24 / 04 / 2024

kapadokya turist oranı

kapadokya turist oranı

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret eden turist sayısı bu yılın Ocak- Temmuz döneminde 1 milyon 409 bin 651'e ulaştı.Bölgedeki en yüksek ziyaretçi sayısı Göreme Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşti.

Kapadokya'da turizmde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı!

Türkiye'nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesinde 9 günlük Kurban Bayramı tatili için turistik tesisler ve konaklama merkezlerinde doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı...

Türkiye’ye yaz aylarında 2 milyon 560 bin Rus turist geldi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, yaz aylarında Türkiye'nin 2 milyon 560 bin Rus turisti ağırladığını paylaştı. Rus turist sayısı 2022’nin aynı dönemine nazaran yüzde 19 oranında arttı.

Kapadokya'daki oteller yüzde 100 oranında doldu!

ANKARA'ya en yakın turizm bölgelerinden biri olan peri bacalarıyla ünlü Kapadokya'daki oteller, 9 günlük Kurban Bayramı tatili nedeniyle yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Ruslar Antalya'daki konutlarını satıyor!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Antalya’da Ruslara konut satışları yüzde 90 düştü!

Rus turist oranındaki düşüşün ardından Antalya’da Ruslar’a yönelik konut satışı da yüzde 90 azaldı. Sektör temsilcileri kimi Ruslar’ın Antalya’daki konutlarını da satarak ülkelerine dönmesinden tedirgin.

Kapadokya'daki turist sayısı ilk 7 ayda yüzde 12 düştü!

Kapadokya Temsilciliği'nin yapmış olduğu ve 2015 yılının ilk 7 ayının değerlendirildiği çalışmanın ikinci bölümü yayınlandı. 2015 yılının ilk 7 ayında bölgede konaklayan yabancı turist sayısı, bir önceki yıla göre %18,3 düştü.

Kapadokya Aşıklı Höyük'teki turist sayısı arttı!

Aksaray'da, 11 bin yıllık geçmişe sahip, Orta Anadolu'nun en eski yerleşim birimi Aşıklı Höyük'e gelen ziyaretçiler, Kapadokya'nın ilk köyünü gezerek adeta bir tarih yolculuğuna çıkabiliyor.

Kapadokya otelleri yüzde 100 doluluk oranına ulaştı!

Türkiye’nin peribacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri ve vadileriyle ünlü Kapadokya bölgesi Ramazan Bayramı’nda ziyaretçi akınına uğradı.

Çinli turist sayısı 2 yılda 106 bine ulaştı!

Türkiye'ye gelen Çinli turist sayısı son 2 yılda 50 binden 106 bine çıktı. Kapadokya'ya beklenen 1-2 grup daşında otel rezervasyonlarında iptal yaşanmadı. Türkiye'ye gelişlerin sürmesi bekleniyor.

Kapadokya'ya 6 ayda 1 Milyon 244 bin turist geldi!

Türkiye'nin en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 6 aylık döneminde 1 milyon 244 bin turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Almanya ve Ortadoğu'dan gelen turist sayısı arttı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy, ülkeye gelen Rus turist oranında yüzde 20 azalma olduğunu, buna karşın Almanya ve Ortadoğu ülkelerinden gelen turist sayısının arttığını söyledi.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ne turist ilgisi artıyor!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerden Aksaray Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl artıyor. Ihlara Vadisi, Kapadokya'ya gelen turistlerin görmek istediği ilk 3 noktadan biri.

Kapadokya Ihlara Vadisi'ni 183 bin 941 turist ziyaret etti!

Kapadokya'da turistlerin en fazla ziyaret ettiği alanlar arasında yer alan Ihlara Vadisi'nin ziyaretçi sayısı her geçen yıl arttığı bildirildi.

kapadokya turist oranı Haberi

kapadokya turist oranı

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni ziyaret eden turist sayısı bu yılın Ocak- Temmuz döneminde 1 milyon 409 bin 651'e ulaştı.Kültür ve Turizm Bakanlığınca turizme açık bulundurulan Göreme Açık Hava Müzesi başta olmak üzere Zelve, Mustafapaşa ve Açıksaray örenyeri, Çavuşin, El Nazar, Karanlık, Gülşehir St. Jean Kilisesi, Nevşehir, Ürgüp ve Hacıbektaş Veli Müzesi, Hacıbektaş Atatürk Evi, Özkonak, Tatlarin, Kaymaklı ve Derinkuyu yer altı kentlerini geçtiğimiz bu yılın ilk 7 aylık bölümünde 1 milyon 409 bin 651 yerli ve yabancı turist ziyaret etti. Kapadokya Bölgesi'ndeki en yüksek ziyaretçi sayısı her zaman olduğu gibi Göreme Açık Hava Müzesi'nde gerçekleşti. Sadece Temmuz ayında ilk Hıristiyanlar tarafından tüf kayaya oyulu küise, şapel ve manastırların yer aldığı Göreme Açık Hava Müzesi ük sırada...