25 / 04 / 2024

kanun

kanun

Milyonların borcu gündemde yer alıyor. İşte borçların silinmesi ile ilgili detaylar...

4 milyondan fazla kişiyi ilgilendiriyor! 'Öğrenci affı'na ilişkin usul ve esaslar belirlendi! İşte detaylar…

TBMM'de kabul edilen ve 4 milyondan fazla öğrenciyi ilgilendiren öğrenci affı kimleri kapsıyor? Öğrenci affına ilişkin usul ve esaslar neler? Ayrıntılar haberimizde...

İmar Kanunu'nda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi!

3194 Sayılı İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi. Teklif ile İmar Kanununda değişiklik yapılarak mücavir alanların belirlenmesinde ilgili yörede yaşayan vatandaşların görüşünün alınmasının zorunlu hale getirilmesi öngörülüyor.

Torba kanun tasarısı TBMM'de!

Türkiye Cumhuriyeti Emekli Sandığı Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, TBMM Başkanlığına sunuldu.

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi!

Boğaziçi Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verildi. Teklif ile; Boğaziçi Nazım Planına göre çizilen krokide etkilenme bölgesi sınırları içinde kalan Üsküdar ilçesine bağlı Yavuztürk Mahallesinin etkilenme bölgesi dışına çıkarılması öngörülüyor.

Türk Akımı anlaşmasına kanun onayı!

Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti ve Rusya Federasyonu Hükümeti Arasında TürkAkım Gaz Boru Hattı Projesine İlişkin Anlaşmanın Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

6761 sayılı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun!

6761 sayılı Kamu Malî Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı..

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname!

OHAL kapsamında bazı tedbirlerin alınması hakkında kanun hükmünde kararname 29 Ekim 2016 tarihinde 29872 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı..

Üçüncü köprü çevresinin sit alanı olmasını öngören kanun teklifi!

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi verdi. İşte kanun teklifi metni..

Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verildi!

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, 5393 Sayılı Belediyeler Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi verdi..

OSB’ler için yeni kanun geliyor!

Yeni teşvik paketinin ardından stratejik önemi artan OSB’ler için yeni kanun geliyor. Rantın bitmesi, bürokrasinin azalması ve FETÖ’nün temizlenmesini içeren tasarı 300 OSB’yi yeniden dizayn edecek

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun tam metni!

6745 Sayılı Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 07 Eylül 2016 tarihli ve 29824 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi Hakkında Kanun onaylandı!

Yatırımların Proje Bazında Desteklenmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulmasına Dair Kanun!

Türkiye Varlık Fonu Yönetimi Anonim Şirketinin Kurulması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun 26 Ağustos 2016 tarihinde 29813 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Torba Kanun Tasarısı TBMM'de kabul edildi!

Torba Kanun Tasarısı, Türkiye Büyük Millet Meclisi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanun tasarısında vergilendirme, kurumlar vergisiyle ilgili düzenelemelere ilişkin maddeler bulunuyor.

kanun Haberi

kanun

Yeni torba teklifi için mesailer başladı. 2 bin liranın altındaki borçların silinme durumu merakla bekleniyor. Yapılacak düzenleme ile icra takibine konu yaklaşık 10 milyon dosya ve yaklaşık 5,5 milyon vatandaş, icra takibinden kurtulmuş olacak.

İşte haberin merak edilen detayları…

TBMM'de, AK Parti Grup Başkan Vekili Mustafa Elitaş başkanlığında bürokratların da katıldığı toplantıda, yeni torba teklif için görüşmeler başladı. Buna göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan, 2 bin liranın altındaki borçları kapsayan 10 milyon icra dosyası, tasfiye edilmiş olacak. Bu düzenlemeden 1 milyon kişi etkilenecek. Varlık yönetimi şirketlerine devredilmiş icralık borçların da devlet tarafından karşılanmasının kapsama dahil edilmesi planlanıyor.

Düzenleme içinde; şirketlerin, çalışanlarına 1000 liraya kadar doğal gaz desteği vermesi de konuşulan diğer bir konulardan. Bu düzenlemenin ise torba teklifin içine...