28 / 03 / 2024

istanbul kiralık ev

istanbul kiralık ev

Geçinemiyoruz Platformu'nun Ağustos ayı raporuna göre Kadıköy'de 30 bin lira ve altı ilanlara bakıldığında ortalama kira 16 bin 180 TL, 20 bin TL ve altı ilanlar baz alındığında ortalama kira bedeli 13 bin 707 lira olarak belirlendi. İşte ayrıntılar...

Fahiş kiralar zorunlu göçe sebep oldu! Memurlar tek tek büyükşehirden tayin istiyor!

Artan konut kiraları memurların büyükşehirden tayin istemesine sebep oluyor. Son zamanlarda büyükşehirde görev alan memurların tayin talebi sayısı önceki yıllara göre 3 kat arttı.

İstanbul'da konut kiraları uçtu! Öğrenciler ne ev ne yurt bulabiliyor!

Üniversitelerde yeni eğitim döneminin yaklaşmasıyla beraber  öğrenciler barınma telaşına girdi. Öğrenci sayısı 10 milyona yaklaşırken devlet yurdu kapasitesi sadece 800 bin olarak kalırken; barınma sorunları katlanmaya başladı. İşte son durum...

İstanbul ve Kocaeli'deki 81 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Arsa, dükkan ve daireleri kaçırmayın!

İstanbul Vakıflar 2. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ve Kocaeli illerinde yer alan 81 adet vakıf gayrimenkulünü "Vakıf Taşınmazları Kira Genel Şartnamesi" kapsamında kiraya verecek. İşte ayrıntılar...

İstanbul'da 53 adet vakıf gayrimenkulü kiraya veriliyor! Kira stopajından muaf ev, arsa ve işyeri fırsatı! 

İstanbul Vakıflar 1. Bölge Müdürlüğü, İstanbul ili, Fatih, Beşiktaş, Beyoğlu, Sarıyer, Eyüpsultan, Sultangazi, Bahçelievler, Bağcılar ve Zeytinburnu ilçelerinde yer alan 53 adet gayrimenkulü kiraya veriyor...

İstanbul'da yaşamaya elverişli konut kalmadı: 83 bin 726 ilandan yalnızca 6'sı BM kriterlerine sahip!

CHP Milletvekili Gürsel Tekin, İstanbul'da BM’nin "yaşamaya elverişli konut" tanımına 83 bin 726 konut ilanından yalnızca 6'sının uygun olduğuna dikkat çekti.

İstanbul'da kiralık ve satılık konut fiyatları uçtu!

İstanbul'da kiralık ev bulmak için bir konut tutmak için en az 4-5 bin TL bütçe ayrılması gerekiyor. Satılık evlerin fiyatları ise neredeyse anlık değişmeye başladı.

İstanbul'da ev kiraları düşecek mi?

Kovid-19 pandemisi, arz talep dengesindeki bozulması, yabancı etkisi gibi sebepler ilk sırada yer almak üzere pek çok kentte konut kiralarında ciddi yükseliş. İstanbul'un ilçelerinde bir senede yükselişler yüzde 100'ü aştı.

Öğrencilerin kiralık ev sıkıntısı büyüyor!

İstanbul genelinde kiralık ev sorunu gün geçtikçe büyürken üniversite öğrencileri kalacak ev bulamıyor. Emlakçılar piyasadaki son durumu anlattı. 

Öğrencilerin yeni sorunu kiralık evler!

Artan kira fiyatları en çok öğrencileri etkiledi. Geçtiğimiz yıllarda 2 binlerde olan kira fiyatı bu sene 4 bin TL'ye kadar yükseldi. 

Ev tutacaklar acele edin! Daha da zamlanacak!

İstanbul'da kira fiyatlarına zam geldi. Pandemi nedeniyle görülmeden tutulan evler sirkülasyonu artırırken, en ucuz kira fiyatı 1000 lira oldu.

Semt bizim ev kira!

Kira geliri nedeniyle vergi mükellefi olanlar rekor kırarak 2 milyon 136 bine ulaştı. Bankalar ise verdikleri kredilerle ev sahiplerinin daha fazla ev almasını kolaylaştırıyor.

İstanbul'da en ucuz kira hangi ilçede?

İstanbul'da kiralık dairelere talep arttı. Deprem gerçeği ile yüzleşmemek için birçok kişi yeni yapılmış evlere taşınıyor. Bu durum da kira fiyatlarını etkiledi...

Üniversiteler online oldu, İstanbul'da kiralık evler boş kaldı!

Üniversitelerin uzaktan eğitim kararı alması ile özellikle öğrencilerin yoğun olduğu şehirlerde kiralık evler boş kaldı. Türkiye genelinde öğrenciler tarafından her yıl 100-150 bine yakın ev kiralanırken, şimdi sadece İstanbul’da 50 bin evin kiralanamadığı ifade ediliyor. 

Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? Mega kent İstanbul'da da ucuz kiralık ev için tarih verildi!

Antalya’da başlayan tersine göç sebebiyle kiralık ev bedelleri düştü. Peki Antalya'da kira bedelleri nasıl düştü? İstanbul'da da kiralık ev fiyatları düşer mi? İşte uzman isimlerin açıklamaları...

Konutta tablo kararıyor: Satılık ve kiralık ev fiyatları durgunlukta bile artıyor!

Ev alacak milyonlarca kişi konut fiyatlarının nasıl seyredeceğini merak ediyor. Ekonomimcom köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde piyasayı değerlendirdi. Peki satılık ve kiralık ev fiyatları ne olacak?

Ali Mahir Başarır'dan emekli zammı tepkisi: 10 bin TL'ye kiralık ev var mı? 

Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, emekli maaşlarına yapılan ek zammı açıkladı. CHP Grup Başkan Vekili ve Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, "10 bin TL'ye kiralık ev var mı?" diyerek, en düşük emekli maaşının 10 bin TL olmasına tepki gösterdi. İşte ayrıntılar...

16 bin lira değerindeki kiralık ev görenleri korkuttu! Üstelik 6 aylık kira peşin isteniyor...

Sosyal medyadaki 16 bin lira kira değerindeki ev görenleri şaşkına çevirdi. Üstelik 6 aylık da kira peşin isteniyor. İşte o 16 bin liralık kiralık ev...

İstanbul'un bu 3 ilçesinde ucuz fiyata konut ve kiralık ev bulmak mümkün!

Türkiye genelinde konut ve kiralık ev fiyatlarında artış devam ediyor. Ancak bazı illerin bazı ilçelerinde fırsatlar devam ediyor. İşte İstanbul'un en ucuz üç ilçesi...

Kiralık ev arayanlara müjde! İstanbul dahil kira fiyatları düşüyor: En çok düşüş hangi illerde?

Kira fiyatlarında üç senenin ardından ilk defa gerileme yaşandı. Peki kiralık ev fiyatları en çok hangi illerde düştü? İşte o iller...

Ev sahiplerinden asgari ücret çıkartması: Kiralık ev ilanlarını tek tek geri çektiler!

Milyonlarca asgari ücretlinin beklediği gibi ev sahipleri de asgari ücret merakla bekliyor. Ev sahipleri asgari ücret belli olmadan, kiralık ev ilanlarını kaldırdı, Ocak ayını bekliyor.

Kiracılar dikkat! Kiralık ev ararken nelere dikkat etmeliyiz...

Kiralık ev aramak, hem heyecan verici hem de zorlu bir süreç. Bu zorlu süreci başarılı ve verimli bir şekilde yönetmek için doğru stratejileri ve ipuçlarını bilmek önemli bir detaydır. İşte ev ararken  nelere dikkat etmeliyiz haberin ayrıntıları...

Günlük kiralık ev arzı yüzde 97 artarak zirveye yerleşti! Toplamda 110 bin 857 ev günlük olarak kiralanıyor

Türkiye'de son iki yılda günlük kiralık ev arzı yüzde 97 arttı. Özellikle pandemi sonrasında artışların başlaması ile toplam 110 bin 857 ev günlük olarak kiraya veriliyor. 

Mersin'de depremzedeleri kiralık ev vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen 10 kişi yakalandı!

Asrın felaketi olarak belirtilen Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen şehirler arasında yer alan Mersin'e gelen afetzedeleri, "kiralık ev" vaadiyle dolandırdıkları iddia edilen toplam 13 şüpheliden 10'u şafak operasyonuyla gözaltına alındı.

İstanbul'da KYK ve özel yurtlara talebin artmasıyla kiralık ev fiyatları dengelendi!

İstanbul'da üniversite kayıtlarının başlamasıyla öğrenciler KYK ve özel yurtlara yerleşmeye başladı. KYK ve  yurtlara talebin artmasıyla kiralık evlere olan talep azaldı ve fiyatlar dengelendi.

Kiralık ev bulamayan öğrenciler için Bakanlık harekete geçti! Yurt kapasiteleri artırılıyor!

Üniversitelerde kayıtlar önümüzdeki hafta başlayacak. Öğrencileri en çozrlayan şey ise kiralık ev sorunun ve fahiş fiyatlar olurken, Gençlik ve Spor Bakanlığı, yurt kapasitelerini artırmak için harekete geçti.

Dikkat! Bayram tatilinde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin!

Hafta sonu izin günleri ve Kurban Bayramı ile birlikte dokuz güne uzayabilecek tatil döneminde sahte kiralık ev tuzağına düşmeyin... 

istanbul kiralık ev Haberi

istanbul kiralık ev

Kadıköy Geçinemiyoruz Platformu tarafından düzenli olarak yayınlanan Kadıköy kiralık konut raporu Ağustos ayına ilişkin veriler resmen belli oldu. 

Raporun yayınlandığı Nisan 2022'de tüm kiralık daire ilanlarının ortalaması 17 bin 381 TL iken, Ağustos 202'de bu rakam 20 bin 182 liraya ulaştı. 

Peki İstanbul'da ev kiralarında son durum ne? İstanbul'da ev kiraları ne kadar arttı? İşte son dakika gelişmesi...

Yapılan araştırmada mevcut ilanlar içerisinde özellikle 30 bin liradan 165 bin liraya kadar yükselen 132 ilan araştırma kapsamından çıkarıldı. 30 bin TL ve altı ilanları kapsayan ikinci bir değerlendirme yapıldığında, ortalama kiranın 16 bin 180 Türk Lirası, filtreyi biraz daha genişletilip sadece 20 bin lira vealtı ilanlara bakıldığında ortalama kira bedelinin 13 bin 707 lira olduğu belirlendi. 

Sözcü'de yer alan habere göre; Yeni...