25 / 04 / 2024

istanbul ofis sektörü

istanbul ofis sektörü

Bu yılın ilk çeyreğinde ofis ve lojistik sektörleri büyüdü. Turizmde ise kısmi düşüş var. İstanbul'daki A sınıfı ofis arzı, bir yıl öncesine göre 500 bin metrekare artarak 4,9 milyon metrekareye ulaştı.

İstanbul'un en yüksek ofis kirası Levent'te!

Propin'in hazırladığı ve 2016 Ocak, Şubat, Mart aylarını kapsayan "İstanbul Ofis Pazarı Genel Bakış 2016 Birinci Çeyrek Raporu” açıklandı. 2016 Birinci Çeyrek Dönemi’ne ait kira ortalamaları, boşluk oranları, stok bilgileri raporda bulunuyor.

İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak!

Maslak No/1 Yönetim Genel Müdürü Murat Karaçay yeni kiracıları Plus Kitchen markası ve ofis gayrimenkul sektörünü değerlendirdi. Karaçay, 'İstanbul’da 2015'te ofis gayrimenkul sektöründe artış olacak' dedi.

Konut sektörü durgunlaştı! İstanbul, Ankara ve İzmir'de hem ilan hem satılan konut sayısı düştü! 

Konut sektöründeki canlılık göstergesi olarak takip edilen satılan konutların satılık ilan sayısına oranı İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere ülke genelinde düşüşe geçti.

İnşaat sektörünün gözü demir fiyatlarında! İstanbul, Ankara, İzmir ve Payas güncel inşaat demir fiyatları belli oldu! 

İnşaat sektöründeki malzeme fiyatlarına yönelik Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları devam ediyor. Bakanlık fahiş fiyatların önüne geçebilmek için yaptırım uygulamaya başladı. İnşaat sektörünün gözü şimdi de demir fiyatlarında. Demir fiyatlarına zam geldi mi?

Yatırımcıların gözü yurt dışına çevrildi! Konut sektörü daralıyor mu?

Türkiye'de gayrimenkul sektöründe daralma yaşandığını belirten Masse Gayrimenkul Ofis Brokeri Seyhun Acar yatırımcıların gözünün yurt dışına çevrildiğini açıkladı.

İstanbul’un dönüşümü için 10 kritik öneriyi sektörün uzmanları tek tek sıraladı!

6 Şubat Kahramanmaraş depreminin ardından kentsel dönüşümün tek çözüm olduğu bir kez daha vurgulandı. Peki İstanbul'da böyle bir deprem olursa ne olur? Sektör uzmanların İstanbul'un dönüşümü için 10 kritik öneriyi tek tek sıraladı.

İstanbul'un ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerinden derlenen detaylara göre, İstanbul'da faaliyet gösteren şirketlerin ihracatında başrolü sanayi sektörü oynuyor.

İnşaat sektörüne bir iyi bir de kötü haber! Demir fiyatları 200 TL düştü fakat İstanbul'u teğet geçti!

İnşaat sektörüne son dakika gelişmesi olarak bir iyi bir de kötü haber var. İyi haber inşaat demirine 200 lira indirim geldi. Kötü haber ise demir fiyatlarındaki indirim sadece İzmir, Payas ve Karabük için geçerli. İstanbul'da demir fiyatları değişmedi...

Ofis sektöründe trendler sil baştan değişiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Didem Eryar Ünlü, koronavirüs salgınıyla değişen ofis sektörünü ve Kolektif House Kurucu Ortağı ve CEO’su Ahmet Onur'un konuyla ilgili açıklamalarını kaleme aldı. İşte Didem Eryar Ünlü'nün 'İş hayatında “olasılıklar dünyası”nın kapısı aralandı' başlıklı yazısı...

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul, Yapı sektöründe çevik dönüşümü konuşuyor!

Yapı Fuarı-Turkeybuild Istanbul’un ikinci gününde “Yapı Sektöründe Sürdürülebilir Büyümenin Sırrı: Çevik Dönüşüm” konusu masaya yatırıldı...

Turkeybuild İstanbul’un inşaat sektörüne katkıları!

Yapı Fuarı Direktörü Banu Keskin, TurkeyBuild İstanbul ve İnşaat Sektörü ile ilgili soruları yanıtladı. İşte Keskin'in o röportajı...

Ofis kiralama sektörü pandemiden nasıl etkilendi?

Pandemi nedeniyle birçok ofis çalışanı uzaktan çalışma sistemine geçti. Bu durum ile kuşkusuz ofis kiralama sektörünü büyük ölçüde etkiledi. Peki, ilerleyen günlerde ofis kiralama sektörünü neler bekliyor?

Amazon, ABD'de gayrimenkul sektörünü olumlu etkiliyor!

Koronavirüsün kazananlarından Amazon, ABD’nin pandemiyle kötüleşen gayrimenkul sektörüne yabancı yatırım getiriyor. Önceden ofis alan yabancı gayrimenkul yatırımcıları, şimdi depo ve lojistik tesis satın alıyor. 

2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 oldu!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), 2019 yılına ilişkin "İl Bazında Gayrisafi Yurt İçi Hasıla" verilerini açıkladı. Buna göre 2019 yılında İstanbul'da inşaat sektörünün GSYH'de aldığı pay yüzde 35,6 olarak gerçekleşti. 

İzmir depremi İstanbul emlak sektörünü hareketlendirdi!

İzmir'de meydana gelen deprem sonrasında İstanbul'da gayrimenkul sektöründe hareketlilik yaşanmaya başladı. İstanbul'da ev sahibi olmak isteyen vatandaşlar müstakil konutlara yöneldi.

istanbul ofis sektörü Haberi

istanbul ofis sektörü

Ticari gayrimenkul üzerine profesyonel ve finansal hizmetler sunan JLL Türkiye'nin "Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü İlk Çeyrek Raporu"na göre, bu yılın ilk çeyreğinde ofis ve lojistik sektörleri büyüdü, turizmde ise kısmi düşüş yaşandı.


JLL'nin Türkiye'nin perakende, ofis piyasası ve lojistik sektörünü ele alan "Türkiye Ticari Gayrimenkul Pazarı Görünümü İlk Çeyrek Raporu" yayınlandı. 


Rapora göre, bu yılın ilk çeyreğinde ofis ve lojistik sektörleri büyüdü. Türkiye'deki alışveriş merkezi arzı 375 merkezde 11,2 milyon metrekareyi korudu. İstanbul'daki A sınıfı ofis arzı, bir yıl öncesine göre 500 bin metrekare artarak 4,9 milyon metrekareye ulaştı. İstanbul özelinde ise turizmde kısmi düşüş yaşandı.


JLL'nin ilk çeyrek raporuna göre, Anadolu Yakası, yeni projelerin yüzde 67'sine ev sahipliği yapıyor. Kiralama işlemlerinde geçen 2 yıldaki düşüş trendi, bu yılın ilk çeyreğinde...