19 / 04 / 2024

Karaman Havalimanı imzaya açılması

Karaman Havalimanı imzaya açılması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yılın son müjdesini verdi ve Karaman Havalimanı'nın Yüksek Planlama kurulu kararı için imzaya açıldığını söyledi.

Karaman yatırımda atağa geçti!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Lütfi Elvan, Karaman’ın bölgenin parlayan yıldızı olduğunu söyledi. Elvan, yeni havalimanı ve hızlı trenle şehrin turizmde canlanacağını söyledi.

4 ile havalimanı geliyor!

Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan, "Havalimanı olmayan Karaman, Yozgat ve Bayburt-Gümüşhane'ye yapacağımız havalimanlarının yapımı ihalesine yıl içinde çıkacağız" dedi.

Karaman Havalimanı imzaya açıldı!

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yılın son müjdesini verdi ve Karaman Havalimanı'nın Yüksek Planlama kurulu kararı için imzaya açıldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım, 4 ulaşım projesini onayladı!

Başbakan Binali Yıldırım, Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı, Yozgat Havalimanı, Karaman Havalimanı ve Tokat Yeni Havalimanı Yapımı projelerini onayladı.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

7 yeni havalimanı daha geliyor!

Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında, Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının yapımı planlanıyor.

Feridun Bilgin: En fazla 100 kilometrede bir havalimanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya`nın batısına havalimanı yapılacağını belirtti ve en fazla 100 kilometrede bir havalimanı inşa edileceğini dile getirdi.

Feridun Bilgin: 6 yeni havalimanı geliyor!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına havalimanı yapılacağını belirtti.

100 kilometrede bir havalimanı olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına havalimanı planladıklarını belirterek, "En fazla 100 kilometrede bir havalimanı yapılacak'' dedi.

Edirne'ye havalimanı geliyor!

Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım, Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya’nın batısına da havalimanı yapılmasının planlandığını söyledi.

5 yeni havalimanı inşa edilecek!

Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor. Bunların da hizmete girmesiyle 'her 100 kilometrede bir havalimanı' hedefine ulaşılacak" dedi.

5 yeni havalimanı nereye inşa edilecek?

DHMİ Genel Müdürü Serdar Hüseyin Yıldırım "Rize-Artvin ile Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya'nın batısına da havalimanı yapılması düşünülüyor." dedi..

Karaman Havalimanı için çalışmalar başladı!

Lütfi Elvan, Karaman'ın havalimanına en kısa sürede kavuşacağını açıkladı. Elvan; Karaman Havalimanı için yer tespiti yapıldığı, altyapı kesin proje çizimleri, fizibilite ve zemin etüdü ile ÇED işlemleri tamamlandığı vurguladı.

Karaman Havalimanı imzaya açılması Haberi

Karaman Havalimanı imzaya açılması

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yılın son müjdesini verdi ve Karaman Havalimanının Yüksek Planlama kurulu kararı için imzaya açıldığını söyledi.


Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, Karaman havalimanının Ereğli, Aksaray ve bölgeye  hizmet vermek amacıyla planlandığını ve havaalanının kısa sürede yapımına başlanması için çalışmaların devam ettiğini belirtti.

YÜKSEK PLANLAMA KURULU'NDA İMZAYA AÇILDI

Karaman’a h er alanda yapılacak olan yatırımların bizatihi takipçisi olduğunu vurgulayan  Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, "Bunlardan biri olan Karaman Havalimanı'nı nasıl ve ne şekilde tamamlayacağımızı belirlemek için Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Ahmet Aslan  VE bakanlık yetkilileri ile sürekli görüşüyoruz.  Bir problem yaşamak istemiyoruz ve  bunun için Karaman havaalanının  bizzat devlet tarafından doğrudan yapılmasına karar verdik. Bu çerçevede, kararı verdikten sonra Maliye Bakanlığımız, Hazine Müsteşarlığımız ve Kalkınma Bakanlığımızdan olumlu görüşler aldık. Karaman havalimanı...