28 / 03 / 2024

Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı

Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. Fuarda, mega projelerdeki güvenlik risklerine karşı yerli teknolojilerle üretilen akıllı çözüm sistemleri tanıtıldı

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı başlıyor!

Türkiye’yi 2023 vizyonuna yaklaştıracak ulaşım ve alt yapı yatırımları bir bir devreye giriyor. Türkiye’nin geleceğini şekillendirecek bu mega projeler ilk kez bir fuar çatısı altında buluşuyor.

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı 26 Mayıs'ta!

Ülkemizde mega proje diye adlandırılan ve dünya sıralamalarında ilk beş içinde yer alan asma köprü, gergin eğik kablo askılı köprü, özel betonarme ve çelik köprü, viyadük ve tünel projeleri, Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda tanıtılacak.

1942'de alınan karar: Karayolları ve köprüler için her sene 5 milyon lira harcanacak!

1942 yılında karayolları ve köprüleri ilgilendiren bir kanun projesi hazırlanmış. Projeye göre her sene karayolları ve köprüler için 5 milyon lira harcanılmasına karar verilmiş. 

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Kurban Bayramı'nda hangi köprüler ve otoyollar ücretsiz olacak? 2023 Bayramda köprüler bedava mı? 

Kurban Bayramı'na kısa süre kala vatandaşlar bayramda hangi köprüler ve otoyolların ücretsiz olacağını sorguluyor. İşte detaylar... 

Ramazan Bayramı’nda otoyollar bedava mı? Bayramda toplu taşıma bedava mı? Bayramda köprü ve otoyolla ücretsiz mi?

Ramazan Bayramı önümüzdeki hafta idrak edilecek. Peki “Ramazan Bayramı’nda otoyol ve köprüler bedava mı? Bayramda otoyollar ücretsiz mi?” İşte tüm soruların yanıtı!

Kurban Bayramı’nda otoyollar ve köprüler bedava olacak mı? İşte detaylar

Kurban Bayramı’na yaklaşık 10 gün kalmışken, otoyolların ve köprülerin ücretle olup olmayacağı belli oldu.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli açılıyor!

İnşasında Eyfel Kulesi'ndeki kadar, yaklaşık 7 bin ton çelik kullanılan Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli bugün gerçekleşecek törenle hizmete açılacak.

Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli yarın açılıyor!

Elazığ ile Malatya'nın ulaşım ihtiyacını karşılayacak olan 5 bin 155 metre uzunluğundaki "Kömürhan Köprüsü ve Bağlantı Tüneli"nin açılışı yarın Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu'nun katılımıyla gerçekleştirilecek. 

Otoyol ve köprüler belirli gün ve saatlerde daha ucuz olacak!

Otoyol ve köprülerde 'dinamik fiyatlandırma' modeli 2021 Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nda yer aldı. Özel yazılımların devreye alınması ile geçilecek sistemde, vatandaşlar belli gün ve saatlerde otoyolları ve köprüleri daha ucuza kullanabilecek.

Malatya Kömürhan ve Tohma köprüleri Aralık'ta açılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada "Önemli projelerden bir tanesi olan dünya için de örnek projelerden bir tanesi Kömürhan Köprüsü ve Tohma Köprüsü'nü inşallah aralık ayında açmak için bütün ekibimizle burada olacağız." dedi.

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Kuzey Marmara Otoyolu satılıyor mu?

Çin menşeili bir şirketin Üçüncü Boğaz Köprüsü'nü ve Kuzey Marmara Otoyolu'nu satın alacağı yönündeki iddialar meclis gündemine taşındı. CHP'li Tanrıkulu, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Yavuz Sultan Selim Köprüsü'ne 1,5 milyar TL, karayollarına 7 milyar TL ödeme!

Karayolları, 2019'un ikinci yarısında Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Kuzey Çevre Otoyolu’ndan öngörülen sayıda araç geçmediği için işletmeci IC İçtaş İnşaat–Astaldi konsorsiyumu ICA’ya, garanti kapsamında 1.6 milyar lirayı aşkın ödeme yaptı...

3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı!

Gebze-Çayırova’dan başlayan, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve İstanbul Havalimanı üzerinden Kanal İstanbul’a uzanması planlanan hızlı tren güzergahının ayrıntıları belli oldu. İşte 3. köprü, İstanbul Havalimanı ve Kanal İstanbul hızlı tren güzergahı...

Tahsin Tarhan: Köprüler kamulaştırılmalı!

CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan Kuzey Çevre Otoyolu, Avrasya Tüneli, Osmangazi Köprüsü, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün devlete yük olduğunu belirtti..

Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı Haberi

Karayolları Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı

MEGA PROJELERDE GÜVENLİK AKILLI TEKNOLOJİLERE EMANET


ULAŞIM DEVRİMİ HIZ KESMİYOR



Yollar Türk Milli Komitesi tarafından ilk kez düzenlenen Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı, 5 binin üzerinde ziyaretçiyi ağırladı. Türkiye’nin yanı sıra Japonya, Almanya, İsveç, İspanya, İran ve Avusturya gibi ülkelerden 168 firma, kurum, kuruluş, üniversite, belediye ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı Fuar, üç gün boyunca mega projelerde tercih edilen son teknolojilere ev sahipliği yaptı. İkili ticari görüşmelerin yapıldığı fuarda, dört iş birliği anlaşmasına da imza atıldı. 


Mega projeler daha güvenli olacak

Karayolları, Köprüler ve Tüneller İhtisas Fuarı’nda ilk kez tanıtılan teknolojiler arasında; tünellerde olası risklere karşı geliştirilen yangın önleme sistemleri, acil durum sistemleri, çarpışmaya karşı esnek bariyer sistemleri yer aldı. 


Akıllı yollar geliyor

Yerli teknolojiyle üretilen, tünellerde ve yollarda üç boyutlu mobil kamera taraması...