26 / 04 / 2024

İzmir ulaşım yatırımları

İzmir ulaşım yatırımları

İzmir'de toplu ulaşımda raylı sistemin payı yüzde 40’ı aştı. İnşaatı devam eden ve planlanan hatlarla birlikte raylı sistemin hat uzunluğunun ise 250 kilometreyi aşması planlanıyor.

İmar barışından en fazla İzmir faydalanacak!

AK Parti İzmir İl Başkanlığı tarafından bir otelde düzenlenen esnaf buluşmasında konuşan Başbakan Yıldırım, imar barışından en fazla faydalanacak ilin İzmir olduğunu ifade etti...

İşte İzmir'in metro projeleri!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilip hizmete açılan 4 metro hattı bulunuyor. Büyükşehir Belediyesi ulaşım ağını genişletmek amacıyla şehirde 5 yeni metro hattını daha hizmete sunacak.

İzmir'in kent ve çevre değerleri erozyona uğrayacak!

Milliyet Ege Gazetesi'nin köşe yazarlarından Mustafa Yılmaz bugün köşesinde "İmar planı, rant ve otoyol" başlıklı yazısına yer verdi. İşte yazının detayları...

İzmir’de raylı sistem ağı 250 kilometreye ulaşacak!

İzmir Metro ve İZBAN’ın yeni uzatma projeleri ve tramvay yatırımları devam ediyor. İzmir’de raylı sistem ağı 2020 yılına kadar 250 kilometreyi bulacak.

İzmir'de ulaşım yatırımları zirveye çıkacak!

İzmir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, “Her yıl daha da artan bir ivmeyle gerçekleştirdiğimiz ulaşım yatırımları 2017 yılında zirveye çıkacak.

İzmir'in iki dev ulaşım projesine iki ayrı ihale!

Buca ve Bornova'yı birbirine bağlaması planlanan 2.5 kilometresi derin tünelle aşılacak toplam 7 kilometre uzunluğundaki yol projesi için önümüzdeki ay ihaleye çıkılıyor.

İzmir Körfez Geçiş Projesi 2017'de hayata geçiyor!

İzmir Körfez Geçiş Projesi'nin (İZKARAY), 2017 yılında hayata geçecek olmasından büyük sevinç duyan İnciraltı 2. Nesil Toprak Sahipleri Platformu, temsili olarak projenin İnciraltı şantiyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Aziz Kocaoğlu: Raylı sistemi 11 kat büyüttük!

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Eylül ayı ilk toplantısında, okulların açılması ile birlikte artan yoğunluk ve toplu ulaşım yatırımları gündeme geldi.

İzmir’deki raylı sistem uzunluğu 130 kilometreye ulaştı!

İzmir’deki raylı sistemler son 6 yılda 11,6 kilometreden 130 kilometreye çıktı ve yüzde 1100 oranında büyüdü. Sistem, diğer yandan çevre, gürültü ve hava kirliliği ile trafik üzerinde de olumlu etkiler yarattı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nden yeni yol!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yüzbaşı İbrahim Hakkı Caddesi’ni Manisa Yolu’na bağlıyor. 1.1 kilometrelik yolun 700 metrelik bölümde asfaltlama çalışmalarına başlayan Büyükşehir, kalan bölüm için de kamulaştırma çalışmalarını sürdürüyor.

İzmir'de raylı ulaşıma 4 milyar 534 milyon liralık yatırım yapıldı!

390 milyon liralık Konak ve Karşıyaka tramvaylarıyla birlikte, Büyükşehir Belediyesi'nin Bakan Kocaoğlu döneminde raylı ulaşım için gerçekleştirdiği yatırım miktarı 4 milyar 534 milyon lirayı buldu.

Ulaşım projeleri İzmir'i uçuracak!

İzmir'i otoyollar ve hızlı tren hatları ile İstanbul ve Ankara'ya bağlayacak olan projeler, bütün Ege'nin görünümünü değiştirecek. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun o projelerden bazılarına değindi..

İzmir'e 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yapıldı!

85 yeni vagonun alınması için düzenlenen imza töreninde konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin güçlü finans yapısı ile ulaşıma 11 yılda 3 milyar liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirtti...

Karayolları’ndan İzmir'e 17.5 milyon TL'lik kavşak!

Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü, 17.5 milyon lira yatırımla Adnan Menderes Havalimanı ve Menderes ilçesi yol ayrımı ile Görece ayrımına iki köprülü kavşak yapacak. Kavşakların yapımına önümüzdeki günlerde yapımına başlanacak

İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldı!

Resmi Gazete'de yayımlanan 2024 yılı Yatırım Programı kapsamında İzmir’e ayrılacak olan yatırım tutarları da tek tek belli oldu. İzmir'de ulaşım yatırımları için 14 milyar TL ayrıldığı belirtildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, ulaşım alanında yapılan yatırımlara ilişin  ''Devasa yatırımlarımızı dünya gıpta ile izliyor'' açıklamasını yaptı.

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi kuruldu!

Partnera Turizm Tarım Yatırımları Anonim Şirketi Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Cengiç ve Selim Cengiç ortaklığında kuruldu.

Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası çizildi! Öncelikli alanlar peş peşe sıralandı

2024-2026 Dönemi Yatırım Programı hazırlıklarına dair Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nden Ulaştırma yatırımlarının 3 yıllık yol haritası belirlendi. İşte detaylar...

Gümüş yatırımları için son dakika açıklaması geldi! Bu tarihe aman dikkat! 

Yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş gümüş yatırımcıları için tarih verdi. Bu tarihe aman dikkat! 

Alarko gıda ve tarım yatırımlarında hızlanacak!

Gıda ve tarım sektörlerinin önemi tüm dünyada giderek artarken, Türkiye'nin dev kuruluşlarından biri olan Alarko Holding bu alanlardaki yatırımlarını hızlandıracağını açıkladı.

Çiftçilere müjde! Tarım yatırımlarında hibe desteği limitleri resmen yükseldi! İşte o rakamlar...

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, tarıma dayalı ekonomik yatırımların desteklenmesinde hibe desteği verilecek proje alt ve üst limitleri yükseltildi. İşte ayrıntılar...

Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğünden İBB'ye Sefaköy metrosu yanıtı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü "Sefaköy-Beylikdüzü-Tüyap Metrosu bir yıla yakındır sadece imza bekliyor" iddialarıyla ilgili açıklama yaptı.

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Agrodulda Turizm Tarım Yatırımları Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Kadıköy’de  12 bin TL sermaye bedeli ile Aybars Vahapoğlu, Barış Gültekin ve Önder Aydemir tarafından kuruldu.

Bursa Büyükşehir Belediyesi kentsel dönüşüm yatırımlarını artıracak!

2022 senesi için yapılacak yatırımlarını açıklayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, gelecek sene kentsel dönüşümde de yatırımlarını hızlandıracaklarını dile getirdi.

İzmir'de gayrimenkul yatırımları artıyor!

İzmir Karşıyaka'da faaliyet gösteren Coldwell Banker Life’ın sahibi Uğur Sezginer, İzmir'de gayrimenkul yatırımların arttığını 2022 senesinin de hareketli geçeceğini dile getirdi.

Ulaşım yatırımları Sakarya'da konut satışlarını arttırdı!

Kuzey Marmara Otoyolu, İstanbul-İzmir Otoyolu ve Avrasya Tüneli gibi büyük yatırımların ülke ekonomisini önemli ölçüde artırdığını söyleyen İstanbul Kamu Özel Sektör İşbirliği Mükemmellik Merkezi Başkanı Eyüp Vural, özellikle Sakarya'da konut satışlarının arttığını dile getirdi. 

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

İzmir ulaşım yatırımları Haberi

İzmir ulaşım yatırımları

Kent içi toplu ulaşımda raylı sistemin payı yüzde 40’ı aştı. Kent içinde inşaatı devam eden raylı sistemin hat uzunluğu ise 250 kilometreyi aşacak. İşte Milliyet Gazetesi'nden Mustafa Yılmaz'ın haberi...

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD), örnek bir çalışmaya imza attı. Bir uluslararası danışmanlık şirketiyle ortak çalışma yaparak İzmir’in yaşam kalitesi, yaşam maliyeti ve ücretlerini inceledi.

Ortaya şöyle bir gerçek çıktı.

İzmir, İstanbul’a göre yüzde 12 daha iyi yaşam kalitesine sahip. Ayrıca İzmir, İstanbul’dan yüzde 10 daha ucuz.

Özellikle İzmir’i yaşamak için tercih etme nedenlerinin başında; politik ve sosyal ortam (güvenlik, suç işlenme oranları), sağlık-sıhhi temizlik ve doğal ortam kategorileri geliyor.

EGİAD Başkanı Aydın Buğra İlter, yaptıkları çalışmayla ilgili olarak şu çarpıcı bilgileri verdi:

“Yeni yatırımlarında rotayı İzmir’e çeviren şirket sayısında dikkat çekici bir artış var. Uluslararası...