19 / 04 / 2024

İstanbul tünel projeleri

İstanbul tünel projeleri

İstanbul'daki trafik sorununu çözmek için başlatılan 16 tünel projesinin en önemli ayaklarından biri olan Kasımpaşa-Hasköy Tüneli geçtiğimiz hafta hizmete açıldı. 

İşte Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri'nin güzergahı!

Maçka'da yapımına başlanan karayolu tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Karadeniz'de sahilinde bulunan Kumköy koyuna kadar uzanıyor.

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri için toplanıldı!

Dolmabahçe-Levazım-Baltalimanı-Ayazağa Tünelleri Projesinin Dolmabahçe ayağı için bir kısmı kapatılan Maçka Demokrasi Parkı'nın Beşiktaş Stadyumu'na bakan kısmı çitlerle çevrildi. Proje hakkında bilgi sahibi olmak isteyen vatandaşlar bir araya geldi.

İstanbul'da yerin altı tünellerle bağlanacak!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece’den Sarıyer’e tüneller, bağlantı yolları, kavşaklar ve köprülerle yaklaşık 140 kilometrelik yeni alternatif ulaşım güzergahının çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

İstanbul’daki 17 tünel projesi 2019'a kadar tamam!

İstanbul'da 2019’a kadar 98 kilometre uzunluğundaki 17 tünel projesi hizmete alınacak. 2019 sonrası ise 47 kilometre uzunluğundaki 11 tünelin tamamlanmasıyla 2023’e kadar İstanbul’un altına 145 kilometre yeni yol inşa edilecek.

İstanbul'a 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy tramvay hattı geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, yeni yılda yapılacak projelerin bütçesini hazırladı. 3 yeni tünel ve Eminönü- Alibeyköy arasına tramvay en dikkat çekenler arasında.

İstanbul'a 3 yeni tünel geliyor!

İstanbul’da birkaç yıldır bekleyen tünel projeleri tekrar başlıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2016’nın başında trafiğini rahatlatmak için 3 yeni tünel projesine start verecek.

1942 yılında Beyazıt ile Şişli arasında yeraltı yolu!

1942 yılında Prost tarafından hazırlanan yeraltı yolu projesine göre, Bayazıt'tan Eminönü'ne inecek tünel, Karaköy Köprüsü'ne paralel yapılacak bir köprüden geçerek tekrar yeraltından Taksim ve Şişli'ye ulaşacakmış.

2006 yılında Belediye, ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacak!

2006 yılında Büyükşehir Belediyesi trafiğin yoğun olduğu bölgelerde alternatif çözüm olarak üretilen ''tünel yol'' inşaatlarına başlayacakmış. Toplam 7 kilometre uzunluğunda olacak 3 'tünel yol' 105 milyon liraya mal olacakmış.

Avrasya Tüneli, 1965 yılında da planlanmış!

İstanbul'da Kazlıçeşme - Göztepe arasında yapımı devam eden Avrasya Tüneli'nin 1965 yılında Ahırkapı - Salacak arasına yapılması teklif edilmiş. İşte Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak'ın ortaya çıkarttığı o haber...

İBB adayı Murat Kurum'dan '2 yakaya 2 tünel, Silivri'ye de metrobüs vaadi!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum kentin iki yakasına iki tünel yapacaklarını söylerken ayrıca Silivri'ye de metrobüs vaadinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan resmen duyurdu: İstanbul'a 3. tünel geliyor! Büyük İstanbul Tüp Tüneli boğazın altından geçecek!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti'nin büyük İstanbul mitinginde peş peşe yeni müjdeleri duyurdu. Müjdelerden biri de Büyük İstanbul Tüp Tüneli oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'a 3. tünel yapılacağını açıkladı. İşte ayrıntılar...

Bakırköy-Kirazlı Metrosu'nun tünel kazıları tamamlandı! 1 yıl içinde açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Bakırköy-Kirazlı Metro Hattı'nın tünel kazılarının tamamlandığına dikkat çekti ve çalışmaların 1 sene içinde megakent İstanbul'a yeni bir hat daha kazandıracak olma heyecanıyla aralıksız sürdürüldüğünü belirtti. 

Kuzey Marmara Otoyolu'nun tünel inşaatı Sultangazi'deki konutlara zarar verdi iddiası!

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu'nun hazırladığı rapor, Kuzey Marmara Otoyolu Projesi kapsamındaki tünel inşaatının Sultangazi ilçesindeki Gazi Mahallesi ve Zübeyde Hanım Mahallelerindeki evlere verdiği hasarı tespit etti.

İstanbul’daki çok sayıda otoyol ve tünel projesi tamamlanacak!

Mega kent İstanbul’u dev otoyol, tünel ve köprü projeleriyle taçlandıran AK Parti, megakentin tecrübesiz belediye yönetimi elinde hizmet kaybına uğramaması amacıyla altyapı çalışmalarına hızla devam edecek

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!

Bilecik Valisi Bilal Şentürk, Ankara-İstanbul TCDD Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattında devam eden ‘Tünel 26’ projesinin 2022 yılında hizmete açılacağını söyledi.

Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı'nın tünel çalışması tamamlandı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 19 istasyondan oluşacak, 24,5 kilometre uzunluğundaki Kabataş-Mahmutbey Metro Hattı tünel tamamlanma törenine katıldı.

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metrosu'nda tünel kazısı başlıyor!

İstanbul Havalimanı-Halkalı Metro Hattı'nda tünel kazısı çalışmaları başlıyor.Kazı işini yürütecek olan E-Berk Grup’un İş Geliştirme Uzmanı Kaan Yavuz, "Kurulum çalışmaları başladı. Bir ay içerisinde kazıya başlamayı planlıyoruz. 2.5 yılda bitirmeyi öngörüyoruz" dedi...

 Gaziosmanpaşa’ya 2 yeni tünel müjdesi!

Gaziosmanpaşa; metro, tünel ve aktarma merkezleriyle İstanbul’un her noktasına artık çok kolay bir şekilde ulaşacak. Yapımı süren metro ve tünel projelerinin yanı sıra Gaziosmanpaşa’ya kazandırılması amaçlanan 2 ayrı tünelle de ulaşım daha hızlı hale gelecek. 

İstanbul'a 18 yeni tünel geliyor!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım'ın, seçim projeleri kapsamında D-100 kara yolu ve TEM'e alternatif tünel ağı planlandığı bildirildi.

Sarıyer-Büyükçekmece arasına 100 kilometrelik tünel ağı!

AK Parti’nin İstanbul adayı Yıldırım, trafik soruna kökten çözüm üretecek projesini açıkladı. Buna göre, Sarıyer ile Büyükçekmece arasında 100 kilometrelik tünel ağı kurulacak.

Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin 5 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Çamlıca'da çöken yol ile Çamlıca-Libadiye tünel inşaatına ilişkin ilişkin 5 soru hazırladı..

Avrasya Tüneli için Tünel Hikayeleri yarışması!

İstanbul’da iki kıta arasındaki ulaşım süresini 5 dakikaya indiren ve Avrasya Tüneli İşletme İnşaat ve Yatırım A.Ş. tarafından yapılan Avrasya Tüneli için “Tünel Hikayeleri” adıyla bir yarışma düzenliyor.

İstanbul tünel projeleri Haberi

İstanbul tünel projeleri

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın katılımı ile 27 Ocak'ta hizmete açıldı. Takvim Gazetesi'nde yer alan habere göre, Kasımpaşa-Hasköy Tüneli projesi İstanbul trafiğini rahatlatmak için başlatılan 16 tünel projesinin en önemli etaplarından biri. Sütlüce ile Kasımpaşa arasında yapılan bin 316 metre ve bin 234 metre olmak üzere toplam 2 bin 550 metrelik çift tüplü Kasımpaşa-Hasköy Tüneli, 3 bin 817 metrelik bağlantı yolu ve 140 metrelik aç-kapa tünel ile beraber toplam 6 bin 507 metreden oluşuyor.


Ulaşım süresi kısaldı

Şimdiye kadar İstanbul'da tünellerde 17 kilometre, metroda ise 160 kilometre rakamlarına ulaşıldı. 2020 yılına girerken tünellerde 68 kilometreye, metroda 355 kilometreye ulaşmak hedefleniyor. 


Maliyeti 610 milyon lira

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "İstanbullular'ın toplu taşımada hayatını kolaylaştırmak...