26 / 04 / 2024

karaköy meydanı

karaköy meydanı

1948 yılında İstanbul Belediyesi, Karaköy Meydanı'ndaki mülkiyeti kendisine ait olan Borsa Hanı yıktıracakmış. Prost'un hazırladığı planı tatbik edecek olan Belediye, yıktırılacak hanın kapladığı alanı meydana ilave edecekmiş.

1946 yılında Karaköy Meydanı genişletilecek!

1946 yılında Beyoğlu tarafının başlıca kapısı durumunda olan Karaköy Meydanı genişletilecekmiş. Meydanın genişletilmesi hususunda bir plan hazırlayan Belediye İmar Müdürlüğü, meydanı yeni açılacak yollara göre tanzim edecekmiş.

1940 yılında Karaköy Meydanı tanzim edilecek!

1940 yılında İstanbul Belediyesi, Mimar Prost'un hazırlayacağı plana göre Karaköy Meydanı'nı tanzim ederek genişletecekmiş. Yapılacak tanzim işiyle Tophane'ye, Azapkapı'ya ve Beyoğlu'na giden yollar da açılacakmış.

1969 yılında Karaköy Meydanı'na köprü inşa edilecekmiş!

1969 yılında Karaköy Meydanı'nda köprü inşa edilmesine karar verilmiş. Köprü, Tersane Caddesi ile Necatibey Caddesi'ni birbirine bağlayacakmış. Köprünün uzunluğu 150 metre olacakmış, genişliği ise 7 metre olacakmış.

1965 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi hizmete açılmış!

1965 yılında yapımı tamamlanan Karaköy Yeraltı Geçidi, yapılan bir törenle hizmete açılmış. 63 kolon üzerine oturtulan geçitte 23 dükkan bulunmaktaymış ve geçit 3 milyon 500 bin liraya mal olmuş.

1964 yılında Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merdiven konacakmış!

1964 yılında Karaköy Meydanı'nda inşasına başlanan Karaköy Yeraltı Geçidi'ne yürüyen merdiven konulacakmış. Bu merdiven geçidin iki girişine konulacakmış ve merdivenler bir milyon liraya mal olacakmış.

1938 yılından Karaköy Meydanı'nın düzenleme işi başlanmış!

1938 yılında Karaköy'de bir meydan açılması için belediye ile Bayındırlık Bakanlığı tarafından proje hazırlanmış. Projeye göre Karaköy Köprüsü'nün başındaki iki kulübe yıktırılarak meydanın inşasına başlanacakmış.

Karaköy Meydanı yenilenecek!

Karaköy Meydanı, yenilenmeye hazırlanıyor. 42 bin 500 metrekare alana sahip olan Karaköy Meydanı kapsamında seyir alanları, dinlenme alanları, yürüyüş yolları, engelli rampası ve yaya alanları bulunacak

Meydan düzenlemesinde kaldırılan Karaköy Cami yeniden yapılacak!

Karaköy'de meydan düzenlemesi nedeniyle 1958'de kaldırılan Karaköy Cami tekrar yapılacak...

Karaköy Meydanı ve caddeleri yenileniyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Beyoğlu’nun en önemli meydan ve caddelerinden oluşan Bankalar caddesini alt yapısını yenilerek modern bir yaşam ve ulaşım alanına kavuşuyor

1952 yılında Karaköy meydanın inşası için binalar yıkılmış!

Karaköy'de yoğunluğu gidermek için Karaköy'e meydan yapılması planlaması yapılmış. Bunu için de Karaköy'deki bazı binaların yıkılmasına karar verilmiş.

Karaköy'deki 45 yıllık çok katlı otopark yıkılacak!

Beyoğlu'nun Karaköy semtindeki 45 yıl önce inşa edilen çok katlı otoparkın yıkılacağı açıklandı. Yıkımına 2022 yılında başlanması planlanan otopark Karaköy Meydanı kapsamına alınacak.

Karaköy, Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday!

Keller Williams, özellikle son yıllarda popülaritesi gün geçtikçe artan Karaköy gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Yerli ve yabancı yatırımcının yoğun ilgi gösterdiği bölge kısa süre içinde Avrupa Yakası’nın yeni turizm adresi olmaya aday.

Deniz GYO Karaköy Binası değerleme raporu!

Deniz Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., portföyünde yer alan İstanbul Karaköy Binası Değerleme Raporunu Kamuyu Aydınlama Platformu'na bildirdi. İşte şirketten Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirilen rapor...

Küçükköy Meydanı peyzaj düzenleme çalışmaları tamamlandı!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin önemli meydanlarından olan Küçükköy Meydanı’nı daha yeşil ve daha güzel bir hale getirmek amacıyla gerçekleştirdiği peyzaj düzenlemesi projesini tamamladı.

Karaköy'de gayrimenkul fiyatları son 2 yılda yüzde 50 arttı!

Yerli yabancı yatırımcılar Karaköy bölgesinde her türlü gayrimenkulü alıyor. Farklı sektörlerden birçok yatırımcı bölgeye adeta akın ediyor. Galataport'un etkisiyle genelev bölgesi Zürafa Sokak'taki binalar bile talep görüyor...

Samsun Tekkeköy Meydanı yenileniyor!

İlçelerde önemli yatırımlara devam eden Samsun Büyükşehir Belediyesi, Tekkeköy’ün girişi ve en önemli caddelerinden olan Samsun Caddesi’ni ve Tekkeköy Meydanı’nı modern bir görünüme kavuşturuyor.

Halk GYO Karaköy bina değerleme raporu!

Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş., İstanbul Karaköy Bina 2015 yıl sonu değerleme raporunu Kamuyu Aydınlatma Platformu'na bildirdi. İşte şirketten KAP'a bildirilen değerleme raporu...

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor!

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuru dönemi bugün başlıyor. Satış işlemlerini Türkiye Ziraat Bankası A.Ş'nin yürüteceği projede 120 ay vade imkanı ile ödeme yapılabiliyor.

TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Bolu Merkez Karaköy 1. Etap projesinde 1 konut satışa sunuluyor. TOKİ Bolu Merkez Karaköy 1. Etap başvuruları başladı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı peyzaj düzenleme çalışmaları sürüyor!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin önemli meydanlarından olan Küçükköy Meydanı’nı daha yeşil ve daha güzel bir hale getirmek için bir peyzaj düzenlemesi projesi yürütüyor. Büyük bir hızla süren projede sona yaklaşıldı.

Gaziosmanpaşa Küçükköy Meydanı çalışmalarında son durum!

Gaziosmanpaşa Belediyesi, ilçenin önemli meydanlarından olan Küçükköy Meydanı’nı daha yeşil ve daha güzel bir hale getirmek için bir peyzaj düzenlemesi projesi yürütüyor. Büyük bir hızla süren projede sona yaklaşıldı.

Karaköy Şehir Hatları'na yeni vapur iskelesi geliyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy Şehir Hatları Vapur İskelesi Ve İskele Binası Yapımı Projesi için harekete geçti. Yeni iskele yapımı projesi yaklaşık 1 milyon TL'ye mal olacak...

karaköy meydanı Haberi

karaköy meydanı



Galata'da eski Borsa Hanı yıktırılacak




Eski Borsa Hanı yıktırılacak


Karaköy Meydanı bu suretle genişletilecek


     Belediye, çok sıkışık bir halde bulunan meydan ve caddeleri açmaya karar vermiştir. İlk olarak Karaköy Meydanı açılacaktır. Bunun için Belediye'nin malı olan eski Borsa Hanı kaldırılacak, bu hususta haziran başında Daimi Komisyon'a teklifte bulunacaktır. 

     Belediye, bu binadan yılda ancak 50 bin lira bir kira temin etmektedir. Encümen kararı aldıktan sonra bina hemen yıktırılacak ve meydana ilave edilecektir. Hanın kapladığı saha epeyce...