28 / 03 / 2024

İstanbul ulaşım projeleri

İstanbul ulaşım projeleri

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Millet bahçeleri ile coşuyoruz!

"İstanbul Biz Birlikte Türkiyeyiz Buluşması"na katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, hayata geçirdikleri ve planladıkları projeleri ve yatırımları anlattı.

Ulaşım sorununu Türkiye’de çözdük, İstanbul’da haydi haydi çözeriz!

Zeytinburnu İstasyon Meydanı'nda halka hitap eden AK Parti İBB Başkan Adayı Binali Yıldırım, Trafik ve ulaşımın İstanbul'un en büyük sorunu olduğunu ancak bu işi Türkiye'de çözüme kavuşturmuş kişinin İstanbul'da da bunu başaracağını söyledi...

İstanbullu 750 metre sonra metro istasyonuna ulaşacak!

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İstanbullu evinden çıktığında 750 metre sonra metro istasyonuna ulaşacak. Ben bunu vaadediyorum" diye konuştu.

Almanlar Üçüncü Havalimanı'nı kıskanıyor!

Almanlar, bize sattıkları araçlar ile geçtiğimiz üçüncü köprümüzü, bize sattıkları uçaklar ile ineceğimiz üçüncü havalimanını kıskanıyorlar...

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli açıldı!

Kasımpaşa-Hasköy Tüneli açıldı. Açılış töreninde konuşan Başbakan Yıldırım, "İstanbul'un bu bölgedeki trafiğine önemli bir rahatlama sağlayacaktır" dedi. 

İstanbul'a yeni kruvaziyer yat limanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan 3. Turizm Şurası'na katıldı ve toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. 

İstanbul’a 112 milyar TL'lik ulaşım yatırımı geliyor!

Intertraffic İstanbul, 24-26 Mayıs 2017 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşti. İBB Genel Sekreteri Dr.Hayri Baraçlı, 2017 yılı sonuna kadar İstanbul’a yapılacak yatırım tutarının 112 milyar TL olacağını belirtti.

İstanbul için ulaşım projeleri geliştirilecek!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İBB binasında bulunan basın mensuplarını ziyaret etti. Yaptığı sohbette Dolmabahçe Sarayı ile Camii arasındaki otoparkın yol açtığı görsel kirliliğin sona ereceğini anlattı.

İstanbul'un banliyö hatları 2018'de açılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 2013 yılında 2 yıllığına kapatılan İstanbul'un banliyö hatlarıyla ilgili bilgi verdi. Projenin açılışı 2018 yılı olarak planlanıyor.

İstanbul projelerle kuzeye kayıyor!

İstanbul'un en büyük 3 ulaşım projesi hayata geçiyor. Projelerle kent içi trafiği hafifletilecek. 3. Köprü - 3. Havaalanı - Halkalı Demiryolu Projesi, Şişli-Küçükçekmece Metro Hattı Projesi ve Belgrad Ormanları Dekovil Demiryolu projesiyle İstanbul adım adım kayacak.

İstanbul'da yerin altı tünellerle bağlanacak!

İBB Başkanı Kadir Topbaş, Büyükçekmece’den Sarıyer’e tüneller, bağlantı yolları, kavşaklar ve köprülerle yaklaşık 140 kilometrelik yeni alternatif ulaşım güzergahının çalışmalarını başlattıklarını açıkladı.

İstanbul'u bekleyen 3 dev ulaşım projesi!

Avrasya Tüneli'nin faaliyete geçmesi sonrasında İstanbul'u bekleyen birçok proje bulunuyor. Üçüncü Havalimanı, Üç katlı Büyük İstanbul Tüneli ve Kanal İstanbul projelerinin de devreye alınmasıyla İstanbul'un kara, demir ve hava trafiğinin rahatlaması bekleniyor.

İBB havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin trafiğini rahatlatacak havaray ve metro projeleri için düğmeye bastı. İBB İstanbul'un genel, Sefaköy-Halkalı-Başakşehir havaray projesini ve Kazlıçeşme-Söğütlüçeşme metrosunu ihaleye çıkarıyor

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, şehrin en önemli sorunları arasında yer alan alan ulaşım konusunu masaya yatırıyor. ‘İstanbul Ulaşımını Konuşuyor’ temalı kongre 17-18 Aralık 2019 tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi’nde yapılacak.

Ulaşım projeleri zamanında hizmete açılacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, ulaşım yatırımlarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Turhan, ''İhalelerde şartımız "Parayı yurt dışından getireceksin" oluyor'' diye konuştu.

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

İstanbul Havalimanı'na hızlı ve kolay ulaşım!

ICA Genel Müdürü Atilla Gökçe, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu'nun İstanbul ulaşımına kazandırdıklarını anlattı.

Erzurum'da Bakanlıkça yapılmış ulaşım projeleri TBMM'de!

2003-2018 döneminde Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın Erzurum ilinde gerçekleştirdiği yatırım projeleri meclis gündemine taşındı...

Bitlis'te Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri TBMM'de!

Bitlis'te Bakanlık tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Iğdır'da Bakanlıkça yapılan ulaşım projeleri TBMM'de!

Iğdır'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı. CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı..

Çankırı'da Bakanlıkça yapılmış olan ulaşım projeleri mecliste!

Çankırı'da Ulaştırma Ve Altyapı Bakanlığı tarafından yapılmış olan ulaşım, altyapı ve yatırım projeleri meclis gündemine taşındı..

Ankara Ulus Meydanı Ulaşım Projesi'ne onay!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, Ulus Meydanı ve Çevresi Ulaşım Projeleri gündeme geldi. Dev proje için imzalanan protokolün uygulanması oy birliğiyle kabul edildi.

İstanbul'un yeni ulaşım projesi: Çemberler Sistemi!

Türk Mimarlar ve Şehir Plancıları Odaları Üyesi Ahmet Vekif Alp, İstanbul'un yeni ulaşım projesi Çemberler Sistemi'ni anlattı.  Çemberler Sistemi'nin en önemli ayağı Çemberyol ve Çemberray projeleri...

AK Parti'nin hayata geçireceği ulaşım projeleri!

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleşen AK Parti Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı başladı. AK Parti'nin seçim beyannamesinde ulaşım projelerine geniş çaplı yer verildi. İşte o projeler...

Dev ulaşım projeleri başladı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yeni dev ulaşım projelerini anlattı. Bakan Arslan, 15 yılda 380 milyar TL'nin üzerinde yatırım yapıldığını belirtti...

Ulaşım projeleri konut fiyatlarını uçurdu!

Gayrimenkul sektöründeki gelişim artık İstanbul, İzmir, Ankara gibi büyük kentlerle sınırlı kalmıyor. Ulaşım projeleri kentleri birbirine bağlarken gayrimenkullerin değerini de hızla artırıyor. 

İstanbul ulaşım projeleri Haberi

İstanbul ulaşım projeleri

İstanbul Ulaşımını Konuşuyor kongresi 17-18 Aralık'ta İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek. İstanbul’un ulaşımla ilgili tüm sorun ve konularının detaylı olarak masaya yatırılacağı Sürdürülebilir Ulaşım Kongresi kapsamında akademisyenler, STK'lar, özel sektör temsilcileri, kamu kuruluşları ve İBB'nin ilgili birimleri bilgi ve deneyimlerini anlatacak. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre, iki gün devam edecek kongre süresince şehrin ulaşımla ilgili problemlerine yönelik çözüm önerileri ve iyileştirme modelleri tartışılacak. Toplam 10 oturum hâlinde yapılacak olan kongrede, raylı sistemlerden deniz yollarına, otopark politikalarından akıllı şehirlerde kentsel hareketlilik konularına kadar pek çok başlık ele alınacak. Yaklaşık 3 bin katılımcının yer alması beklenen kongrede, konuşmacı ve panelistler uzmanlık alanlarına göre sunumlar gerçekleştirecek. Kongre süresi boyunca toplamda 65 konuşmacı bilgi ve deneyimlerini anlatacak.


İSTANBUL KONGRE MERKEZİ’NDE

17-18 Aralık tarihlerinde...