19 / 04 / 2024

izmir kentsel dönüşüm bölgeleri

izmir kentsel dönüşüm bölgeleri

Başbakan Binali Yıldırım, birinci derece deprem bölgesi olan ancak kentsel dönüşüme bir türlü başlanamayan İzmir'de binaların yüzde 62'sinin depreme dayanıksız olduğunu açıkladı.

İzmir'de kent merkezlerinde de kentsel dönüşüm yapılıyor!

İzmir’de gecekondu bölgelerinden sonra şimdi de kent merkezindeki evler tek tek 'Kentsel dönüşüm' adı altında müteahhitlerin kıskacı altında. Vatandaşlar hak mağduriyetleri ile karşı karşıya.

İzmir'in en büyük sorunu kentsel dönüşüm!

Yenigün TV'de Ahmet Özsoy'la Yenigün'de Gündem programının konuğu CHP 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Uğur Bostancıoğlu oldu. İzmir'in sorunlarına değinen Bostancıoğlu, "İzmir'in en büyük sorunlarından biri kentsel dönüşümdür" dedi

Necip Nasır: İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanmalı!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır yaptığı açıklamada mevcut konut stoğunun depreme dayanıklı olmadığını söyleyerek kentsel dönüşüm konusunda hızlanmalı rekete geçmek için beklenecek vakit olmadığını vurguladı.

Selahattin Varan: İzmir'de kentsel dönüşüm bir an önce başlamalı!

Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Selahattin Varan, "Deprem olduğu zaman çok acı çekiyoruz. Bu nedenle yara sarma değil yara almama gayreti içerisindeyiz. Güvenli konutlarımızı bir an önce önşa etmeliyiz" dedi

Aydın Şengül: Kentsel dönüşümde önceliğimiz insan!

AK Parti İzmir Milletvekili Aydın Şengül, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümün yapılacağı Karabağlar da kentsel dönüşüm alanı içinde kalan mahallenin muhtarıyla bir araya geldi.

Necip Nasır: İzmir'in yüzde 85'i kentsel dönüşümle yenilenmeli!

Müteahhitler Federasyonu Başkanı Necip Nasır, "Yapılan dönüşüm, toplumun beklentilerine cevap vermeli. İlçenin yapısını en iyi bilen kişiler olan yerel yöneticiler bu alanda etkin rol olmalı" dedi.

Hakan Çatalkaya: İzmir’de 500 bin bina deprem riski altında!

İzmir, deprem riskli bina sayısında Türkiye’nin önde gelen şehirlerinden.Tektaş Kentsel Dönüşüm Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Çatalkaya, İzmir’de depreme dayanıksız 500 bin bina için tek çözümün dönüşüm olduğunu söyledi...

Karabağlar Belediyesi ve Şehir Plancıları Odası kentsel dönüşüm projesi için işbirliği yapacak!

Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu'nu ziyaret eden Şehir Plancıları Odası İzmir Şube Başkanı Özlem Şenyol Kocaer kentsel dönüşüm konusunda Karabağlar Belediyesi ile yeni dönemde de karşılıklı fikir alışverişinde bulunacaklarını dile getirdi.

İdris Güllüce: İzmir'deki 5 kentsel dönüşüm projesinin büyük bir kısmı tamamlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, TOKİ aracılığıyla İzmir'de bugüne kadar dönüşüm maliyetinin 770 milyon lira olduğunu açıkladı, "Beş projenin büyük bir kısmı tamamlandı" diye konuştu

İzmir Kadifekale'deki kentsel dönüşüm çalışmaları sürüyor!

Kadifekale, Büyükşehir Belediyesi’nin sürdürdüğü çalışmalarla yeniden ayağa kalkıyor. 186 rakımlı Pagos Dağı üzerinde kurulan Kale ve yakın çevresindeki tarihi mirasın ortaya çıkarılması ve korunması için çalışmalar aralıksız sürdürülüyor.

İzmir Cennetçeşme ve Menemen ilçelerinde kentsel dönüşüm başlıyor!

İzmir' de kentsel dönüşüm için çalışmalar hızla ilerliyor. Çalışmalar kapsamında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Cennetçeşme ve Menemen - Ahıhıdır olmak üzere 2 yerde dönüşüm yapacak...

İzmir EXPO alanı fuar sonrası spor ve eğlence mekanı olacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca yapılan imar planına göre, İzmir EXPO alanı, fuar bitiminde rekreasyon sahil parkı, spor, oyun ve eğlence alanlarının bulunduğu kent parkı olarak değerlendirilecek....

İzmir kentsel dönüşümde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer alıyor!

Altyapı ve Kentsel Dönüşüm İl Müdürü Vekili Erkan Yaşacan, yaptıkları çalışmalar hakkında Yeni Asır'a bilgi verdi. Yaşacan, İzmir'in kentsel dönüşümde İstanbul'dan sonra ikinci sırada yer aldığını söyledi..

İzmir'in kentsel dönüşüm bölgeleri genişliyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi daha kentsel dönüşüm için belirlediği 9 bölgeden sonra Gecekondulaşmanıon yoğun olduğu bölgeler olan Gürçeşme, Çiğli Güzeltepe, Ferahlı ve Gültepe'yi de kentsel dönüşüm kapsamına alındı..

İzmir kentsel dönüşüm için kredi bekliyor!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşecek kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili 30 yıl vadeli kredi için beklemede olduklarını dile getirdi. 

İzmir kentsel dönüşüm çalışmalarında nelere dikkat edilmeli?

Cumhuriyet Gazetesi konuk köşe yazarı Av. Senem Kiraz köşe yazısında İzmir'de deprem sonrası çözüme kavuşması gereken konuları ve kentsel dönüşüm çalışmalarını kaleme aldı.

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. İzmir'de 2019 yılı kentsel dönüşüm kira yardımı ne kadar?

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 kaç TL?

Geçtiğimiz yıl İzmir için 960 TL olan kentsel dönüşüm kira yardım bedeli 2019'da 1.150 TL oldu. İşte kentsel dönüşüm kira yardımı ile ilgili merak edilenler...

İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşüm kira yardımının 2019'da ne kadar olacağını açıkladı. Peki İzmir kentsel dönüşüm kira yardımı 2019 ne kadar?

İzmir kentsel dönüşüm modeli örnek olacak!

“11. Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi” 10 Mayıs 2018 Perşembe günü İzmir’de Alsancak Mimarlık Merkezi Konferans Salonu’nda 300 kişinin katılımı ile gerçekleşti..

İzmir Uzundere kentsel dönüşüm 2. etap ihalesi Ekim'de!

Toplam 462 bağımsız birime yer verilen İzmir Uzundere kentsel dönüşüm 2. etap için ihale tarihleri son teklif için 12 Ekim Perşembe günü saat 12.00, mali teklif için son teklif ise 19 Ekim Perşembe günü saat 14.00 olarak belirlendi.

Mehmet Özhaseki, İzmir Kentsel Dönüşüm Kurultayına katıldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Kaya Termal Otel'de düzenlenen İzmir Kentsel Dönüşüm ve Stratejik Yaklaşımlar Kurultayına katıldı.

Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor!

SABAH gazetesinin düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı İzmir’de gerçekleşiyor. Kurultayda dönüşüm politikaları masaya yatırılacak

Kentsel dönüşüm kurultayı bugün İzmir'de!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü bugün İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm kurultayı İzmir'de toplanacak!

Sabah Gazetesi tarafından düzenlenen Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'nın dördüncüsü yarın İzmir Kaya Termal Otel'de gerçekleştirilecek.

İzmir'de Bakanlık onaylı kentsel dönüşüm!

İş adamları Teoman Timincioğlu ile Ahmet Kıran, İzmir'in kentsel dönüşümünle yenilenmesine katkı koyabilmek için İzmir Kentsel Dönüşüm A.Ş'yi kurdu.

İzmir'de yatay kentsel dönüşüm planlanmalı!

Kurulduğu 1986 yılından bu yana 10 binden fazla konut üreten, kamuda birçok başarılı uygulama gerçekleştiren Palandöken Hakbir İnşaat, İzmir'in kentsel dönüşümü adına çalışıyor.

izmir kentsel dönüşüm bölgeleri Haberi

izmir kentsel dönüşüm bölgeleri

Başbakan Yıldırım, Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen Çevre Projeleri Açılış Töreni'ne katıldı. Törende 81 ilde 955 milyon lira yatırım bedeli ile yapılan aralarında katı atık düzenli depolama tesisleri, atık su arıtma tesisleri, kanalizasyon, içme suyu şebekesi, çevre düzenlemesi ve temiz hava merkezlerinin de bulunduğu 120 tesisin toplu açılışı gerçekleştirildi. 300 çevre temizlik aracı ve 20 bin çöp konteynırının da dağıtımının yapıldığı törende yaptığı konuşan Yıldırım " İzmir'in bina stoğunun yüzde 62'si imarsız, kuralsız ve depreme dayanıklılık bakımından sorunlu. İstanbul keza. Türkiye çapında olaya baktığımız zaman 7 milyon binayı yenilemek gerekiyor. 100 milyar liralardan bahsediyoruz. İzmir Karabağlar'da kentsel dönüşüm başlıyor, temel atmaya hazır" diye konuştu.


YATAY MİMARİ


Hükümet olarak dikey yerine yatay mimariyi desteklediklerini vurgulayan Yıldırım...