20 / 04 / 2024

istanbul kentsel dönüşüm projeleri

istanbul kentsel dönüşüm projeleri

İstanbul’daki en eski ilçelerden olan Kartal’ın 5’te 1’ini kentsel dönüşüm sürecine dahil edecek plan ve projeler yapılmasına karşın yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle dönüşüm sürecinin öngörülenden daha yavaş ilerlediği görülüyor. 

Türkiye'de yatırım değeri 90 milyar TL olan 300 bin konut dönüşüyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Sarıyer'de bir otelde gerçekleşen Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nin (GYODER) 21. Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı'na katıldı. Kurum, ülke genelindeki riskli yapılara değinerek kentsel dönüşüm süreçlerini paylaştı.

KİPTAŞ projelerinde son durum ne?

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt, KİPTAŞ'ın devam eden projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. "İstanbul'da 3 bölgede dönüşümü başlattık" diyen Ali Kurt, 2 bölgede daha proje hayata geçireceklerini belirtti.

İstanbul'da 117 bin konut dönüşüyor!

Kentsel dönüşüm hedeflerini açıklayan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, ''Şu an İstanbul’da fiilen 117 bin konutun dönüşümünü gerçekleştiriyoruz. Hemen hemen her ilçede kentsel dönüşüm projemiz var'' dedi.

2021'de İstanbul'un 3 ilçesinde dönüşüm başlayacak!

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'da 2021'de 3 semtte 1.425 bağımsız bölümden oluşan kentsel dönüşüm projesinin başlayacağını belirtti.

2021'de 80 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 10 milyon metrekare büyüklüğünde 64 riskli alanda çalışıyoruz" dedi. Kurum, "2021 yılında da toplam bedeli 25 milyar lira olan 80 bin konutluk kentsel dönüşüm ve sosyal konut projemize de başlayacağız" açıklamasında bulundu.

İBB Meclisi’nde ortak 'kentsel dönüşüm' kararı!

İBB Meclisi, Güngören Belediyesi’nin kentsel dönüşümle ilgili hazırladığı imar planı değişikliği teklifini oy birliğiyle kabul etti. Buna göre, kentsel dönüşüm çalışmalarının teşvik edileceği açıklandı.

Bakan Murat Kurum'dan son dakika 'deprem' açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, "Türkiye'de öncelikli dönüştürülmesi gereken 6,7 milyon konut var. Bunun 1,5 milyonu acilen dönüşmesi gereken konutlar. Bunun 300 bini İstanbul'da" diye konuştu.

İstanbul'da depremde hemen yıkılacak 36 bin bina var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Gaziosmanpaşa Bağlarbaşı Mahallesi 1739 Konutluk Kentsel Dönüşüm Projesi'nin temelini attı. Kurum, İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

İstanbul Anadolu Yakası'na kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul Anadolu Yakası'nda büyük bir dönüşüm projesi hazırlandığını açıkladı. Kurum, "Anadolu Yakası Rezerv Yapı Alanı" Büyük İstanbul Dönüşümü için çok önemli bir adım olacak" dedi...

Murat Kurum: Depreme karşı İstanbul'da seferberlik başlattık!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul'da deprem seferliği başlattıklarını açıkladı.

İstanbul'da 100 bin konut dönüşecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "2021 hedefimiz İstanbul’da 100 bin konutu dönüştürmek. Ve en kısa sürede bu konutları bitirip sizlere, vatandaşlarımıza, İstanbul’umuza armağan edeceğiz" dedi...

İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor!

Binaların dönüşümünü aynı zamanda bir deprem dönüşümü, afet dönüşümü olarak gördüklerini belirten Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "İstanbul’da 200 bin konut yenileniyor" dedi.

İstanbul'da ağır hasarlı binaların yıkım süreci başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Kentsel Dönüşüm Zirvesi" sonrasında İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşüml e ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un yapı stoğu envanteri çıkartılmalı!

Özel konutların depreme dayanıklılığının tespit edilmediğini vurgulayan İnşaat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Nusret Suna, ‘2002’deki planlar hayata geçseydi İstanbul deprem güvenlikli bir kent olacaktı’ diye konuştu.

İstanbul'un 5 ilçesinde kentsel dönüşüm projelerine karşı 43 iptal davası açıldı! 

İstanbul'da kentsel dönüşümün önünü tıkamak için 5 ilçede 43 dava açıldığı belirtildi. Bu davaların İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Meclis üyeleri ve TMMOB Şehir Plancıları Odası tarafından açıldığı gündeme geldi. İşte ayrıntılar...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İstanbul'daki kentsel dönüşümü merkezi yönetim ve yerel yönetimle sürdüreceğiz!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul'un kentsel dönüşümü ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve dönüşümün kararlı bir şekilde sürdürüleceğinin altını çizdi.

Bakan Özhaseki açıkladı: İstanbul'da ve deprem bölgesinde kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, deprem bölgesindeki çalışmalar ve İstanbul'daki kentsel dönüşüm ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. İşte Özhaseki'nin o konuşması...

İstanbul'da ilçe ilçe kentsel dönüşüm rakamları!

Yüz yılın kentsel dönüşüm projesiyle yenilenecek olan mega kent İstanbul'da hemen her ilçede çalışmalar devam ediyor. Peki İstanbul'daki kentsel dönüşüm çalışmalarında son durum ne?

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Dönüşüm İstanbul Kentsel Dönüşüm İnşaat Mimarlık Ve Yatırım Danışmanlık Limited Şirketi Kadıköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Elif İkra Sadak, İnanç Mert Tandoğan ve Zuhal Funda Tandoğan ortaklığında kuruldu.

İstanbul Barosu, kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlattı!

Son günlerde mülklere el konulacağı iddiasıyla sık sık gündem olan yeni kentsel dönüşüm yasasının iptali için imza kampanyası başlatıldı. İşte İstanbul Barosu tarafından başlatılan o kampanya ile ilgili yapılan açıklama...

Milletvekili açıkladı: İstanbul'da kentsel dönüşüm bu hızla devam ederse 4 milyon konut için 20 yıl gerekir!

İYİ Parti Gaziantep Milletvekili Mustafa Gürban, Meclis'te yaptığı açıklamasında deprem bölgesindeki konutlar ve kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili konuştu. İşte Gürban'ın o açıklamaları...

İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? Müteahhitler metrekare başına ne kadar istiyor?

Olası Marmara Depremi önce İstanbul'da kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırıldı.  Fakat kentsel dönüşümün İstanbul'da hız kaybettiği de belirtiliyor. Peki, İstanbul'da kentsel dönüşüm ne durumda? İşte detaylar...

İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi'nde tapular teslim edildi!

Gaziosmanpaşa'da yapımı tamamlanan İstanbul Vadi Evleri 6. Kısım Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu teslimleri yapıldı. Vatandaşlara tapularını, Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta teslim etti.

İBB İmar Daire Başkanlığı açıkladı: İstanbul'daki 164 bin hektarlık alanda kentsel dönüşüm var!

İBB İmar Daire Başkanlığı yaptığı açıklamada İstanbul’un her iki yakasında yer alan 15 ilçede toplam 164 bin 58 hektar alanı kapsayan 21 proje alanında kentsel dönüşüm proje çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

İstanbul Baro Başkanından Kentsel Dönüşüm Yasası'nın iptali için AYM'ye dava açılsın çağrısı!

Kentsel Dönüşüm Yasası'na karşı baroların, meslek odalarının ve sivil toplum kuruluşlarının tepkileri sürüyor. 'Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi' yasası 9 Kasım’da Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girdi.

İstanbul’un kentsel dönüşüm planı belli oluyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İstanbul’un kentsel dönüşüm planını aralık ayında kamuoyuyla paylaşacak. Önce yüksek riskli ve riskli sınıfta yer alan yaklaşık 600 bin yapı dönüştürülecek. Daha sonra ise yapıların ömürlerine göre dönüşüm planlaması yapılacak.

İBB, İstanbul için ayrı kentsel dönüşüm yasası çağrısında bulundu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı, Şehir Plancısı Buğra Gökce, deprem riskinin yüksek olduğu İstanbul ili için ayrı bir kentsel dönüşüm yasası olması gerektiğini söyledi.

istanbul kentsel dönüşüm projeleri Haberi

istanbul kentsel dönüşüm projeleri

İstanbul’daki en eski ilçelerden olan Kartal’ın 5’te 1’ini kentsel dönüşüm sürecine dahil edecek plan ve projeler yapılmasına karşın yükselen inşaat maliyetleri sebebiyle dönüşüm sürecinin öngörülenden daha yavaş ilerlediği görülüyor. 

Dünya Gazetesi'nden Murat Küçük ve Fikret Yazıcı'nın haberine göre; ertelenen dönüşüm projeleri nedeniyle birçok vatandaşın riskli binalarda yaşamlarını sürdürdüğüne dikkat çeken Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, ilçede bulunan binaların İstanbul'daki ortalamadan daha yaşlı olduğuna ve dönüşümlere hız kazandırılması gerektiğine vurgu yaptı. 

2019 yılında ilçede kendiliğinden çöken Yeşilyurt Apartmanı'nın ardından Kartal’da kentsel dönüşüme olan ihtiyacın daha da gözler önüne çıktığının altını çizen Yüksel, konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Kartal’da ada ya da bina bazlı dönüşümün çok acil şekilde gerçekleşmesi gerekiyor. Bu dönüşüm için tüm paydaşları bir araya getirecek güçlü bir iradeye ihtiyaç var....