18 / 04 / 2024

İstanbul gecekondu problemi

İstanbul gecekondu problemi

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

Murat Kurum'dan son dakika imar açıklaması: İstanbul’da imar problemi kalmayacak!

AK Parti İBB Başkan Adayı Murat Kurum, afetlere dirençli bir İstanbul yapacaklarını açıklayarak '' Nasıl Üsküdar, Kadıköy, Ümraniye’de yaptıysak, 39 ilçede de milletimizle el ele vereceğiz. İmar problemi kalmayacak” dedi.

Eyüpsultan'da korku dolu anlar! 3 gecekondu boşaltıldı!

İstanbul'un Eyüpsultan İlçesi'nde 3 gecekondu acil şekilde boşaltıldı. Zemininde çökme meydana gelen bölgede panik dolu anlar yaşandı.

Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı askıda!

İstanbul İli, Sarıyer İlçesi, Ayazağa Gecekondu Önleme Bölgesi 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kayabaşı gecekondu önleme bölgesi altyapı inşaatı ihalesi 1 Aralık'ta!

TOKİ, İstanbul İli, Başakşehir İlçesi Kayabaşı Gecekondu Önleme Bölgesi Batı Kısmı Genel Altyapı İnşaatı İşi (E- İhale) ihalesini 1 Aralık 2021 tarihinde gerçekleştirilecek.

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi var!

İstanbul'un ciddi anlamda imar problemi olduğunu söyleyen Binali Yıldırım, "Yapıların yüzde 40'tan fazlasında imara aykırılık var, imarsız. Bunları çözmek için İmar Barışı yaptık. İkinci adımda da buradaki değişimi ve dönüşümü gerçekleştireceğiz" dedi...

Maltepe Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıya çıktı!

İstanbul Maltepe Atışalanı Mahallesinde (Esenkent Gecekondu Önleme Bölgesinde) bazı alanlara ilişkin imar planı askıya çıkarıldı...

Ataşehir Şerifali Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Ataşehir İlçesi, Şerifali Çiftliği Gecekondu Önleme Bölgesi Otogar, Trafo ve Enerji Nakil Hatlarına ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı tadilatı 25 Ağustos'ta askıdan indirilecek...

Tuzla Aydıntepe Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı askıda!

İstanbul Tuzla İlçesi, Aydıntepe Mevkii, Gecekondu Önleme Bölgesi Revizyon Nazım İmar Planı'nda Turizm Tesis Alanları plan notu değişikliğine ilişkin 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı...

Arnavutköy'deki gecekondu yıkıldı!

İstanbul Arnavutköy'de 1 polisi şehit eden saldırganın öldürüldüğü gecekondu belediye ekipleri tarafından yıkıldı. Gecekondudan geriye moloz yığınları kaldı.

Gecekondu evleri yıkılmayacak!

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. İşte Emlakkulisi.com Haber Merkezi'nin tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkardığı o haber...

1947 yılında gecekondu evleri yıkılmayacak!

1947 yılında İstanbul Belediyesi, Zeytinburnu ve civarında inşa edilen gecekondu evlerinin önüne geçmek için yeni bir karar almış. Belediye, o zamana kadar yapılan evleri yıkmayacakmış ancak yeni evlerin yapımına izin vermeyecekmiş.

2006 yılında TOKİ, Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacak!

2006 yılında TOKİ, Şişli Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yaptığı protokolle Kuştepe'de gecekondu dönüşüm projesi başlatacakmış. İlk etapta 12 bin metrekare alan üzerinde 228 konut yapılacakmış.

Kağıthane ve Şişli gecekondu bölgesi imar planı askıda!

Bakanlık tarafından 23 Haziran 2015 tarihinde onaylanan İstanbul Kağıthane ve Şişli İlçeleri Seyrantepe ve Huzur Mahalleleri Gecekondu Önleme Bölgesi imar planı değişikliği bugün askıya çıktı...

İstanbul gecekondu problemi Haberi

İstanbul gecekondu problemi



Gecekondu evleri için yeni bir karar 


Şimdiye kadar yapılanlar yıkılmayacak, bundan sonra da yenisi yaptırılmayacak


     Kazlıçeşme, Veliefendi Çayırı ve Zeytinburnu civarında yapılmakta olan ''gecekondu evler''in gün geçtikçe çoğaldıkları görülmektedir. Her isteyenin rastgele o civarlardaki araziye ''gecekondu'' inşa etmelerinin önüne geçmek üzere bundan sonra bu havaliye ''gecekondu ev'' inşası sureti kat'iyede yasak edilmiştir. Meskensizlik zaruretinden doğan bir ihtiyaçla bu araziye ev inşa edenlerin de belediye tarafından yapılan plan gereğince binalarını ıslah etmeleri kendilerine tebliğ edilecektir. 


Cumhuriyet 28 Temmuz 1947



Abdullah Kutalmış...