28 / 03 / 2024

istanbulda konut üreten anadolu merkezli şirketler

istanbulda konut üreten anadolu merkezli şirketler

İstanbul'daki markalı projelerini Anadolu şehirlerine taşıyan Sinpaş ve Soyak'tan sonra Anadolulu konut üreticileri, İstanbul'a yöneldi. İstanbul bir anlamda Anadolu merkezli gayrimenkul yatırımcılarının çekim merkezi haline geldi...

KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt: Sabit taksitle sosyal konut üreten tek kurum olduk!

Hayata geçirdikleri yatırımlarla ilgili olarak resmi sosyal medya hesabı üzerinden sık sık paylaşım yapan KİPTAŞ Genel Müdürü Ali Kurt yaptığı açıklamada sabit taksitle konut üreten tek kurum olduklarını söyledi.

Kiralık ve satılık konut fiyatları ikiye katlandı! İşte kiralık ve satılık konut fiyatlarının en fazla yükseldiği iller!

Enflasyondaki yükseliş ile birlikte satılık ve kiralık konut fiyatlarındaki tırmanış da devam ediyor. Gayrimenkul sektörüne yönelik detaylı emlak endeksleri üreten Reidin’in son raporu çarpıcı sonuçlar ile dolu. İşte, Türkiye genelinde kiralık ve satılık konut fiyatlarındaki son gelişmeler…

Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek: 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Kentsel dönüşüm kredisi için milyonlarca vatandaş tarafından beklenen detaylı açıklama geldi. Kentsel dönüşümde konut üreten firmalara destek! Yeni paketle 12 ay ödemesiz, 48 ay vadeli, 250 milyon TL kredi imkanı sunuluyor!

Hollanda'ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'de yıkım neden fazla? 

Uzun süredir doğalgaz aramaları sebebiyle ülkenin kuzeyinde sürekli deprem meydana gelen Hollanda, dayanıklı yapı sorununu Türkiye’den çağrılan uzmanlar sayesinde çözüme kavuşturmuş. Peki Hollanda’ya depreme dayanıklı konut inşa etmeyi öğreten Türkiye'nin bu kadar fazla yıkım yaşamasının sebebi ne?

30 bin konut üreten Dağ Holding 18 şantiyede çalışıyor!

Bu yıl tam 30. yaşını kutlayan Dağ Holding, 2022 yılına kadar yaklaşık olarak 30 bin konut ürettiğini açıkladı.

Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10'da çalışmalar tam gaz!

30 yıla aşkın tecrübesiyle 20 bini aşkın konut üreten ve yüz binlerce aileyi ev sahibi yapan İhlas Holding’in, Ispartakule bölgesinde inşa ettiği Bizim Evler 9 ve Bizim Evler 10 projesinde çalışmalar tam gaz devam ediyor.

Bankalar konut üreten firmalara kredi vermiyor! Konut üretiminde son durum ne?

Dünya Gazetesi köşe yazarı Sadi Özdemir, bugünkü köşesinde inşaat sektörünü ve konut üretimini kaleme aldı. KONUTDER Başkanı Altan Elmas, konut üretimi ve yabancıya satışa ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Konut fiyatları düşecek mi? KDV indirimi yolda…

Hıda ürünlerinin ardından konut sektöründe KDV’nin sadeleştirilmesine yönelik çalışma tamamlandı. Konut üreten şirketleri ve ev alacakları rahatlatacak yeni model, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunulacak. Söz konusu sistemle yüzde 18’lik KDV yükü hafifleyecek.

TOKİ'den o illere 1.823 yeni konut geliyor!

Dar ve orta gelirli aileler için Türkiye'nin 81 ilinde yeni konutlar üreten Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı bu hafta içerisinde 1.823  konutun ihalesini gerçekleştirecek. Projelere maaşı 5 bin 500 TL'nin altında olan herkes başvurabilecek.

Mersin Yenişehir'de kendi enerjisini üreten konut inşa edilecek!

Mersin’de Türkiye’nin kendi enerjisini üreten ilk konut projesi hayata geçiriliyor.

Mesa'dan 4 yeni proje geliyor!

Mesa, markalı konutta 50 yıllık köklü geçmişi ile güvenin sembolü oldu. 40 bini yurtdışında olmak üzere 104 binden fazla konut üreten Mesa, yeni projeleri ile yoluna devam ediyor.

TOKİ'den Konya Selçuklu'ya 511 yeni konut!

Dar ve orta gelirli aileleri için konut üreten Toplu Konut İdaresi Başkanlığı Konya Selçuklu Ardıçlı projesi için düğmeye bastı.

Maketten konut satışıyla canı yananlar ne yapmalı?

Birçok ilde maketten ev alımına dayalı sorunların çözümü için vatandaşlar adliye koridorlarında beklemekte. Markalı konut projesi üreten bazı firmalar, birçok inşaat firmasından canı yanan vatandaşlardan bir kısmı ne yapacağını bilmeden, da hukuki süreçlerin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor...

istanbulda konut üreten anadolu merkezli şirketler Haberi

istanbulda konut üreten anadolu merkezli şirketler

Markalı konut sektöründe trend tersine döndü... İstanbul'daki markalı projelerini Anadolu şehirlerine taşıyan Sinpaş ve Soyak'tan sonra Anadolulu konut üreticileri, İstanbul'a yöneldi. İstanbul bir anlamda Anadolu merkezli gayrimenkul yatırımcılarının çekim merkezi haline geldi. Markalı konut pazarında daha hızlı büyümek için İstanbul'a yatırım yapan Anadolu merkezli şirketler arasında Adanalı Son Grup'tan Kayserili Kınaş ve Now'a kadar çok sayıda konut üreticisi bulunuyor. 


Anadolu merkezli inşaat şirketleri son dönemde İstanbul'da hayata geçirdikleri markalı konut projeleriyle dikkat çekiyor. 20 yıl önce Ankaralı büyük inşaat şirketleri Mesa ve Nurol'la başlayan İstanbul'a yöneliş trendi, geçtiğimiz yıllarda Mersin kökenli Timur Gayrimenkul ile yükselişe geçti. İstanbul'da "Nef" markasıyla gayrimenkul sektöründe önemli başarılara imza atan Timur Gayrimenkul'den sonra bir diğer Mersinli inşaat şirketi Gedizler Yapı Sancaktepe'deki ilk markalı konut projesiyle...