28 / 03 / 2024

izmir kadifekalede kentsel dönüşüm projeleri

izmir kadifekalede kentsel dönüşüm projeleri

Sekiz bin 500 yıllık geçmişiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor...

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde 2026’ya kadar 3 bin 500 bağımsız bölüm tamamlanacak! 

İzmir Karabağlar Uzundere'deki kentsel dönüşüm projesinde çalışmalar tam gaz. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, çalışmaları yerinde inceledi ve önemli açıklamalarda bulundu. İşte ayrıntılar...

İzmir’de kentsel dönüşüm müjdesi! 60 konut sahiplerine teslim edildi!

İzmir’in Aliağa ilçesinde  “Sarı Konutlar” Kentsel Dönüşüm Projesi’nde tapu heyecanı yaşandı. Bu kapsamda, Aliağa’da Kentsel dönüşümle 60 konut sahiplerine teslim edildi.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz! Deprem konutlarında son durum ne?

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmir'deki deprem konutlarının inşasına ve kentsel dönüşüm projelerine ilişkin açıklamalarda bulundu. Peki deprem konutlarında son durum ne?

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in dirençli kent vizyonu kapsamında Uzundere Kentsel Dönüşüm Alanı’nda bin 422 bağımsız birimi kapsayan üçüncü etabın yapım çalışmalarına start vermek için belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atıldı.

İzmir'de kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

İzmir genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları hız kesmiyor. Örnekköy Kentsel Dönüşüm projesinin 4. Etap lansmanı yapıldı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, lansmanda kentsel dönüşümle ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Tunç Soyer'den İzmir'e kentsel dönüşüm müjdesi!

İzmir Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Tunç Soyer, kent genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin bilgiler verdi. Soyer, "Kentsel dönüşüm 2022'de İzmir'e damga vuracak" dedi.

İzmir'de kentsel dönüşüm aksıyor iddiası!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 2012 yılında kentsel dönüşümünü tamamlamak için anlaştığı 33 bin konut ve ofisin yalnızca 960 tanesini dönüştürdüğü iddiası konuşuluyor. Konuya dair detaylar haberimizde...

İzmir'de kentsel dönüşüm nasıl yapılmalı?

Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Zafer Mutluer, kentsel dönüşümle ilgili açıklamalarda bulundu.

Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüme giriyor!

25 senedir ülke genelinde hayata geçirdiği çeşitli konut projeleri ile adından söz ettiren Turkmall İzmir'de kentsel dönüşüm projesi için düğmeye bastı. 

Murat Kurum'dan İzmir'deki kentsel dönüşüm çalışmaları için açıklama!

Bütçe görüşmeleri sırasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum,  İzmir'de devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin açıklama yaptı. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesinde son durum ne?

Gaziemir Belediyesi Meclis Üyesi ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu Başkanı Necati Kırmaz, Uzundere kentsel dönüşüm projesine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Kırmaz, projenin en hızlı şekilde tamamlanarak teslim edilmesi için çalışmaların yapıldığını belirtti.

İzmir'deki kentsel dönüşüm için TOKİ önerisi!

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, İzmir'de tamamlanmayan kentsel dönüşüm projesinin TOKİ tarafından üstlenilmesi yönünde talepte bulundu. 

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm projesine vatandaşlardan tepki!

Uzundere Mahallesi'nde kentsel dönüşümün tamamlanmamasına vatandaşlardan tepki geldi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile konuşan vatandaşlar, projenin hüsrana uğradığını ifade etti. 

izmir kadifekalede kentsel dönüşüm projeleri Haberi

izmir kadifekalede kentsel dönüşüm projeleri

Sekiz bin 500 yıllık geçmişiyle önemli medeniyetlere ev sahipliği yapan İzmir'in tarih boyunca en önemli simgelerinden biri olan Kadifekale, dört koldan sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor. 


PAGOS Dağı üzerinde kurulan Kadifekale ve yalan çevresindeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için titiz bir çalışma başlatıldı. Kadifekale'den Agora-Bayramyeri'ndeki Roma Yolu ve Kemeraltı'nı kapsayan 270 hektarlık alanın Turizm bölgesi' olarak gelişmesini öngörülürken, özellikle Kadifekale heyelan bölgesinin boşaltılmasının ardından çalışmalar yoğunluk kazandı. 


Geçtiğimiz yıl yıkımları tamamlanan 42 hektar büyüklüğündeki alamn devamı konumundaki Yeşildere'de yıkımın son aşamasına gelen, Kosova Mahallesi'nde yıkımlarını sürdüren ve Ballıkuyu'da kentsel dönüşüm için düğmeye basılırken, bir yandan da tarihin gün yüzüne çıkması için projeler birer birer hayata geçiriyor. 


Alanda eş zamanlı olarak ağaçlandırmalar sürerken, diğer yandan Kadifekale'nin tarihi surlarını yenilemek için restorasyon...