştay 6’ncı Dairesi, Fatih Belediyesi’nin Topkapı Sarayı, Gülhane Parkı ve saray bahçesini kapsayan Sur-u Sultani bölgesindeki kayıp yapıların tekrar inşa edilmesine ilişkin kararı bozdu. İşte Danıştay'ın o kararı...

İstanbul Boğazı'nda yalı satışları hızlandı!

İstanbul Boğazı'nda pek çok yalı bulunuyor. Pandemiyle beraber satışa sunulan yalı sayısı arttı. İstanbul Boğaziçi şu an 60-62 yalı satışta. Boğaziçindeki yalıların fiyatları 10 milyon TL'den başlıyor...

İstanbul Boğazı'ndaki Sözbir Otel mahkemelik oldu!

İstanbul Boğazı’ndaki dikkat çeken lokasyonu sebebiyle televizyon kanalları için çekilen birçok dizide kullanılan Sözbir Otel'in mahkemelik olduğu öğrenildi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar kapışılıyor!

İstanbul Boğazı'nda konumlanan yalılara gösterilen rağbet arttı. Kurda yaşanan ani dalgalanmalar sebebiyle yalılara olan talep arttı ve yalıların cazibesi yükseldi. Son 1.5 senede 20 yalının el değiştirdiği belirtildi.

İstanbul Boğazı'ndaki yalılarla ilgili korkunç iddia!

TBMM İklim Araştırma Komisyonu'nda korkunç iddialarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar, İstanbul Boğazı'ndaki yalıların sular altında kalabileceğini söyledi. 

İstanbul Boğazı'ndaki yalılar alıcılarını bekliyor!

İstanbul'un Boğazı'nda bulunan yalıların yeni sahiplerini bekliyor. Satışa sunulan yalıların fiyatı 7.5 milyon ila 150 milyon TL arasında değişiyor. 

istanbul boğazındaki yapıların değeri Haberi

istanbul boğazındaki yapıların değeri

Yıldız Teknik Üniversitesi Teknopark'ta faaliyet gösteren Türkiye Veri İşleme Merkezi'nin (TUVİMER) araştırmasına göre, İstanbul Boğazı'ndaki 53 milyon 255 bin metrekarelik yapı stokunun toplam değeri 550 milyar lira seviyesinde bulunuyor. 


Söz konusu rakama Boğaz'da tespit edilen 660 yalının 17 milyar dolarlık değeri de dahil edildiğinde Boğaziçi'ndeki yapıların toplam değeri 610 milyar liraya ulaşıyor. 


TUVİMER Genel Müdürü İshak Kurtuluş Altun, İstanbul Boğazı'nda tapulandırılabilir ve işlevlendirilerek piyasa arzına açılabilir gayrimenkullere ilişkin yaptıkları araştırmanın sonuçlarını AA muhabiri ile paylaştı.  

Altun, "TUVİMER İstanbul Değer Haritası" çalışmasının 4'üncü raporunda çarpıcı sonuçlar elde ettiklerini belirterek, ilk kez 1983 Boğaz Yasası'yla sınırları çizilen Boğaziçi'nde 114 milyon 453 bin metrekare arazi bulunduğunu, söz konusu arazinin yüzde 6'sının şehir merkezinde, yüzde 41'inin ön görünümde, yüzde 12'sinin geri görünümde, yüzde 41'inin de...