25 / 04 / 2024

İzmir konut tercihi

İzmir konut tercihi

İzmir'de çekirdek ailelerin ve yalnız yaşamayı tercih edenlerin sayısının artması ile konutta tercih de değişti. İzmir'de 1+1 konutlara talep artıyor.

İzmir'de en çok 1+1 ve 2+1 konut tercih ediliyor!

1+1 ve 2+1 konutların tercih edildiğini söyleyen İzmir Emlakçılar Odası Başkanı Mesut Güleroğlu "Artan eğitim düzeyi ve bireyselleşme sebebiyle özellikle büyükşehirlerde yaşayan gençler ailenin yanından ayrılarak ciddi bir konut talebi yaratıyor" dedi

Tatilcilerin yeni konut tercihi hazır konteyner ev!

Karmod Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Çankaya, konteyner ev modelinin son dönemde tatilciler tarafından ikinci konut tercihi olarak değerlendirildiğine vurgu yapıyor. 

2023 TOKİ İzmir konut başvurusu başladı mı? Başvuru şartları neler?

İzmir’de ikamet eden vatandaşlar, TOKİ’nin İzmir’de yapacağı konut projesinin detaylarını merak ediyor. Peki, 2023 TOKİ İzmir konut başvurusu ne zaman? Başvuru şartları neler? TOKİ İzmir konut başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar...

Neva Yalı İzmir nerede? Neva Yalı fiyat listesi!

Rönesans Holding imzasıyla hayata geçirilen Neva Yalı İzmir projesi dört bloktan meydana geliyor. Peki Neva Yalı İzmir konut fiyatları ne kadar? İşte Neva Yalı İzmir fiyat listesi.

Neva Yalı İzmir satışta! Yeni proje!

Rönesans Holding tarafından, Neva Yalı İzmir projesi hayata geçiriliyor. Dört bloktan meydana gelen projede 1+1, 2+1 3+1 4+1 konut tipleri yer alıyor. Peki Neva Yalı İzmir konut fiyatları ne kadar? İşte Neva Yalı İzmir fiyat listesi.

Müslüman Rusların konut tercihi muhafazakar siteler oldu!

2022'nin ilk 9 ayında Türkiye’de satılan her 5 konuttan birini Ruslar satın aldı.  Karmar AŞ İcra Kurulu Başkanı Emrullah Yedikardeş yabancıların ilk tercihinin İstanbul’daki muhafazakar konut siteleri olduğunu söyledi

İzmir'de konut fiyatları uçuyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarı Yaşar Kuş, bugünkü köşesinde İzmir'deki konut piyasasını kaleme aldı. İşte Yaşar Kuş'un 'İzmir konut piyasasında garip denklem: Satış düşüyor, fiyat artıyor' başlıklı yazısı..

İzmir konut projeleri 2021!

2021 yılının teslim projeleri hangileri? 2021 yılında hangi projeler satışa çıkacak? Türkiye’nin nerelerinde 2021 teslim projeleri var? İşte İzmir konut projeleri 2021...

İzmir gayrimenkulde yükselişe geçti!

Küresel gayrimenkul danışmanlık şirketi Knight Frank tarafından açıklanan global konut fiyatları endeksi raporuna göre; İzmir konut piyasası arasında yüzde 27.8 değer kazanarak ikinci sıraya yükseldi. 

Ev alacaklara deprem riskine karşı yeni bina önerisi!

Turgut Özal Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ülker, konut tercihi konusunda uyarıda bulundu.

Konut yatırımının yeni yıldızı İzmir!

Son dönemlerde özellikle beyaz yakalıların birinci tercihi haline gelen İzmir, yeni açılan İstanbul-İzmir Otoyolu’nun sağladığı avantajlarla konut sektörünün parlayan yıldızı haline geldi.

İzmir konut satışında Türkiye 3.’sü!

Ege'nin incisi İzmir konut satışında Türkiye 3.'sü oldu. Peki en çok konut satılan ilçeler hangisi?

Amerika, konut alımında Türklerin birinci tercihi oldu!

Gayrimenkul yatırımında rotasını yurt dışına yönelten Türklerin konut alımında birinci tercihi Amerika oldu. isteamerika.com kurucusu Bahtiyar Yurtoğlu, dolar bazında yüzde 20 gelir sağlandığını belirtti...

İzmir konut fiyatlarında İstanbul'u üçe katladı!

Interpress’in Merkez Bankası’nın konut fiyat endeksi verilerine göre son yıllarda İstanbul ve Ankara gibi illerden de göç alan İzmir, konut fiyatlarının en çok arttığı il oldu..

İzmir konut tercihi Haberi

İzmir konut tercihi

İzmir'de çekirdek ailelerin ve yalnız yaşamayı tercih edenlerin sayısının artması, konut sektöründeki tercihleri de değiştirdi. Konut sahibi olmak isteyenlerin özellikle 1+1 ve 2+1 konutları tercih ettiği öğrenilirken, üniversite yakınlarındaki 1+1 konutların ise yüksek kira getirisi nedeniyle yatırımcılar tarafından yoğun talep gördüğü kaydedildi.


İzmir'de artan öğrenci nüfusunun da talep artışında etkili olduğu belirtildi. Üniversitelere yakın bölgelerde gençlerin bir araya gelerek küçük konutları kiraladığı ifade edildi. Küçük metrekareli konutları yatırım amacıyla satın alanlarda da artış görüldüğünü dile getiren gayrimenkul danışmanları, özellikle yoğun öğrenci nüfusunun bulunduğu Buca'da bir patlama yaşandığını kaydetti.


Buca'da katlandı 


Buca'da 3 yıl öncesine kadar 60 bin lira olan 1+1 konutların şu anda ortalama 120 bin liradan satıldığı belirtildi. 120 bin liralık bir dairenin kira getirisinin ise ortalama 800 liraya kadar çıktığını...