19 / 04 / 2024

izmir güneş tarlası projesi

izmir güneş tarlası projesi

Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek.

Şanlıurfalı girişimci arazisini güneş tarlasına çevirdi!

Şanlıurfalı girişimci Sema Güllüoğlu, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan (TKDK) aldığı hibe desteği sayesinde güneş enerjisi santrali (GES) kurdu.

İzmir Ödemiş güneş enerji santralleri imar planı askıda!

İzmir Ödemiş İlçesi, Orhangazi Mahallesi, 1 parselde lisanssız Güneş Enerji Santralleri yönelik hazırlanan imar planı askıya çıkarıldı....

İzmir Foça lisanssız güneş enerji santrali imar planı askıda!

İzmir Foça İlçesi, Kocamehmetler Mahallesinde kurulacak olan lisanssız güneş enerji santrali için hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Yenifoça Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Yenifoça bölgesinde Güneş Enerji Santrali amacıyla hazırlanan imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Tire Güneş Enerji Santrali imar planı yeniden askıda!

İzmir Tire İlçesi, Hasançavuşlar Mevkii, Güneş Enerji Santraline ilişkin 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı yeniden askıya çıkarıldı...

İzmir Bağyurdu Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Bağyurdu Güneş Enerji Santrali projesine yönelik hazırlanan 1/1000 ve 1/5000 ölçekli imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

İzmir Yüksekköy Güneş Enerji Santrali imar planı askıda!

İzmir Aliağa Yüksekköy Güneş Enerji Santrali projesinin uygulama ve nazım imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Antalya Döşemealtı'na güneş tarlası kurulacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, çiftçinin enerji maliyetini sıfırlamak üzere Döşemealtı'da güneş tarlası kuruyor. Santralin ihalesi yarın yapılacak. Menderes Türel, yerel seçimlerden önce verdiği bir sözünü daha yerine getiriyor.

Türkiye'nin en büyük güneş enerjisi tarlası Kayseri'de!

Kayseri Birinci OSB, Türkiye ve Ortadoğu'nun en büyük güneş enerjisi tarlasını hizmete soktu. Tesis, OSB Bölge Müdürlüğü'nün sorumluluğundaki elektrik tüketimini 25- 30 yıl süreyle karşılayacak.

Semiha Güneş: İzmir'i 10 yıl sonra tanıyamayacağız!

Önemli projelerin mimarı Semiha Güneş, İstanbul ve Ankara 'ya göre imar açısından bakir olan kentin yeni projelerle 10 yıl içinde daha da güzelleşeceğini dile getirdi.

Güneş enerjisi konferansı SOLARTR 2014 İzmir'de başladı!

Güneş enerjisi kullanımında yenilikçi teknoloji ve uygulamaları konu alan "SOLARTR 2014" konferansı İzmir'de başladı. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Yenilenebilir Enerji Genel Müdür Yardımcısı Ramazan Usta konuyu değerlendirdi.

Karşıyaka Güneş Tarlası projesi Çanakkale'ye örnek olacak!

Karşıyaka Belediyesi'nin " Güneş Tarlası " projesi Çanakkale'ye örnek oldu. Karşıyaka Belediyesi'ni ziyaret eden Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Güneş Tarlası Projesi hakkında bilgi aldı

Güneş tarlasında 420 bin liralık elektrik üretilecek!

İzmir Karşıyaka Belediyesi tarafından, alternatif enerji kaynaklarının kullanımına dikkat çekmek için yaşama geçirilen Güneş Tarlası Projesi tamamlandı. Kendi imkanları ile senede 420 bin liralık elektrik üretecek.

izmir güneş tarlası projesi Haberi

izmir güneş tarlası projesi


İzmir'in ilk güneş tarlası Karşıyaka'ya kuruluyor. Karşıyaka Belediyesi'nin Sürdürülebilir Enerji Eylem Planı'nda yer alan "Güneş Tarlası" projesi için ilk kazma vuruldu. 2014 yılı Haziran ayı başlarında tamamlanması planlanan proje ile 493 KW'lık güneş enerjisi elde edilecek. Elde edilen enerji Belediye'nin 3 tesisinde kullanılacak. Türkiye'de Enerji Eylem Planı'nı hazırlayan ilk belediye olduklarını hatırlatan Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, "Belediyecilik anlayışı olarak, günlük popülist politikaları değil, geleceği gözeten politikaları benimsedik. Hor kullanılan dünyamızın gelecek kuşaklara da yetebilmesi için üzerimize düşeni yapmaya çabaladık. Alternatif enerji kullanımına yönelik çalışmalarımızın temelinde bu duyarlılık yatıyor" diye konuştu.



Yeni...