19 / 04 / 2024

İstanbul köprü projesi

İstanbul köprü projesi

Habertürk Gazetesi köşe yazarı olan Esin Tümer bugünkü yazısında yeni havalimanı ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nde bahsetti. Tümer, ulaşım yatırımlarına ve ev fiyatlarına dikkat çekti.

"Yılın projesi" seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün ödülleri dağıtıldı...

Mühendislik ve inşaat sektörünün en saygın ve küresel yayınlarından biri olan ABD merkezli Engineering News-Record dergisi tarafından "Yılın projesi" olarak seçilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nün yetkililerine ödül, online düzenlenen tören ile verildi. İşte haberin detayları...

1915 Çanakkale Köprüsü istihdama katkı sağlayacak! 

1915 Çanakkale Köprüsü projesi hakkında değerlendirmede bulunan İstanbul Kamu Özel Sektör İş Birliği Mükemmellik Merkezi ve Dünya KÖİ Uzmanları Birliği Orta Asya Bölüm Başkanı Dr. Eyüp Vural Aydın dev projenin istihdama katkıda bulunacağını dile getirdi. 

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsü 2 yıl içerisinde açılacak!

26 Haziran'da temeli atılacak olan Kanal İstanbul Projesi'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalara yönelik açıklamalarda bulunan Karayolları 1. Bölge Müdürü Turgay Çolak köprünün iki yıl içerisinde açılacağını dile getirdi.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünü hangi şirket yapacak?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından 27 Nisan 2011 tarihinde “çılgın proje” diye nitelendirilerek açıklanan Kanal İstanbul projesi için henüz bir ihale yapılmadı. Ancak bu ay sonu temeli atılacak olan köprünün, kimin tarafından yapılacağı belli oldu.

Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün detayları belli oldu!

İstanbul'un Avrupa yakasında Karadeniz'den Marmara Denizi'ne kazar uzayacak şekilde dizayn edilen su yolu projesi Kanal İstanbul'un güzergahında yapılacak ilk köprüyle ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Keban Baraj Gölü'nde köprü yapım projesi mecliste!

Keban Baraj Gölü üzerinde köprü yapımı projesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Şaroğlu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Taşköprü TOKİ 2019 başvuruları!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Kastamonu Taşköprü projesi için başvurular bugün itibariyle başladı. Projede 2 oda 1 salon konutlar bulunuyor.

Kanal İstanbul projesinde yapılacak 10 köprü TBMM gündeminde!

Kanal İstanbul projesi kapsamında yapılacağı açıklanan on adet köprü TBMM gündemine taşındı. CHP'li Gürer konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Kanal İstanbul kapsamında 10 köprü yapılacak!

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Kanal İstanbul Projesi kapsamında 10 köprü yapılması planlanıyor." dedi...

Londra’nın 200 milyon sterlinlik bahçe köprü projesi iptal!

Londra’da Thames nehri üzerine inşa edilmesi planlan “Bahçe Köprü” (Garden Bridge) projesinin iptal edildiği bildirildi

Çanakkale Köprüsü Projesi kent ekonomisini canlandırdı!

Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Bülend Engin, Çanakkale Köprüsü Projesi ile kent ekonomisinin canlandığını açıkladı.

Düzce Melen Su Park Projesi'ne çelik köprü!

Melen Su Park Projesi kapsamında Melen Çayı üzerinde yapılması planlanan Çelik köprü için hafriyat çalışmalarının yanı sıra diğer çevre ve yol bağlantılarında da çalışmalar başladı.

İstanbul köprü projesi Haberi

İstanbul köprü projesi

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün planlarının ortaya çıkmaya başladığı günden itibaren İstanbul'un 3. köprü ve 3. havalimanını da eksenine alan kuzeybatı aksında büyük bir değişim, büyük bir gelir ve değer artışı yaşanmaya başladı. Bir başka dinamik ise köprü ve 3. havalimanı bağlantısı. REIDIN ve Doğuş Grubu işbirliğiyle 2015 yılında faaliyete geçen, gayrimenkul profesyonellerini ve ilgilileri kapsamlı referans bilgilerle aynı çatı altında buluşturmayı hedefleyen Zingat.com'un CEO'su Ahmet Kayhan'a göre her iki yatırım İstanbul'un kentsel gelişim sürecinin belirleyicileri. 


İstanbul'un gelişim yönünde bir aks kayması yaşanacak mı? 


Köprüyle birlikte şehrin ana aksının kaydığını göreceğiz. Benzer bir durumu Fatih Sultan Mehmet Köprüsü zamanında Ataşehir ve Sabiha Gökçen Havalimanı ile de yaşadık. Aynı etkiyi 3. köprü ile beraber de göreceğiz. Çünkü, 3. köprü tek başına bir proje...