24 / 04 / 2024

Kamulaştırmada ağaç bedelleri

Kamulaştırmada ağaç bedelleri

Kamulaştırmadan sonra alınan tapu kaydının iptali nasıl oluyor? Kamu kurumları ve tüzel kişileri arasında taşınmaz mal devri nasıl gerçekleşiyor? İşte 2942 sayılı Kamulaştırma Kanunu kapsamındaki esaslar...

Kamulaştırmada ağaç bedelleri!

Kamulaştırma Kanunu kapsamında yer alan esaslara göre, başkası adına tapulu, sahipsiz ve/veya zilyedi tarafından iktisap edilmemiş yerin kamulaştırmasında ağaçların bedelleri neye göre ödeniyor? İşte yanıtı...

Antalya’daki orman yangınında 8 kişi ölmüş 58 kişi yaralanmıştı. İmara açıldı!

Antalya’da geçen yıl meydana gelen yangın faciasının yaşandığı bölgede bulunan Aşağı Işıklar mahallesindeki 22 bin 683 metrekare alan TOKİ Başkanlığı’nca kamulaştırıldı. Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

İzmir Aliağa için acele kamulaştırma kararı!

İzmir ili Aliağa ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Alınan acele kamulaştırma kararı bugünkü 31486 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin kamulaştırdığı alanı yapılaşmaya açacağı iddiası!

Aydın'ın Kuşadası ilçesinde Tariş arazisini kamulaştıran Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin burayı yapılaşmaya açacağını iddia edildi...

Kanal İstanbul'da kamulaştırma eski fiyat üzerinden!

Kanal İstanbul çevresinde arazisi olan vatandaş, arazisinin fiyatı yıllar içinde 8'e, 10'a da katlansa da kamulaştırmada değeri tescil tarihinde olan bedelle ödenecek...

Cahit Turhan: Ulaştırmada atağa geçtik!

Ulaştırma ve haberleşme yatırımlarının hayatın her alanına etki ettiğini söyleyen Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan "Ulaştırmada atağa geçtik" dedi.

Kamulaştırma bedelinde ÜFE hesabı!

Kamulaştırmalarda yeni dönem başlıyor. Artık vatandaşların kamulaştırma bedelleri amacıyla açtığı davalarda arazinin sonradan kazandığı değere bakılmayacak, ÜFE'ye göre değer artışı yapılıp ödenecek.

Yusufeli Barajı için kamulaştırma bedelleri mecliste!

Artvin'in Yusufeli ilçesine inşa edilecek baraj için belirlenen kamulaştırma bedellerinin iyileştirilmesi önerisi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek İpektepe Rüzgar Enerji Santrali'nin yapımı amacıyla bazı taşınmazların acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Gaziosmanpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Gaziosmanpaşa Karayolları Mahallesi'nde bulunan 2721 ve 13353 parsel numaralı taşınmazların kentsel dönüşüm çalışmalarının kesintiye uğramaması için  Gaziosmanpaşa Belediye Başkanlığı tarafından acele kamulaştırılmasına karar verildi. 

Ağrı'da acele kamulaştırma kararı!

Ağrı ilinde tesis edilecek Kaplan Regülatörü ve Hidroelektrik Santrali'nin  taşınmazların kamulaştırılmasına karar verildi.  Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ağrı ve Bingöl'de acele kamulaştırma kararı!

Bingöl ve Ağrı'da bazı taşınmazların acele kamulaştırılmasına ilişkin Cumhurbaşkanı kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Gazipaşa için acele kamulaştırma kararı!

Antalya Gazipaşa Havaalanı pist uzunluğunun artırılması amacıyla bazı taşınmazlar için Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çayeli Kaptanpaşa'da acele kamulaştırma kararı!

Çayeli-Kaptanpaşa İl Yolu Projesi kapsamında bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırılma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kamulaştırmada ağaç bedelleri Haberi

Kamulaştırmada ağaç bedelleri

Kamulaştırmadan sonra alınan tapu kaydının iptali!

Kamulaştırma kanunları uyarınca gerekli işlemler tamamlanıp tapuda kayıtlı olanların idare adına intikallerinin yapılmasından, tapuda kayıtlı olmayanların tescillerinin sağlanmasından sonra, kamulaştırılan yer için herhangi bir nedenle gerçek ve tüzel kişiler adına yeniden tapu tesis edildiği takdirde, idarenin isteği üzerine hakim, evrak üzerinde ve lüzum gördüğü takdirde mahallinde inceleme yaparak sonraki kaydın iptali hakkında bir karar veriliyor. Bu işlemler harca ve resme bağlı olmuyor.

Yetkili ve görevli mahkeme ve yargılama usulü 

Kamulaştırma Kanunundan doğan tüm anlaşmazlıkların adli yargıda çözümlenmesi gerekenleri, taşınmaz malın bulunduğu yer asliye hukuk mahkemelerinde basit yargılama usulü ile görülür. 



Kamu Kurumları ve Tüzelkişileri Arasında Taşınmaz Mal Devri 

Bir idareye ait taşınmaz malın diğer idareye devri: Kamu tüzelkişilerinin ve kurumlarının sahip oldukları taşınmaz mal, kaynak veya irtifak hakları...