28 / 03 / 2024

izmir Üçukuyular Pazaryeri imar davası

izmir Üçukuyular Pazaryeri imar davası

İZMİR’de yıllardır tartışmalara neden olan Üçukuyular Pazaryeri ve çevresindeki Doğuş Grubu’nun 50 bin metrekare araziye AVM ve otel yapmasına olanak sağlayan, 1998 yılında yürürlüğe girer imar planının iptali davasında şok gelişme yaşandı.

TOKİ Bilecik Pazaryeri’nde 240 ay taksitle!

TOKİ’nin 250 bin Sosyal Konut Projeleri dahilinde Bilecik’te de yeni projeleri gerçekleşecek. Peki, TOKİ Bilecik Pazaryeri Projesi’nde kaç konut yapılacak ve nasıl başvurulacak?

Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gürsu ilçesi Yenidoğan Mahallesi’ndeki kapalı otopark ve pazar yeri sorununu çözdü. Gürsu Yenidoğan Katlı Otoparkı ve Pazaryeri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Tekirdağ Süleymanpaşa'da kapalı pazaryeri inşa ediliyor!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediyesi, ilçeye kapalı pazaryeri inşaatı için çalışmalara başladı.

Bilecik Pazaryeri OSB'ye 4 firmadan 135 milyon TL'lik yatırım!

Bilecik'in Pazaryeri ilçesinde, 4 firma tarafından Organize Sanayi Bölgesi (OSB) alanına toplam 135 milyon TL'lik yatırım yapılıyor. 

Aydın Buharkent'e okul ve pazaryeri müjdesi!

Aydın Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, ilçeye 24 derslikli okul ve kapalı pazaryeri kazandıracaklarını söyledi. Erol, beklenen projeleri hayat geçirmek için çalıştıklarını belirtti.

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? 

İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti 2019 ne kadar? İstanbul izmir otoyolu Ağustos 2019 geçiş ücreti nedir? İstanbul İzmir Otoyolu geçiş ücreti kaç TL 2019? İşte tüm merak edilenler...

Manisa Salihli Kapalı Pazaryeri’ndeki dükkanlar ihaleye çıkıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin Salihli’de inşaatını tamamladığı Yeraltı Otoparkı, Pazaryeri ve Bedesten Çarşısı içerisinde yer alan iş yerleri ihaleye çıkıyor.

Bilecik Pazaryeri Gençlik Merkezi'nin inşaatı devam ediyor!

Bilecik’in Pazaryeri İlçe Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan Pazaryeri Gençlik Merkezi’nin inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Trabzon Tonya'ya otopark ve pazaryeri projesi!

Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından Tonya ilçesinde otopark ve pazaryeri inşa edilecek. 6 dönüm arazide hayata geçirilecek proje için çalışmalara başlandı.

Gebze Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanıyor!

Gebze Belediyesi tarafından hayata geçirilen Adem Yavuz Kapalı Pazaryeri’nde çalışmalar tamamlanma aşamasına geldi.

Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri'nin inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Manisa Büyükşehir Belediyesinin Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinin inşaatını tamamladı.

Bilecik Pazaryeri'nde 94 konutun inşaatı tamamlandı!

Bilecik’in Pazaryeri İlçesinde konut ihtiyaçlarını gidermek amacı ile gerçekleştirilen 94 konut projesinde çalışmalar tamamlandı. 

Manisa Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri'nde sona gelindi!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Sarıgöl Kapalı Otopark ve Pazaryeri projesinin çalışmalarında sona gelindi. 

izmir Üçukuyular Pazaryeri imar davası Haberi

izmir Üçukuyular Pazaryeri imar davası

İZMİR’de yıllardır tartışmalara neden olan Üçukuyular Pazaryeri ve çevresindeki Doğuş Grubu’nun 50 bin metrekare araziye AVM ve otel yapmasına olanak sağlayan, 1998 yılında yürürlüğe girer imar planının iptali davasında şok gelişme yaşandı. İzmir 1. İdare Mahkemesi, davacıların itirazı üzerine bilirkişiyi değiştirdi.


Üçkuyular Pazaryeri ve çevresini kapsayan 50 bin metrekarelik alanla ilgili imar tartışması sürüyor. İmar planında yol ve yeşil alanda kalan 4200 metrekarelik arazilerinin İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kamulaştırılması ve Burhan Özfatura’nın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde yapılan imar planının iptali için Ali Kabakçı ve İbrahim Kabakçı’nın açtığı davada ilginç bir gelişme yaşandı. İzmir 1. İdare Mahkemesi daha önceden belirlediği ve raporunu veren bilirkişi heyetini keşif öncesi değiştirdi. ODTÜ öğretim üyelerinden oluşan yeni bir bilirkişi heyeti tayin etti.

Davacıların avukatı Mustafa...