20 / 04 / 2024

Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi avanos

Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi avanos

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" kuruldu.

60 sene önce tesadüfen keşfedilen Derinkuyu Yeraltı Şehri 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış!

Derinkuyu Yeraltı Şehri, Kapadokya bölgesinde bulunan, Nevşehir’e 30 km uzaklıkta bulunan Derinkuyu ilçesinde, Bizans döneminde yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapmış. Görenleri büyüleyen şehrin ortaya çıkışı ise sadece bir tesadüften ibaret.

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da kuruluyor!

Türkiye’nin ilk yeraltı müzesi Kapadokya’da inşa ediliyor. Toplam 57 metrekare alan üzerinde kurulan Kapadokya Müzesi'nin önümüzdeki yıl açılması planlanıyor.

Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri konferansı düzenlendi!

Avusturya’nın başkenti Viyana’da, Viyana Yunus Emre Enstitüsü’nün öncülüğünde “Kapadokya Yeraltı Şehirlerinin Mimari Özellikleri” konulu konferans düzenlendi.

Kapadokya'ya 8 ayda 1 milyon 927 bin ziyaretçi!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini, bu yılın Ocak-Ağustos döneminde 1 milyon 927 bin 654 yerli ve yabancı turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı azaldı!

Peribacaları, vadileri, yeraltı şehirleri ve sıcak hava balonculuğu ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini, bu yılın ilk üç ayında 364 bin 563 turist ziyaret etti.

Kapadokya Göreme Açık Hava Müzesi'ne ziyaret arttı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu,yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya bölgesini ziyaret eden turist sayısı ilk üç ayda 364 bin 563 oldu.

Kapadokya turist ziyaretçi sayısı 3 milyona yaklaştı!

Türkiye'nin peribacaları, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezlerinden Kapadokya Bölgesi'ni 2014 yılı içerisinde 2 milyon 852 bin 552 tatilci ve turist ziyaret etti.

Kapadokya'da turist sayısı 3 milyona yaklaştı!

PERİBACALARI, eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya 11 ayda turist yağdı!

Peribacaları eşsiz güzellikteki vadileri, sıcak hava balonculuğu, yeraltı şehirleri ile ünlü turizm merkezi Kapadokya bölgesini ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısı, bu yılın 11 aylık döneminde 2 milyon 737 bin 296 oldu.

Kapadokya'ya bir yeraltı şehri daha kazandırıldı!

Kırşehir'in Mucur ilçesine bağlı Kepez köyünde bulunan yer altışehri, temizlik ve aydınlatma çalışmaları tamamlanarak turizme kazandırıldı. Kapadokya bölgesinin en düzenli yer altı şehirleri arasında gösterilen Kepez, dikkat çekiyor.

Avanos'ta Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi kuruldu!

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" kuruldu.

Kapadokya'yı 3 milyona yakın turist ziyaret etti!

Peribacaları, doğal güzellikleri ve yeraltı şehirleri ile ünlü Kapadokya bölgesini, 2013 yılı içerisinde 2 milyon 689 bin 949 yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bildirildi...

Kapadokya'ya balmumu müzesi yapılıyor!

Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kaymaklı Yeraltı Şehri' nde yapılacak tematik sergi ve balmumu heykelleriyle ziyaretçilere yüzlerce yıl öncesinde Kapadokya'daki yaşam canlandırılacak. Kapadokya'ya balmumu müzesi yapılıyor...

Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi avanos Haberi

Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi avanos

Nevşehir'in Avanos ilçesinde bir seramik firmasının sahibi, atölyesinin altında 5 yıllık çalışmanın ardından kendi imkanlarıyla oluşturduğu bin 500 metrekarelik kaya oyma mekanda "Kapadokya Yeraltı Seramik Müzesi" ııi kurdu


Firma sahibi Güray Tüysüz, yaptığı açıklamada, çoksayıda medeniyetin izlerini taşıyan Kapadokya'nın cl sanatları merkezi konumundaki Avanos'ta çömlekçiliğin tarihinin çok eskilere dayandığını söyledi. Avanos'un, Hititler'den bu yana çömlek sanatında söz sahibi olduğunu ancak bu kadar köklü geçmişine rağmen bölgede bir çömlek müzesinin olmamasından üzüntü duyduğunu belirten Tüysüz, "Bölgeyi gezmeye gelen yerli ve yabancı ziyaretçilerin, 'atalarınızdan kalan çömlekleriniz var mı? Onları görebilirmiyiz'sonıları bizde bir müze kurma fikri oluşturdu" diye konuştu.



Avanos'ta ailesinin 5 kuşaktır çömlek ve seramik işiyle uğraştığınıanlatan Tüysüz, ilçede Yeni Mahalle'deki atölyesinin altında bir kaya oyma müze oluşturmak amacıyla çalışmalara başladıklarını, bölgenin sit...