19 / 04 / 2024

izmir agora restorasyon

izmir agora restorasyon

Yatırımlarına son sürat devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, Kadifekale-Agora-Kemeraltı tarihi aksını yeniden ayağa kaldırıyor.

İzmir Agora - Kadifekale Teleferik Projesi'nde son durum ne?

İzmir Agora‘dan Kadifekale’ye yapılacak olan teleferik projesinde son durum ne? İşte ayrıntılar...

İzmir'de 14.9 milyon TL'ye restorasyon karşılığı kiralama ihalesi!

İzmir Vakıflar Bölge Müdürlüğü, 14 milyon 966 bin TL bedelle restorasyon karşılığı kiralama ihalesi gerçekleştiriyor.

İzmir'de tarihi Saat Kulesi'nde restorasyon!

İzmir'in tarihi Saat Kulesi, Büyükşehir Belediyesi tarafından restore ediliyor. Kuledeki restorasyon ve güçlendirme çalışmalarının 1 Eylül'de tamamlanması planlanıyor.

İzmir Kemeraltı-Agora-Kadifekale çekim merkezi olacak!

Başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere kamu, sivil toplum ve özel sektörden toplam 123 ortağa sahip olan Tarihi Kemeraltı İnşaat Yatırım Ticaret A.Ş., 252 hektarlık Kemeraltı-Agora-Kadifekale bölgesinin "çekim merkezi" haline getirilmesi için çalışmalara başladı.

Agora Antik Kenti'nde restorasyon başladı!

İzmir'de yer alan tarihi Kemeraltı Çarşısı'na ismini veren Agora Antik Kenti içinde bulunan kemerlere iskeleler kuruldu, restorasyon çalışması başlatıldı.

İzmir Karşıyaka Agora AVM, Çiğli'de açılacak!

Agora AVM İcra Kurulu Başkanı Hasan Noyan, "Balçova Agora'yı 13 yıldır 101 milyon 800 bin kişi ziyaret etti. Biz de İzmir Karşıyaka'ya Agora'yı getireceğiz" dedi.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu yeniden başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin yeni ihaleyi sonuçlandırmasının ardından, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonuna tekrar başladı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu devam edecek mi?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ihale edilecek!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, proje revizyonu süreci ve yüklenici firmanın işi bırakması nedeniyle ara verilen "Agora Müze Evi" restorasyonu için yeniden ihaleye çıktı.

İzmir Agora Müze Evi'nin restorasyonu ne zaman tamamlanacak?

İzmir kent merkezde en büyük tarih hazinesi olan Agora'da "Müze Ev" olarak restorasyonunu başlanan tarihi ev iki yıldır kaderine terkedildi.

Eski İzmir Evleri restorasyon bekliyor!

İzmir'de kentin önemli kültür varlıklarından eski İzmir evleri, içinde kimse oturmayıp, restore edilmeyince tehlikeli yapılar haline geldi. Eski İzmir Evleri restore edilmeyi bekliyor.

İzmir Üniversitesi Agora AVM'de mobilya sergisi düzenliyor!

İzmir Üniversitesi İç mimarı ve Çevre Tasarımı Bölümü üçüncü sınıf öğrencileri, Yrd. Doç. Dr. Işıl Duman ve Yüksek Mimar Aydın Özay'ın proje danışmanlığında Agora Alışveriş Merkezi'nde 16 tasarım ürünü sergileyecek.

İzmir Agora Parkı yeniden tasarlanıyor!

Agora Parkıİzmir Büyükşehir Belediyesi, Agora Parkı’nı bölgede yaşayan çocuklarla birlikte yeniden tasarlıyor. Farkındalık yaratmayı amaçlayan etkinliğe katılan öğrenciler, ortaya çıkardıkları tasarımlarla büyüklere adeta taş çıkartıyor.

izmir agora restorasyon Haberi

izmir agora restorasyon


Yatırımlarına tam gaz devam eden İzmir Büyükşehir Belediyesi, onlarca medeniyete ev sahipliği yapan İzmir'de duvarlar arasında kalan, dar sokaklara sıkışan köklü tarihi gün yüzüne çıkarabilmek için arkeolojik kazı alanlarının desteklenmesinden, restorasyona  kadar çok önemli çalışmalara imza atıyor.


İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin "tarihi desteği" kapsamında atılan en önemli adım, 250 hektarlık “Kadifekale-Agora-Kemeraltı” aksının dev bir “arkeoloji ve tarih” parkına dönüştürülmesi projesi olacak. Tarihi dokuyu bozmadan bu bölgeyi çekim merkezi haline getirecek olan "İzmir Tarih Projesi", tarihi alanların canlandırılması, tarihi yapıların restore edilmesi, geleneksel çarşı güzergahının sağlıklaştırılması ve arkeolojik kazıların desteklenmesinin yanı sıra söyleşiler ve yarışmalarla da dikkat çekiyor.


Dünyanın kent merkezindeki en büyük agorası olarak bilinen Smyrna Agorası, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin satın alıp yıktığı binaların yerinde yapılan arkeolojik çalışmalar sayesinde tüm görkemiyle ortaya...