19 / 04 / 2024

Kapadokya turizm

Kapadokya turizm

Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinden olan Kapadokya'ya 'havadan' para yağıyor. Yılda 2.5 milyon turistin ziyaret ettiği Kapadokya'da balonlar ekonomiye 100 milyon euro katkı sağladı.

Kapadokya'yı 5 ayda 1 milyon turist ziyaret etti!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimlerinin önemli kültür turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da ki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 5 aylık döneminde 1 milyon turistin ziyaret ettiği bildirildi.

Kapadokya'da turistler butik otelleri tercih ediyor!

Kapadokya bölgesinin başkenti Nevşehir'in tarihi ve turistik merkezlerini gezip görmeye gelen yerli turistlerde artık butik otelleri tercih ediyor.

Kapadokya karlı görüntüsüyle turistleri cezbediyor!

Kapadokya karlı görüntüsüyle turistleri cezbediyor Karlar altındaki peribacalannı görmek için Kapadokya'ya gelen turistler bol bol fotoğraf çekip gönüllerince eğleniyor.

Kapadokya'ya gelen turist sayısı azalıyor!

Küçük Oteller Derneği Kapadokya çalışma grubunun yapmış olduğu çalışmaya göre, Kapadokya 2014 yılında Türkiye'ye gelen toplam yabancı turistin sadece yüzde 3'ünü ağırladı...

Kapadokya'da turizmciler 2015 sezonundan umutlu!

Türkiye’nin peribacaları ile ünlü turizm bölgesi Kapadokya’da turizmciler 2015 yılı turizm sezonundan umutlu. Kapadokya'yı 2014 yılında 2 milyon 852 bin yerli ve yabancı turist ziyaret etti..

Kapadokya'da kültür, Erciyes'te kayak turizmi ile gelişiyor!

Peri bacaları ve de balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı.

Kapadokya ve Erciyes Dağı aynı turizm paketinin içinde pazarlanıyor!

Peri bacaları ve balonlarıyla ünlü Kapadokya ile 300 milyon avroluk master planının hayata geçirildiği Erciyes Dağı Kayak Merkezi aynı turizm paketi içinde pazarlanmaya başlandı. İkisi bir arada paketi sunuluyor.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya bölgesi Çin'de tanıtıldı!

Nevşehir Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Kapadokya bölgesinin, Çin 'de düzenlenen etkinliklerde tanıtıldığı bildirildi. Çin'de gerçekleştirilen tanıtım etkinliğinin faydalı geçtiği ve büyük ilgi ile karşılaşıldığı kaydedildi.

Kapadokya'da balon turlarına ilgi artıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden biri Kapadokya'da geçen yıl sıcak hava balonuyla 300 bin yolcu uçtu. Ocak - Kasım döneminde bu sayı, 414 bin yolcu olarak kayıtlara geçti.

Kapadokya'ya 10 ayda 2 milyon 575 bin turist geldi!

Türkiye'nin peribacaları, kaya kiliseleri ve yer altı kent yerleşimleri ile en önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesindeki tarihi ve turistik merkezleri, bu yılın ilk 10 aylık döneminde 2 milyon 575 bin turistin ziyaret ettiği bil

Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor!

Misafirini iyi anlayan, onlarla doğru iletişim kuran, kişiye yönelik üstün nitelikli hizmet veren küçük oteller, Kapadokya’da da yerli ve yabancı turistlerin gözdesi oldu.Kapadokya’da, misafir memnuniyetini küçük oteller sağlıyor.

Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar!

Kapadokya bölgesinde, motorlu araçlarla girişin yasak olduğu vadilerde düzenlenen atlı turlara ilgi artıyor. Kapadokya vadilerini at sırtında geziyorlar. Bölgede en çok Güllüdere, Zemi, Kızılçukur, Güvercinlik ve Aşk vadileri geziliyor.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 916 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin önemli kültür turizm merkezlerinden biri olan Kapadokya bölgesini bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 91 6 bin 696 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konum Kapadokya Turizm İnşaat Ticaret Limited Şirketi Kartal'da 500 bin TL sermaye bedeli ile İsmail Karain tarafından kuruldu.

Kapadokya'da 500'ün üzerinde kaçak yapı yıkıldı!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kapadokya'da tarihi ve kültürel dokuya zarar veren 500'ün üzerinde kaçak yapının yıkıldığını duyurdu.

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği!

Kapadokya Alan Başkanlığı Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliği bugünkü 31303 Sayılı Resmi Gazete'te yayımlandı.

Kapadokya'daki yer altı yerleşim alanları açıldı!

Türkiye'nin gözde turizm merkezlerinden olan Kapadokya bölgesinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ziyarete kapatıldı ve yer altı yerleşim alanları ziyarete açıldı.

TOKİ Kapadokya'nın doğal yapısına uygun dükkanlar inşa etti!

Türkiye'nin, doğal, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle bilinen önemli turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesinde baraka tarzı iş yerlerinin yer aldığı bölgelere TOKİ tarafından doğal yapıya uygun iş yerleri inşa ediliyor.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir'in Avanos ilçesinde hayata geçirilen Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi.

Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'nde sona yaklaşıldı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Nevşehir Avanos'ta yaptırılan Kapadokya Tarih ve Kültür Müzesi'ndeki çalışmalarda sona gelindi...

Kapadokya'da kaçak yapıların yıkımı denetlenecek!

Hafta sonu Kapadokya'da gerçekleşen kaçak yapıların yıkımını denetlemek için Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy Nevşehir'e gidecek.

Kapadokya Alan Başkanlığı bu hafta mecliste görüşülecek!  

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya'da geçtiğimiz aylarda kaçak yapıların inşa edildiği haberi yetkilileri harekete geçirdi. Meclis tarafından alınan karara göre; bölgenin tarihi ve doğal korunması için Alan Başkanlığı kurulacak. 

Kapadokya’ya otoyol dopingi!

Ankara Niğde otoyolundaki çalışmaların hızlanmasıyla Kapadokya turizm sektörü canlanması hedefleniyor.  

Kapadokya'da 3 kaçak yapı daha yıkıldı!

Türkiye’nin önemli turizm merkezleri arasında yer alan Kapadokya bölgesinde dün gerçekleştirilen yıkımlar sonrasında kaçak yapı yıkım sayısı 17’ye yükseldi.

Kapadokya turizm Haberi

Kapadokya turizm

Türkiye’nin önemli turizm merkezlerinden Kapadokya’da faaliyet gösteren sıcak hava balonları, 2015 yılında bölge ekonomisine yaklaşık 100 milyon euro katkı sağladı. Peri bacaları, kayadan oyma kiliseleri, butik otelleri, yer altı şehirleriyle yılda 2,5 milyon yerli ve yabancı turisti ağırlayan Kapadokya’da, sıcak hava balonları da yoğun ilgi görüyor. Sabah saatlerinde havalanan onlarca sıcak hava balonuyla görsel bir yolculuğa çıkan turistler, bölgenin ekonomisine de çok ciddi katkıda bulunuyor. Göreme Belediye Başkanı Nuri Cingil, gün bazında dünyada en çok uçuş yapılabilen yerin Kapadokya olduğunu ifade etti. 


GÜNDE 150 BALON UÇUYOR


Erciyes ve Hasan dağının milyonlarca yıl önce püskürttüğü küllerin oluşturduğu tüf tabakanın, yağmur ve rüzgarın aşındırmasıyla peri bacalarını ortaya çıkardığını dile getiren Cingil, dünyanın bir çok ülkesinden gelen ziyaretçinin karadan olduğu kadar havadan da bu...