19 / 04 / 2024

İstanbul surları

İstanbul surları

Silivri açıklarında yaşanan 4.7 ve 5.8'lik depremin ardından, 7.2 kilometre ile dünyanın en uzun kara suları olan eşsiz tarihi mirasın durumunun ne olduğunu işin uzmanı anlattı.

Mimarlar, İstanbul surlarını yerinde inceledi!

Sur Çelik Kapı, hayata geçirdiği sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. İstanbul’un tarihi surlarını gezen mimarlar, Ortaçağ’dan günümüze kadar gelen İstanbul surlarını yerinde inceleme şansı yakaladı.

İstanbul Surları'ndaki tahribatlar meclis gündeminde!

CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, İstanbul Surları'ndaki tahribatlara ve alınan önlemlere ilişkin soru önergesi hazırladı. Yarkadaş sorularını Kültür Ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya sordu.

1941 yılında Eğrikapı ve civarı tanzim edilecek!

1941 yılında İstanbul Belediyesi, Prost planı mucibince tarihi abilerin etrafının açılması esası çerçevesinde Fatih'teki Eğrikapı ve civarını tanzim edecekmiş. Kapının tamirinden sonra bir de meydan yapılacakmış.

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış!

1987 yılında tarihi İstanbul Surları'nın onarımına başlanmış. Eski İstanbul'u çevreleyen 19.5 kilometre uzunluğundaki, 45 kapı, 400 kule ve 2 metre kalınlığında taş duvarlardan oluşan surların restorasyonu için 15 milyar lira harcanacakmış.

1979 yılında İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış!

1979 yılında Kültür Bakanlığı ile İstanbul Belediyesi işbirliği yaparak İstanbul Surları'nın çevresindeki tüm binalar yıktırılacakmış. Surların restore edilmesi de dahil tüm çalışmalara 600 milyon lira harcanacakmış.

1977 yılında İstanbul Surları kaderine terk edilmiş!

1977 yılında tarihi Bizans Surları kaderine terk edilmiş. Ayvansaray'dan Yedikule'ye kadar devam eden şehir surlarının etrafı binlerce imalathane, bostanlar, depolar ve gecekondular ile çevrilmiş vaziyetteymiş.

1932 yılında surların bir kısmı muhafaza edilecekmiş!

31 Ocak 1932 tarihli Akşam Gazetesi'nde yer alan haberde İstanbul Surları günden güne harap olmaktaymış. Belediye surlardan düşen taşların yerine konmasını maddeten imkansız görmüş ve bir kısmını numune olarak muhafaza etmek istemiş.

Ahmet Emre Bilgili: İstanbul surlarına restorasyon başlatılmalı!

Amerikalı Sarai Sierra'nın cesedinin bulunmasıyla gündeme gelen İstanbul'un tarihi surları, acil olarak kapsamlı bir restorasyon çalışması ve çevre düzenlemesine ihtiyaç duyuyor

İstanbul'un surlarında büyük tehlike! Surlardaki derin çatlaklar korku yaratıyor!

İstanbul surlarının çökme tehlikesi ile karşı karşıya olduğu yeniden gündeme geldi. Güvenlik sorunu sebebiyle insanların gezmeye çekindiği tarihi surların turizme kazandırılması için ise çalışmalar ise tüm hızıyla sürüyor.

İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı! Kara Surları Millet Bahçesi açılıyor!

Mega kent İstanbul'un yeni millet bahçesi için geri sayım başladı... Merakla beklenen Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı yakında hizmete açılıyor.

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

İstanbul Surları Yapı İnşaat Gayrimenkul Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Gaziosmanpaşa'da AbdulMunem Abra Alqun ve Ragab Alfayturı ortaklığında kuruldu.

Diyarbakır surlarının çevresindeki kaçak yapılar ortadan kaldırılıyor!

Diyarbakır'da UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Diyarbakır surlarının bulunduğu alanda kaçak binaların yıkılması için başlatılan çalışmalarda 5. etaba gelindi.

DoubleTree by Hilton Istanbul Ataşehir Ağustos'ta açılıyor!

İstanbul Ataşehir'de Brandium AVM'nin hemen yanında faaliyette bulunan Silence Istanbul Hotel'in tabelası değiştirildi. Otel, önümüzdeki Ağustos'tan itibaren hizmet sunacak.

Fatih'te Kara Surları Millet Bahçesi inşası başlıyor!

Fatih Belediyesi tarafından ilçede hayata geçirilecek Kara Surları Millet Bahçesi Projesi'nde çalışmalar başlıyor.

İstanbul'un o ilçesine yeni millet bahçesi müjdesi!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İstanbul İli, Fatih İlçesi, Kara Surları Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesini yarın saat 14:30'da gerçekleştirecek.

İstanbul'a yeni millet bahçesi müjdesi!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Kara Surları Millet Bahçesi ve Millet Bahçesine Ait Sosyal Donatılar İnşaatları İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 4 Mayıs 2021 tarihinde saat 14:30'da gerçekleştirilecek.

Diyarbakır'daki surların restorasyonuna uluslararası medya manipülasyonu!

DW Türkçe ve BBC Türkçenin, Diyarbakır Benusen Mahallesi'nde yer alan tarihi surların dış çeperine bitişik gecekonduların yıkımı amacıyla yapılan kamulaştırmayla mahalle sakinlerinin mağdur edildiğine yönelik haberin manipülasyon olduğu bildiriliyor...

Diyarbakır Surları Ramazan'da açılacak!

Diyarbakır Sur'daki restorasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Karaloğlu, surların Ramazan ayında açılacağını dile getirdi. 

Yedikule Kara Surları restorasyonunda son durum ne? 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Yedikule Kara Surları'nı ziyaret ederek restorasyon çalışmaları hakkında bilgi alacak. 

İstanbul’un hızlı değerlenen semtleri hangileri?

Satış Çözümleri kurucusu Soner Keleş, geçen sene İstanbul'da en çok konut satışı yapılan ilçeler ve pandemi sonrası hızlı değerlenen bölgeleri değerlendirdi...

Fatih Kara Surları Millet Bahçesi'nin ilk etabı tamamlandı!

İstanbul Fatih Belediye Başkanı M.Ergün Turan tarafından hayata geçirilen Kara Surları Millet Bahçesi Projesi’nin Topkapı-Mevlana Kapı arasındaki birinci etabı tamamlandı. 

İstanbul surları Haberi

İstanbul surları

İstanbul'da tarihi yarımadayı çevreleyen surlar, Doğu Roma döneminde, 5'inci yüzyıldan itibaren inşa edilmeye başlanıyor. Yaşanan yıkımlar nedeniyle bu göz bebeği tarihi miras dört kez elden geçiriliyor. Tarihi kaynaklar ise surların yapımının M.S. 408 yılında sonlandığını belirtiyor.

DÜNYANIN EN UZUN KARA SURLARI: 7.2 KM UZUNLUĞUNDA

Habertürk'ten Alper Uruş'un haberine göre,  Fransız devlet adamı Napolyon Bonapart'ın, "Dünya tek bir ülke olsaydı, başkenti İstanbul olurdu" sözünü doğrulamasına 7.2 kilometre uzunluğundaki dünyanın en uzun kara surları da İstanbul'da bulunuyor.

DEPREMLERİN ARDINDAN TARİHİ SURLAR

Silivri açıklarında salı günü yaşanan 4.7 ve perşembe günü meydana gelen 5.8'lik depremin ardından bu eşsiz mirasın ne durumda olduğunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Varlıkları Daire Başkanı Mahir Polat ile konuşuldu. İşte UNESCO'nun Kültür Mirası Koruma Listesi'nde yer alan İstanbul'un surlarına ilişkin Polat'ın dikkat...