19 / 04 / 2024

Kanal İstanbul Panama Kanalı

Kanal İstanbul Panama Kanalı

Kanal İstanbul, sosyo-ekolojik alan ile çevre politikalarının iç içe olduğu bir proje. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul projesini bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgu ve sonuçlar kapsamında değerlendirdi...

Kanal İstanbul için Panama anlaşması!

Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olan Kanal İstanbul projesinde detaylar ortaya çıkıyor. Proje için Panama Kanalı'nı genişletme projesini yürüten ekip destek verecek.

Kanal İstanbul'da flaş gelişme! Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilecek! 

Kanal İstanbul için Panama ile teknik ve idari işbirliğine gidilmesini de öngören Türkiye ile Panama Arasında Denizcilik Anlaşmasının Onaylanmasını Uygun Bulduğuna Dair Kanun Teklifi kabul edildi. İşte o teklifle ilgili tüm ayrıntılar...

Kanal İstanbul'un inşaatı içi birçok firma sırada!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, Panama ve Süveyş kanallarını hayata geçirenler de dâhil olacak şekilde birçok firmanın, Kanal İstanbul'un inşaatı için sıraya girdiğini belirtti.

Kanal İstanbul, İspanya'nın hedefinde!

Panama Kanalı'ndan 4 kat fazla gelir sağlanacak olan Kanal İstanbul'un engellenmesi için kirli bir algı operasyonu başlatıldı. Başroldeki ülke ise İspanya.

Kanal İstanbul için Panama anlaşması!

Recep Tayyip Erdoğan'ın "çılgın proje"si olan Kanal İstanbul projesinde detaylar ortaya çıkıyor. Proje için Panama Kanalı'nı genişletme projesini yürüten ekip destek verecek.

Kanal İstanbul projesine Panama'dan destek!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, "İmzaladığımız anlaşma gereği Türkiye’de inşasına başlanacak Kanal İstanbul projesi için Panama Kanalı Genişletme Projesi'ni gerçekleştiren ekiple iş birliği platformu kurulacak." dedi.

Kanal İstanbul projesinin çalışmaları yıl sonunda başlayacak!

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor.Geçen yıl Yüksek Planlama Kurulu (YPK) kararı çıkan Kanal İstanbul projesinde geri sayım başlıyor.

Kanal İstanbul çalışmaları ne zaman başlayacak?

İstanbul’un büyük bir kısmını adaya dönüştürecek Kanal İstanbul projesinde yıl sonuna kadar inşaat çalışmalarının başlaması bekleniyor. 15 milyar dolara mal olacak projenin fizibilite çalışmaları tamamlandı

Ahmet Turgut: Kanal İstanbul arsa geliştirme projesidir!

İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Ahmet Turgut, MHP iktidarında rant ve imar yolsuzluklarının ortadan kaldırılacağını söyledi. Turgut, Kanal İstanbul'un " rant projesi " olduğunu kaydetti.

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi kuruldu!

Kanal İstanbul İnşaat Emlak Gayrimenkul Limited Şirketi, Yakup Özçelik, Hussam Adnan Al-Rıfaı, Nora Awada, Hussein Abdulkader, Mohammad E H Nasrallah tarafından 100 bin TL'lik sermaye ile kuruldu.

Mehmet Şimşek: Kanal İstanbul açıklamalarım istismar ediliyor!

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: " Kanal İstanbul projesinin bütçe kaynakları yerine kamu-özel işbirliği ile yapılabileceğine ilişkin açıklamam istismar ediliyor. " şeklinde açıklama yaptı.

Kanal İstanbul süreci bir kaç ay içerisinde başlar!

Arnavutköy Belediye Başkanı Ahmet Haşim Baltacı, ‘Çılgın Proje’ Kanal İstanbul’la ilgili “Birkaç ay içinde süreç başlayacak, projenin omurgası belirleniyor” dedi. Kanalın muhtemel güzergâhı ise Sazlıdere Barajı’nın çevresi...

Kanal İstanbul adım adım geliyor!

Kanal İstanbul çevresindeki şehrin nüfusu Erdoğan'ın talimatıyla 500 bine çekildi. Karadeniz ve Marmara'yı bağlayacak projede, yüksek binalar yer almayacak. Her iki yakada 250'şer bin nüfusun yer alması kararlaştırıldı.

Yabancı yatırımcılar Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radara aldı!

Uzakdoğu'dan Avrupa'ya 20 ülkeden yabancı yatırımcı Kanal İstanbul ve 3'üncü Havalimanı'nı radarına aldı. Çılgın proje Kanal İstanbul'un güzergâhı ile inşaatına başlanılan 3. Havalimanı'nın bulunduğu bölgeye yabancı akını var.

Kanal İstanbul Panama Kanalı Haberi

Kanal İstanbul Panama Kanalı

Kanal İstanbul projesi, birçok alanda ve birçok başlıkta konuşulmaya devam ediyor. Dr. Ayşen Eren, Kanal İstanbul'u diğer mega kanal projeleriyle karşılaştırarak değerlendirdi. Cumhuriyet gazetesi yazarı Dr. Ayşen Eren yazısında, Kanal açmanın geriye bıraktığı şeylerin, aşırı büyük inşa edilen, hesaplanandan daha az kullanılan altyapılar ve yok edilen yaşam alanları ile eko-sistemler olduğunu söyledi.

Eren, Kanal İstanbul projesini, diğer mega kanal projelerini, özellikle Panama Kanalı’nı uzun yıllar inceleyen, çevresel altyapıları, küresel altyapı yatırımlarını ve küresel gemi taşımacılığı endüstrisini araştıran Ashley Carse gibi bilim insanlarının çalışmalarında ortaya koyduğu bulgular ve sonuçları kullanarak değerlendirdi.

DR.AYŞEN EREN

Kanal İstanbul çevresel bir altyapı olarak inşa edilecek. Çevresel altyapı, doğanın ve doğal kaynakların ekonomik kazanç sağlamak amacıyla, şirketlere ve şahıslara hizmet vermek için, bir altyapı haline dönüştürülmesi ve kullanılması....