19 / 04 / 2024

karma proje nedir

karma proje nedir

Karma projeler, “konut, ofis, AVM, rezidans, hotel, hastane, marina, tematik park, üniversite, müze...” fonksiyonlarının hepsine veya birçoğuna sahip “akıllı yaşam alanları” olarak nitelendirilir. Peki karma projelerde nelere dikkat edilmeli? İşte detaylar..

Karma projelere talep her geçen gün artıyor!

Konut, AVM, ofis, otel, kültür merkezi gibi birden fazla işlevi olan karma kullanımlı yapılar, İstanbul’dan diğer büyük şehirlere yayılıyor. Karma projelere olan ilgi her geçen gün artıyor.

Gayrimenkul sektöründe yeni trend karma projeler!

Gayrimenkul sektöründe son yıllarda yaşanan büyüme konut, ofis, AVM ve otel yatırımcılarını içine alan karma proje sayısının da artmasını sağladı. Tüm işlevleri bir arasa sunan bu konsept tüketiciler tarafından çok tercih ediliyor.

Avan proje nedir?

İnşaat sektöründe önemli bir rolü olan mimaride bilinmesi gereken terimlerden biri de avan projedir. Bu proje belirli işlemleri ve süreci içerdiği için biraz detaylıdır. Peki avan proje nedir, hangi alanlarda uygulanır ve nasıl çizilir? İşte avan proje ile ilgili önemli bilgiler...

Yılın En Başarılı Holdingi ödülünü alan İsra Holding’ten o ile dev karma proje geliyor!

ASKON tarafından düzenlenen 14. Ekonomi Değerlendirme Programı’nda “Yılın En Başarılı Holdingi” ödülünü alan İsra Holding, Ağrı'da AVM, otel, klinik, rezidans, ofis ve konutların yer aldığı dev bir karma proje inşa edecek.

Akfen GYO'dan Penguen Gıda'nın Bursa arazisine karma proje!

Akfen GYO, Penguen Gıda'nın Bursa Görükle'deki arazinde hayata geçirilecek proje için düğmeye bastı. İşte proje ile ilgili yaşanan son dakika gelişmesi ve ayrıntılar...

Limak'tan Üsküp'e karma proje!

Limak Şirketler Grubu, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te Diamond of Skopje projesine başlıyor. Otel, rezidans, ofis ve alışveriş merkezinden oluşacak karma projenin inşaatında 110 kişiye istihdam sağlanacak.

Ege Yapı'dan Hasköy ve Çekmeköy'e iki yeni proje!

Ege Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Kabadayı, "2020'nin ikinci yarısında 210 milyon TL yatırımla iki yeni projeye başlayacağız. Hasköy'de 110 milyon TL yatırımla karma proje geliştireceğiz. Çekmeköy'de ise 100 milyon TL yatırım değerinde yeni bir proje daha planlıyoruz" diye konuştu...

Merkez Ankara, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma projesi!

Gayrimenkulde önemli yatırımlar yapılan Ankara'da, AVM, otel, ofis ve konuttan oluşan bir karma proje inşa ediliyor. Pasifik Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, Merkez Ankara'nın, Türkiye'nin tek parselde en büyük karma kullanım projesi olduğunu söylüyor.

Ankara Gölbahçe Konutları geliyor! Yeni proje!

Bayraktar İnşaat Gölbahçe Konutları projesi karma proje olarak hayata geçirilecek. Projede 1.978 konutun 1.978 konut, 70 adet iş yeri ve 150 ofisin yanı sıra 1 adet otel de yer alacak.

Limak'tan Üsküp'e 250 milyon euroluk karma proje!

Limak Yatırım, Üsküp'te hayata geçirdiği ‘Diamond of Skopje’ projesi için 250 milyon Euro yatırım yapmaya hazırlanıyor. Şehrin ilk karma kullanımlı projesi olacak projede satışa sunulan konutların amorti süresi 13-14 yıl olarak açıklandı.

Karma Proje İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karma Proje İnşaat Danışmanlık Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te 10 bin TL sermaye bedeli ile Selma Sunguroğlu tarafından kuruldu.

Folkart Vega İzmir'de yükselecek! Yeni proje!

Folkart Yapı yeni projesini İzmir Konak Halkapınar'da hayata geçirmeye hazırlanıyor. Eylül ayının ortasında lansmanı yapılması planlanan proje karma proje olarak yükselecek.

Kocaeli’ne 300 milyon lira yatırımla karma proje!

BC, Soykaya ve Avrupa Yapı’nın güçlerini birleştirmesiyle kurulan Kent Proje’nin son çalışması olan Yahya Kaptan Terrace Evler’in inşaatı sürüyor.

Doğa Şehircilik'ten Ümraniye NETAŞ arazisine karma proje!

Doğa Şehircilik, bünyesinde olan Ümraniye'deki NETAŞ arazisinde konut, dükkan, ofis olarak karma bir proje hayata geçirmeyi planlıyor. proje 2018 yılının sonuna doğru başlayacak...

Tarsus Belediyesi'nden İsmetpaşa'da karma proje!

Tarsus Belediyesi, İsmetpaşa Mahallesi'ndeki ticaret + konut alanında kalan 10 bin 408 metrekarelik arsada karma proje yaptırıyor..

karma proje nedir Haberi

karma proje nedir

25 yıldır alışveriş merkezleri ve gayrimenkul sektörünün önemli projelerine imza atan Engin Yıldırım, AVM'lerin ve karma projelerin yönetimini kaleme aldı. 

İşte Engin Yıldırım'ın 'Karma projelerin yönetimi' başlıklı yazısı...

Karma projeler, “konut, ofis, AVM, rezidans, hotel, hastane, marina, tematik park, üniversite, müze...” fonksiyonlarının hepsine veya birçoğuna sahip “akıllı yaşam alanları” olarak nitelendirilir. 

Karma projeler, "mixed use" şeklinde de isimlendirilir. Karma kullanım Türk kültürünün içinde de bulunuyor. Eskiden de evden çıkıldığında esnaftan alışveriş yapar, birçok ihtiyaç oturulan mahallelerde bulunabiliyordu. Karma projelere, eskinin yani "mahalle kültürünün" modernize olan, kullanışlı ve birçok ihityacın karşılığı alanların bulunduğu projeler denebilir.

Karma projelerde de projenin içinde bir mahalle kültürünü yaşama, farklı özelliklerden kısa sürede bir arada faydalanma imkanı sağlanıyor. Türkiye’de son senelerde bu tür projelere olan ilgi oldukça yüksek....