24 / 04 / 2024

kapora mı kaparo mu

kapora mı kaparo mu

Kaparo mu kapora mı? Emlakçıya yapılacak satış öncesinde teminat amaçlı ödenen meblağ hem kaparo hem de kapora olarak ifade ediliyor. Doğru telaffuz haberimizde yer alıyor...

Emlakçıya ne kadar kapora verilir? Kapora nedir?

Adı sıklıkla duyulan kapora, birçok alım satım işlemlerinde başvurulan yöntemlerden biri. Hizmet, taşınır veya taşınmaz ürün satışlarında sıklıkla duyulan kapora nedir? Emlak alanında kapora nedir ve ne kadar verilir? İşte kapora hakkında bilinmesi gerekenler...

Ev kiralarken ne kadar kapora verilir? Kapora geri verilir mi?

Ev kiralayan pek çok kişi belirli miktarlarda kaparo vermektedir ancak kaporanın ne kadar olacağına ilişkin yasal bir düzenleme bulunmamaktadır. Bu nedenle ev kiralamayı planlayan pek çok kişi ‘Ev kiralarken ne kadar kapora verilir?’ ve ‘Kapora geri verilir mi?’ sorularına da yanıt arar. İşte, kapor

Ev alacaklar dikkat! Kapora dolandırıcılığına kanmayın!

Gayrimenkul alım satımlarında tanıdık olunan ‘kapora’ terimi, günümüzde bir dolandırıcılık yöntemine de adını verdi. Telefon görüşmelerinde ‘halden anlar’ şekilde tavır gösteren dolandırıcılar odaklarına uzakta yaşayan kişileri alıyor. Bu dolandırıcılar indirim bile yapıyor.

Dekorasyon için anlaştığım kişi dolandırıcıymış bende suçlanabilir miyim? 

Posta yazarı Tamer Heper, bir okuyucusunun 'Villa dekorasyonu için biriyle anlaştım.50 bin TL'lik gerekli malzemeleri almaya birlikte gittik. Kendisi parayı alıp 1000 TL kapora bırakıp gitti. Kişi dolandırıcı çıktı.Şimdi benim hakkımda dava açıldı. Burada ben suçlanabilir miyim?' sorusunu yanıtladı.

Ev satışında mutlaka kapora hazırlanmalı!

ANTMÜTDER Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, gayrimenkul alım ve satımında hazırlanan kapora sözleşmesinde dikkatli olunması konusunda vatandaşı uyardı. Karataş, iki taraf için de garanti altına alan bir düzenleme olduğunu belirtti.

Kapora nasıl yanar?

Kapora, emlakçı aracılığı ile gayrimenkul alımı sırasında emlakçıya verilen bir güvence bedeli oluyor. Peki, kapora nasıl yanar? Kapora hangi durumlarda iade edilir? Hangi durumlarda iade edilmez?

Emlakçıdan kapora nasıl alınır?

Emlakçı aracılığı ile yapılan taşınmaz mal alım satım işlemlerinde emlakçıya kapora veriliyor. Peki, satışın iptal olması durumunda kapora iade edilir mi? Emlakçıdan kapora nasıl alınır? İşte yanıtı..

Kapora geri alınır mı?

Kapora, alıcının bir mal veya hizmeti satıcısından alması işlemini garanti altına almak amacı ile alıcı tarafından talep ediliyor. Peki, emlakçıya verilen kapora geri alınır mı? İşte yanıtı..

Ev alırken ne kadar kapora verilir?

Kapora, genelde emlakçı ile çalışıldığı zaman, alıcıdan talep ediliyor. Peki, ev alırken ne kadar kapora verilir? Kapora kime verilir? Emlakçıya mı ev sahibine mi?

Emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinde eğer emlakçı ile iş birliği yapılıyor ise emlakçının verdiği hizmete karşılık kapora verilmesi gerekiyor. Peki, emlakçıya verilen kapora nasıl geri alınır?

Emlakçı kapora alabilir mi?

Emlakçı ile çalışıldığında satılık veya kiralık gezmelerinde yer gösterme işlemlerinden ya da gayrimenkul alım-satım ve kiralama işlemlerinden ücret talep edebilirler mi? Emlakçı kapora alabilir mi?

Kapora ne demektir?

Kapora ne demektir? Emlak alım satım işlemlerinde emlakçıların emlak alıcısından emlak alımından cayması halinde güvence bedeli olarak aldığı ücret olarak karşımıza çıkıyor. Kapora hakkında detaylı bilgiler haberimizde..

Emlakçının aldığı kapora!

Emlakçının aldığı kapora kiralamalarda kontrat imza edildikten sonra bir yıllık kiranın %12'si (KDV dahil), satılıklarda tapu alım-satım işlemi gerçekleştikten sonra her iki taraftan ayrı ayrı %2 veya %3 olarak biliniyor...

kapora mı kaparo mu Haberi

kapora mı kaparo mu

Kaparo mu kapora mı?

Bir gayrimenkul satışı için, asıl sözleşmenin hazırlanmasından önce, alıcıların teminat için emlakçılara ödediği pey akçe, kapora olarak ifade ediliyor. Söz konusu paranın ödenmesi ile, emlakçı ile alıcı arasındaki işin ciddiyeti belli oluyor.


Söz konusu ödenen paranın telaffuzunda kişiden kişiye farklılıklar yaşanabiliyor. Örneğin kapora, kaparo gibi.. Peki doğru kullanım hangisidir, kaparo mu kapora mı diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Kapora mı kaparo mu..

Türk Dil Kurumu'nun yazım klavuzundan kapora ile ilgili hususu araştırdığımız zaman, kelimenin doğru yazılışının "Kapora" olduğunu görüyoruz. Telaffuz edilen bir diğer kelime olan "Kaparo" ise Türk Dil Kurumu kapsamında yer almıyor.


Buna göre, "Kapora nasıl yazılır?", "Kapora nasıl okunur?" gibi soruların yanıtına gelecek olursak, "Kapora" yazıldığı gibi okunuyor. Kaparo olarak ifade edilmesi, kişilerin telaffunuzundan kaynaklanıyor.





Işıl Seren...