19 / 04 / 2024

istanbul gökdelen sayısı

istanbul gökdelen sayısı

Dikey mimarinin megakent İstanbul ilk sırada olacak şekilde ülkede kendini iyiden iyiye gösteriyor. Avrupa geneline bakıldığında en çok gökdelenin Türkiye’de yer aldığı tespit edildi.

İstanbul'da gökdelen devri sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Ömer Bulut, İstanbul'da gökdelenlere karşı yapı formüllerinin ‘zemin +5’ olduğunu dile getirdi. 

Dünyanın en dikey kenti hangisi?  

İnşaat veri şirketi Emporis, dünyanın en dikey üç kentini açıkladı. Emporis’e göre liderlik 16 bin 359 gökdelenle Seul’de...

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler mecliste!

İstanbul'da son dönemde yapılan gökdelenler meclis gündemine taşındı. CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

İstanbul 122 gökdeleni ile dünya 25'ncisi!

Emporis dünyanın en çok gökdeleni olan şehirlerini sıraladı. Türkiye'den İstanbul 122 gökdelen sayısı ile 25. sırada yer alıyor. En fazla gökdelen ise 1.302 gökdelen sayısı ile Hong Kong'ta bulunuyor.

Dünyanın en fazla gökdeleni olan şehirlerden biri İstanbul!

Dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirlerden biri İstanbul. Uluslararası bina verileri toplayan Emporis sitesi, dünyada en fazla gökdelenin yer aldığı şehirleri sıraladı. Listede İstanbul da yer aldı.

Türkiye'ye gelen yabancı turist sayısı ocak ayında artış gösterdi

2024 senesi Ocak ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 2,05 artış gösterdi. Buna göre, ocak ayında en fazla ziyaretçi gönderen ülkeler sıralamasında Rusya Federasyonu 230 bin 579 kişi ile ilk sırayı almış oldu.

2023'te kısa dönem araç kiralama gün sayısı yüzde 40 arttı! 

Araç kiralama şirketi Garenta, 2023 yılına ait kısa dönem araç kiralama verilerini açıkladı. Rakamlara göre araç kiralama gün sayısı yüzde 40 artış kaydetti. 

Arap turist ‘evinde’ kaldı! Günübirlik kiralamaların artması ile konaklayan sayısı azaldı...

2023 senesinin 11 ayında Türkiye’ye gelen Arap ziyaretçi sayısında değişikli olmasa da günübirlik kiralamaların yükselmesi ile konaklayan sayısı yüzde 20 azaldığı kaydedildi. Konaklamanın azalmasında “ev sahibi” Arapların etkisi büyük.

Asgari prim ödeme gün sayısında yeni dönem! Milyonlara müjde! 450 güne indirildi!

Milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren bir değişiklik yaşandı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, sigortalı çalışanların  son 3 senesinde gereken asgari prim ödeme gün sayısını 600 günden 450 güne indirildi. 

Kısa çalışma ödeneğinde gün sayısı değişecek...

Asgari ücret desteğinin 700 lira olarak uygulanması ile birlikte kısa çalışma ödeneği için asgari prim ödeme gün sayısının 450'ye indirilmesini içeren kanun teklifi TBMM Başkanlığına sunulduğu açıklandı. İşte haberin detayları...

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300! Megakent dünyanın en zengin şehirleri arasında!

“Dünyanın En Zengin Kentleri 2023” raporuna göre,  İstanbul'daki dolar milyoneri sayısı 16 bin 300 olarak belirlendi. Peki en çok dolar milyoneri nerelerde? İşte ayrıntılar...

Araç kiralayanların sayısı her geçen ay yükseliyor! Yılın ilk on ayında toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı!

2023 Ocak – Ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre araç kiralayanların toplam kira günü sayısı yüzde 38 arttı.

IEA raporuna göre; yollardaki elektrikli araç sayısı 10 kat artacak

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Dünya Enerji Görünümü 2023 raporu yayınlandı. Yayınlanan raporda 2030 senesinde hayatımızda nelerin değişeceği ve elektrikli araç sayısında artacağı belirtidi. İşte ayrıntılar...

Kruvaziyerlerde yılın dokuz ayındı yolcu sayısı yüzde 54 artış gösterdi

Türkiye'deki limanları ziyaret eden kruvaziyer yolcu sayısı senenin dokuz ayında geçen senenin aynı zamanına göre yüzde 54,1 yükselerek 1 milyon 97 bin 175'e çıktı. İşte haberin ayrıntıları...

Natura Göksu'da sınırlı sayıda daire için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı! 

Ankara Batıkent'te hayata geçirilen Natura Göksu projesinde sınırlı sayıda konut için yüzde 10+yüzde 10 indirim fırsatı sunuluyor. 

Bağ-Kur'lular için prim gün sayısının 7200'e indirilmesiyle hemen emekli olunabilecek mi?

TBMM'nin açılmasını takiben, BAĞ-KUR'da prim gün sayısının 9000'den 7200'e düşürülmesi hakkındaki yasa teklifi masada olacak. Bu değişiklikten yaklaşık 1 milyon BAĞ-KUR'lunun yararlanması öngörülüyor. İşte konu ile ilgili ayrıntılar....

Emeklilik için gereken prim günü sayısı 7200'e düşüyor: Yeni düzenleme detayları

Emeklilik süreci, farklı meslek grupları ve sigorta kollarına bağlı olarak değişiklik gösterebilmektedir. Son zamanlarda gündeme gelen önemli bir gelişme ise emeklilik için gereken prim günü sayısının düzenlenmesi ile ilgilidir. İşte 1 milyon kişiyi yakından ilgilendiren yeni emeklilik düzenlemesi..

istanbul gökdelen sayısı Haberi

istanbul gökdelen sayısı

Açıklanan verilere göre, Türkiye'de gökdelen sayısına bakıldığında Avrupa ülkerinin arasında ilk sıraya yerleştiği görüldü. Megakent İstanbul'da deprem toplanma alanlarında dahil AVM ve rezidanslar inşa edildiği görülüyor. 

150 metreyi aşan yapılar açısından Avrupa genelinde gökdelen rakamının en çok olduğu belirlenen Türkiye'de bu tanımla uyumlu olan 67 gökdelen bulunuyor. Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre; listede 2'nci sıradaya yerleşen Rusya'da 51, 3. sıradaki İngiltere'de ise 33 gökdelenin olduğu belirlendi. Dünya geneline bakıldığındaysa, Çin 2 bin 708 gökdelen adediyle ilk sıraya yerleşirken, Türkiye'nin bu listede 14. sırada olduğu görüldü. Megakent İstanbul'da inşası süren Merkez Bankası binası da bitirildiğinde, 352 metre uzunlukla Avrupa'daki en yüksek gökdelen olma özelliğini kazanacak. 

 

ÇARPIK KENTLEŞME

CHP'li Erdoğan Toprak, Kentsel Habitat Konseyi tarafından duyurulan Şubat raporundaki verilerle ilgili dikkat çeken...