25 / 04 / 2024

izmir imar sorgulama

izmir imar sorgulama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, taşınmazlara ait imar durum belgelerini, bilgi amaçlı olarak internette sunmaya başladı. Vatandaşlar, evlerinin kentsel dönüşüm alanlarında kalıp kalmadığını artık kolaylıkla öğrenebiliyor.

Aziz Kocaoğlu imar davasından yargılandı!

Aziz Kocaoğlu ile bazı eski ve yeni ilçe belediye başkanları, Büyükşehir Belediye Meclisinin AK Partili ve CHP'li üyelerinin aralarında bulunduğu 128 sanığın 33. Asliye Ceza Mahkemesi'nde yargılandıkları davaya devam edildi.

İzmir Ödemiş'te yeni imar planı düzenlemesi için ilk adım atıldı!

Ödemiş Belediyesi tarafından hazırlanan Güney Çevre Yolu 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Revizyonu askıya çıktı. Ödemiş Belediye Başkanı Mehmet Eriş, Ödemiş’in sağlıklı gelişimi adına geniş kapsamlı düşünerek geleceğe ışık tutan imar planı düzenlemelerine imza attıklarını belirtti.

Arsa alacaklar sakın bu tuzağa düşmeyin! e-plan (imar durumu) sorgulama sisteminden hemen kontrol edin!

Gayrimenkul almak isteyen vatandaşlar arsanın imarlı olup olmadığını nasıl sorgulayacağını merak ediyor. İşte imar sorgulama sistemine ilişkin tüm merak edilenler...

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

İstanbul Ankara ve İzmir'deki Hazine'ye ait taşınmazlar satılıp imar planı değişti! İşte yeni sahipleri

Özelleştirme kapsamındaki bazı taşınmazların satışı ve imar planı değişikliği onaylandı. Mülkiyeti Maliye Hazinesi'ne kayıtlı Ankara, İstanbul ve İzmir'deki taşınmazlara en yüksek fiyat tekliflerini veren şirketler belli oldu. İşte detaylar...

İzmir Menderes'te deprem mağdurları için yeni imar planı onaylandı!

İzmir'de 30 Ekim 2020 tarihde 6,9 büyüklüğünde meydana gelen depremden etkilen bölgelerden biri olan Menderes’te, orta ve ağır hasar alan evler için imar planları onaylandı.

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın imar süreci tamamlandı!

İzmir Kemalpaşa'da 80 hektarlık alanın 1/1000 ölçekli imar uygulama sürecinin tamamlanmasıyla arsa tapuları çıktı. 2010 yılında başlayan proje 2021 yılında sonuçlandı.

İzmir Bayraklı'da imar revizyon çalışmaları yapılıyor!

İzmir Bayraklı Belediyesi, ilçe genelinde yer alan mahallelerin imar çalışmalarına başladı. Belediye ekipleri Cengizhan, Alpaslan ve Fuat Edip Baksı mahallelerini kapsayan 60 hektarlık alandaki imar plan revizyonlarını bitirdi.

İzmir Menderes'te imar bilmecesi!

Menderes Belediye Başkanı Mustafa Kayalar, geçtiğimiz sene  İzmir’de meydana gelen deprem sonrasında imar çalışması gerçekleştirmişti. Fakat imar planları meclisten geri döndü.

İzmir Karabağlar'da 3 mahallenin imar planı değişti!

İzmir Karabağlar'a bağlı 3 mahallenin imar planlarında değişiklik yapılarak 2.5 emsal ve 15 kat yapılaşma koşulunu 2.4 emsal ve 7 kat olmasına karar verildi.

İmar durumu sorgulama işlemi nasıl yapılır?

Arsa sahiplerinin yakından ilgilendiği imar sorgulamaları sıkça araştırılan konulardan biri oluyor. Peki, arsaların imar sorgulamaları nasıl yapılır? İste detaylar...

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 2021!

İzmir Büyükşehir Belediyesi imar yönetmeliği 31500 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İzmir Gümüldür için imar planları onaylandı!

İzmir'e bağlı Menderes Belediye Meclisi uzun zamandır beklenen Gümüldür imar planlarına onay verdi. 

izmir imar sorgulama Haberi

izmir imar sorgulama

İzmir Büyükşehir Belediyesi, evleri kentsel dönüşüm alanlarında kalan vatandaşlar için yeni bir uygulamayı hayata aldı. Büyükşehir Belediyesi'nin resmi web sitesi http://www.izmir.bel.tr adresinden yayımlanan 2 Boyutlu Kent Rehberi uygulamasına giren vatandaşlar, buradan durumlarını sorgulayabilecekler. 

Harita ve Coğrafi Bilgi Sistemleri Daire Başkanlığı tarafından hazırlanan uygulamayla, vatandaşlar adreslerine ilişkin bilgileri sisteme yükleyerek kentsel dönüşüm sorgulaması yapabilecek. E- belediyeciliğin önemli hizmetlerinden birisi olan uygulama sayesinde vatandaşlar, en sağlam ve güvenilir şekilde kendi durumlarını öğrenebilecek. 

Sistemdeki plan ve adres bilgilerini düzenli olarak güncelleyerek İzmirlilere doğru bilgileri sunduklarını söyleyen yetkililer, “Büyükşehir Belediyesi’nin Uzundere, Ege Mahallesi, Bayraklı, Ballıkuyu, Aktepe- Emrez ve Örnekköy'deki kentsel dönüşüm projelerini sisteme entegre ettik. Vatandaşlar kendi taşınmazlarına ait bilgilere bakarken, binalarının kentsel dönüşüm alanı içinde kalıp kalmadığını öğrenebilecek. Bu sayede kulaktan...