29 / 03 / 2024

izmir imar 2017

izmir imar 2017

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm itirazlarına rağmen imarda yapılan yanlış uygulamaları eleştirdi.

Aziz Kocaoğlu: İmar konusu belediyenin beratıdır!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, Kemalpaşa Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (KESİAD) konuğu oldu. Kocaoğlu burada imarla ilgili açıklama yaptı.

İzmir imar planlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi! 

AK Parti İzmir Milletvekili Necip Nasır, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliğine onay verdiğini açıkladı. 

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı kabul edildi!

İzmir İmar Yönetmeliği Taslağı İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edildi.

İzmir’de 2017'de 2.3 milyar liralık kamu arazisi satıldı!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü tarafından açıklanan verilere göre, İzmir’de 2017'de 2 milyar 349 milyon lira değerinde kamu arazisi satıldı. 

Mistral İzmir binası 2017 değerleme raporu!

Mistral Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, İzmir Konak Mersinli Mahallesi'ndeki 8554 ada 6 parsel ile 8623 ada 21 parselde yer alan arsaların değerleme raporunu yayınladı. 

İzmir'e 2017’de 2,5 milyar liranın üzerinde yatırım!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2017’de 2,5 milyar liranın üzerinde yatırım yaptı. 14 yıllık toplam yatırım miktarı ise 15 milyar liraya yaklaştı. 

Konak Mahall Bomonti İzmir fiyatları 2017!

Konak Mahall Bomonti İzmir fiyatları 2017 güncel listeye göre daireler minimum 416 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Mahall Bomonti İzmir projesi Türkerler İnşaat imzası taşıyor...

İmar yönetmeliği değişikliği 2017!

3 Temmuz 2017 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan imar yönetmeliği değişikliği, 1 Ekim 2017 tarihi itibari ile uygulanacak..

Yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017!

Ekim 2017 itibari ile yürürlükte olacak yeni imar yönetmeliği uygulama imar planı bulunan alanları kapsıyor. İşte yeni imar yönetmeliği genel ilkeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017!

Bahçe mesafeleri, Ekim 2017 tarihinde yürürlüğe girecek Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile yeniden düzenlendi. İşte yeni imar yönetmeliği bahçe mesafeleri 2017..

Yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017!

2017 Ekim'de yürürlüğe girecek Yeni imar yönetmeliği kapsamında yapılaşma koşulları yeniden düzenleniyor. Peki, yeni imar yönetmeliği yapılaşma koşulları 2017 nelerdir?

Yeni imar yönetmeliği ile evler nasıl olacak?

1 Ekim 2017 tarihi itibari ile geçerli olacak yeni yönetmelik konutlara da yeni standartlar getiriyor. Peki, yeni imar yönetmeliği ile evler nasıl olacak?

Yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman uygulanacak?

Geçtiğimiz gün Resmi Gazete'de yayımlanan yeni imar yönetmeliğinin yürürlüğü için Bakanlık birkaç aylık süre tanıdı. Peki, yeni imar yönetmeliği 2017 ne zaman uygulanacak?

Planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017!

Yeni Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. Peki, planlı alanlar tip imar yönetmeliği yürürlük tarihi 2017 ne zaman?

izmir imar 2017 Haberi

izmir imar 2017

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, tüm itirazlarına rağmen imarda yapılan yanlış uygulamaları bir kaç örnekle anlattı; endişelerini kamuoyuyla paylaşarak, “İzmir’i, dünyanın en güzel kenti İstanbul’un düştüğü duruma düşürmek istemiyoruz. Kent rantı peşinde değiliz. Kamu arsasını satma peşinde değiliz. Yani kenti satma peşinde değiliz. Biz yaşanacak bir kent yaratmak istiyoruz. Mücadelemiz budur”  açıklamasını yaptı. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Temmuz ayı ilk birleşiminde, kent gündemine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulundu. Toplu Konut İdaresi TOKİ ile 2004- 2005 yılında Mavişehir bölgesinde bir plan çalışması yaptıklarını hatırlattı. Başkan Kocaoğlu, buradaki önemli gelişmeleri de İzmir kamuoyuyla paylaşarak şunları söyledi:


“TOKİ ile Mavişehir bölgesindeki bir planda mutabık kaldık. Oradan el edilecek paranın, Kadifekale kentsel dönüşümü dahil olmak üzere kente katkısı büyük olacaktı....