18 / 04 / 2024

izmir kamu arazisi

izmir kamu arazisi

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var.

İzmir'deki kamu arazilerinin satışı durmuyor!

İzmir'i Yüksek bir yere çıkın, İzmir'e bir bakın. Yeterli yeşil alandan geçtim, boşluk bile göremezsiniz. Sayıları gittikçe azalan kamu arazileri adeta 'kutsal yerler' gibi korunması gerekirken, anlaşılmaz bir şekilde tam tersi oluyor.

Hazine, kamu arazisi satışından 10 yılda 6 milyar dolar gelir elde etti...

2013-2023 yılları arasında hazinenin taşınmaz satışlarından 6 milyar dolar gelir elde edildiği kaydedildi. 

2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar?

Durumu olmayan kişilerin kamu arazisi üzerine gecekondu inşa etmesi üzerine verilmiş hak sağlayıcı bir belgeye Tapu tahsis belgesi denir. Peki, 2023'te Tapu tahsis belgesi geçerlilik süresi ne kadar? İşte detaylar..

Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür?

Tapu tahsis belgesi; imar planı yapılacak kamu arazisi üzerinde gecekondu sahibi olan şahıslara verilir. Peki, Tapu tahsis belgeleri tapu senedine nasıl dönüştürülür? İşte detaylar..

28 ilde 472 kamu arazisi KDV'den muaf seçeneğiyle satışta! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde 24 ay taksit fırsatı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından 28 ilde toplamda 472 arazi satışa çıkarıldı. İşte yatırımcıların markajına giren o araziler...

472 kamu arazisi 24 ay vadeyle satışa çıktı! Kanal İstanbul'a komşu arazilerde fırsat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, 28 şehirde toplam 472 araziyi satışa çıkardı. İşte yatırımcıların yakın markajına aldığı o araziler...

Amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir?

Amme arazisi terimi gayrimenkul işlemlerinde vatandaşların karşısına çıkan konular arasında yer almaktadır. Kamunun yararı için kamu kurumlarının kullanımına tahsis edilen amme arazilerinin özel mülkiyet olarak kullanılması söz konusu değildir. Peki, amme Arazisi nedir? Hangi alanlar amme arazisidir

Ahmet Aras: Bodrum'da kamu arazisi satışı durdurulmalı! 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum Bitez Mahallesi'ndeki 30 dönüm büyüklüğe sahip Hazine'ye ait arazinin imar planının değiştirilmesine ilişkin açıklamalar yaptı ve duruma olan tepkisini dile getirdi.

İzmir'deki 82 kamu konutu satışa çıktı!

İzmir Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, İzmir'de yer alan 82 adet kamu konutunu satıyor.

14 ildeki 30 kamu arazisi için özelleştirme kararı!

Ankara, Amasya, Balıkesir, Bayburt, Bilecik, Bitlis, Elazığ, Eskişehir, Kastamonu, Kırklareli, Niğde, Aydın, Şanlıurfa, İzmir'de yer alan kamu arazileri için özelleştirme kararı alındı

Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 25 milyon TL'lik dolandırıcılık!

Başkent Ankara'da kamu arazisi satma vaadiyle 5 kişiden toplamda 25 milyon TL alan 4 şüpheli yakalandı.

Şanlıurfa'da hastane arazisi üzerine konut mu inşa edilecek?

Şanlıurfa'da kamu hastanesi inşa edilmesi için ayrılan 53 dönümlük hazine arazisi Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi’yle konut alanına çevrildi. 

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

İzmir İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı!

İzmir'e bağlı İnciraltı için toprak sahiplerine kamu yararı kararı çıktı. Kararı İNGEDER Başkanı Tayfun Karabulut açıkladı.

izmir kamu arazisi Haberi

izmir kamu arazisi

Tüm büyük kentlerde olduğu gibi İzmir'de de en büyük sorun, kamu hizmetleri için gerekli projelerin yapılacağı arazi bulmak. 

Çöp bertaraf tesisi, stadyum, park, hastane ve hatta mezarlık yeri için arazi bulma konusunda büyük sıkıntılar var. 

Hal böyleyken, altın değerinde olan kamu arazileri kamu hizmetleri için ayrılması gerekirken, büyük bir hızla satılıyor. 

İzmir'de Özelleştirme İdaresi'nin son 10 yıldır devam ettiği kamu arazileri satışları bu yıl da hız kesmeden devam etti. Özelleştirme İdaresi Başkanlığı verilerine göre 2015 yılı içinde İzmir'de Çeşme'den Bornova'ya, Urla'dan Torbalı'ya kadar hemen her ilçede satışlar gerçekleşti. 

İzmir'de ihale süreci tamamlanan kamu arazilerinin satışlarından 10 ayda 25 milyon liranın üzerinde gelir elde edildi. İhale süreci devam edenlerle birlikte bu rakam 100 milyon lirayı aşıyor. 


Bu yıl içinde satılanlar arasında çok kıymetli araziler var....