29 / 03 / 2024

kartalkayadaki otellerin doluluk oranları

kartalkayadaki otellerin doluluk oranları

Türkiye'nin kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya'da yer alan oteller, kar yağışının devam etmesi halinde 15 günlük yarıyıl tatili boyunca 30 bin tatilciyi ağırlamayı hedefliyor.

Kartalkaya'daki otellerde doluluk oranı yüzde 98'e ulaştı!

Türkiye'nin önemli kış turizm merkezlerinden biri olan Kartalkaya, yarıyıl tatili dolayısıyla vatandaşlardan yoğun ilgi görüyor. Yaşanan yoğunluk nedeniyle Kartalkaya'daki otellerde doluluk oranı yüzde 98'e ulaştı.

Ömer Niziplioğlu: Akdeniz'de bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı!

Ulikad Başkanı Ömer Niziplioğlu, ''Türkiye’de turizm komada. Yurt dışına gidemeyen Türkler iç turizme yöneldi ancak bu yeterli değil. Otellerin doluluk oranları yüzde 20-30’larda. Bazı bölgelerde oteller hiç açılmadı bile” dedi.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

İstanbul'da 191 yeni otel inşa ediliyor!

Turizm tarihinin en zor dönemini yaşadığı bu dönemde Türkiye ve İstanbul’daki otellerin doluluk oranı yüzde 50’ye indi. Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre İstanbul’da inşaatı devam eden bakanlık belgeli konaklama tesisi sayısı 191. Dolduramadığımız otellere yenileri ekleniyor.

İstanbul'a 199 yeni otel yatırımı yapılıyor!

İstanbul’da otellerin doluluk oranı yarı yarıya inmişken yeni tesis yatırımlarında tam bir patlama yaşanıyor. Yatak sayısını yüzde 47.7 artıracak 199 adet yeni tesis inşa halinde.

Türkiye'deki otellerin doluluk oranı yüzde 3 düştü!

"Ağustos 2015 Ülke Performans Raporu"na göre, Türkiye genelinde ağustos ayı otel dolulukları, geçen yılın aynı dönemine göre düştü.

Kış döneminde otellerin yüzde 65'i kapanacak!

TÜRKİYE Turizm Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Side-Manavgat Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Ahmet Özden, bayram tatiliyle doluluk oranı yüzde 90'a ulaşan otellerin okulların açılmasıyla yüzde 75'e düşeceğini söyledi.

Safranbolu'ya bayramda 70 bin turist gelecek!

UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan Safranbolu'daki otellerin doluluk oranı yüzde 100'e ulaştı. Belediye Başkanı Necdet Aksoy, "Günübirlikçilerle 4 günlük bayram tatilinde 70 bin misafiri yakalarız" dedi.

Batılı turist sayısı otellerin cirosunu yüzde 20 düşürdü!

Küçük Oteller Derneği'nin üyeleri ile gerçekleştirdiği yılın ilk altı ayını kapsayan 2015 anket sonuçları açıklandı. Doluluk oranını artıran otellerin yüzde 20'si ciroda düşme yaşadığı belirtildi.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 58'e düştü!

Evler ve odalar turiste kaçak olarak kiralanınca İstanbul'da otellerin doluluk oranı % 58 ’e düştü. Fiyatlar dip yaptı.

İstanbul'da otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi!

Türkiye'nin en fazla turist çeken şehri İstanbul'da her köşe başına bir otel dikilmesi, oda fiyatlarının yanı sıra doluluk oranlarını da vuruyor. Megakent'te otellerin doluluk oranı yüzde 65'e geriledi.

Kartepe’de otel doluluk oranı yüzde 70'e çıktı!

Kartepe’de, yarıyıl tatilinin başlamasıyla birlikte kayak merkezindeki doluluk oranı yüzde 70’lere çıktı. Renkli görüntülerin oluştuğu pistlerde çocuklar kayak yaparak stres atarken, otel yönetimi güvenlik açışından tüm tedbirlerin alındığını söyledi.

Baraj doluluk oranları 27 Ocak 2015!

Etkili olan yağışlar barajlarında su seviyesini de yükseltmeye devam ediyor. Elmalı, Kazandere ve Istrancalar Baraj Havzaları'na düşen yağışlar sonucu İstanbul Barajları'nın doluluk oranı 27 Ocak 2015 itibariyle yüzde 85.13 oranına ulaştı

2014'te Türk otellerinde doluluk oranı azaldı!

TÜRKİYE 2014 yılını Avrupa'nın en düşük doluluk oranına sahip ülkelerden biri olarak kapattı. Yerli ve yabancı ziyaretçileri ağırlayan Türkiye otellerinde ortalama doluluk yüzde 2.2 düşüşle yüzde 62'ye geriledi.

kartalkayadaki otellerin doluluk oranları Haberi

kartalkayadaki otellerin doluluk oranları


Toplam uzunluğu 42 kilometreyi bulan pistleri ve 6 oteli ile kış turizminin gözde mekanlarından olan Kartalkaya, yarıyıl tatilinin başlamasıyla tatilcilerden yoğun ilgi görüyor.


Kayak merkezindeki 6 otel, hafta sonu yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet veriyor.


Kayak merkezindeki Dorukkaya Otel'in Genel Müdürü Yusuf Avcı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kartalkaya'da kar kalınlığının bir metreye ulaştığını söyledi.


Uzun süredir bekledikleri karın, yarıyıl tatili başlamadan önce yağdığını ifade eden Avcı, bu sayede kayakseverlerin Kartalkaya'ya akın ettiğini anlattı.


Tüm pistlerin açık olduğunu ve bölgedeki otellerin de yüzde 100 doluluk oranıyla hizmet verdiğini vurgulayan Avcı, "Otel doluluk oranımız yüzde 100'e ulaşmış durumda. 12 Şubat'a kadar bu doluluk devam ediyor. Tabi ki önümüzdeki haftalar için de rezervasyonlar yoğun bir şekilde devam ediyor. Gelecek hafta yağış bekliyoruz. Bu yağış bizim için...