29 / 03 / 2024

Kartepe teleferik

Kartepe teleferik

Kartepe’nin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürecek 4 bin 960 metrelik teleferik projesinde ihale süreci tamamlandı.

Kartepe teleferiğe kavuşuyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yaptığı açıklamada, Kartepe'nin 50 yıllık hayali olan teleferik projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Kartepe'ye teleferik müjdesi!

Kartepe, teleferik projesiyle kış turizminin cazibe merkezi olacak. Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez "Zirveyle bağlantı kuracak teleferik hattı ile bölgemizi tam anlamıyla bir turizm merkezi haline getirmeyi hedefliyoruz" dedi

Kartepe teleferik projesine 1 milyon lira destek!

Kartepe Belediyesi’nin Derbent-Kuzu Yayla, Hikmetiye-SEKA Kamp-Kuzu Yayla ve Hikmetiye arasında yapmayı planladığı teleferik projesi için Kültür ve Turizm Bakanlığı 1 milyon lira projelendirme desteği verdi.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Kocaeli'ye teleferik müjdesi!

Marmara Belediyeler Birliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Ocak ayında Kartepe için teleferik ihalesi yapılacağının müjdesini verdi.

Kartepe teleferik hattının temeli atıldı!

Kocaeli Kartepe'de yaklaşık 100 milyon liralık yatırımla hayata geçirilecek teleferik hattının temeli atıldı...

Kartepe teleferik projesinde ihale tamamlandı!

Kartepe’nin 50 yıllık hayalini gerçeğe dönüştürecek 4 bin 960 metrelik teleferik projesinde ihale süreci tamamlandı.

Kartepe Belediyesi teleferik ve turistik tesis yaptırıyor!

Kartepe Belediyesi Hikmetiye ile Kuzuyayla arasında 4 bin 690 metre uzunluğundaki teleferik tesisi ile ticari ve turistik tesislerin yapımı için 28 Eylül'de ihale düzenliyor..

Kartepe teleferik ihalesi 28 Eylül'de!

Kartepe’de 50 yıldır hayal edilen, konuşulan ama bir türlü somut adımlar atılmayan Teleferik Projesi 28 Eylül tarihinde ihalesi yapılarak hayata geçiriliyor.

Kartepe teleferiğe kavuşuyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, yaptığı açıklamada, Kartepe'nin 50 yıllık hayali olan teleferik projesinin hayata geçirildiğini belirtti.

Kartepe teleferik projesi hızla ilerliyor!

Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez'in projelerinden biri olan Teleferik Projesi'ne ait çalışmalar hızla devam ediyor. Projenin imar çalışmalarında önemli bir aşamaya gelindi.

Kartepe teleferik projesi onaylandı!

Kartepe Belediyesi'ne ait teleferik projesi için imar planı değişikliğiyle ilgili raporu oybirliğiyle onaylandı. İhale sürecine girilen teleferik projesinin tamamlanmasının ardından ziyaretçilerine seyir zevki yüksek bir teleferik yolculuğu sunacak.

Kartepe Belediyesi'nde imar uygulamaları kabul edildi!

Kartepe Belediyesi’nin olağan meclis toplantısı gerçekleştirildi. İmar uygulaması ile oluşan belediye hisselerinin satışı, teleferik tesisi ve günübirlik sosyal tesisler üzerine sınırlı ayni hak tesis edilmesi ile ilgili raporlar, toplantıda oy birliği ile kabul edildi.

Kartepe teleferik Haberi

Kartepe teleferik

Kartepe Belediyesi’nin en önemli vizyon projelerinden olan teleferik projesi için yapılan ihaleye iki firma katıldı. Teleferik Projesi’nin ihalesi belediye toplantı salonunda gerçekleştiriledi. Hikmetiye-Derbent Kuzu Yayla Mesire Alanı arasında yapılacak toplam 4 bin 960 metrelik hat için 2 firma teklif verdi. Komisyon Başkanlığını Belediye Başkan yardımcısı Mehmet Filiz’in yaptığı yaklaşık 71 Milyon TL’ye mal olması beklenen projenin ihalesinde teklifler alındı. İhaleye en yüksek teklif veren firma, yıllık kira dışında tesisin tüm işletme cirosundan yüzde 17.2 pay vermeyi taahhüt etti.


Kartepe Teleferik ihalesine katılan firmalardan biri yıllık 350 bin TL tesis kirasına ilave olarak işletilecek tesis toplam gelirinden yüzde 10.51 oranında pay vermeyi teklif ederken, diğer firma ise 350 bin TL kira bedeli dışında işletilecek tesisten toplam elde edilen gelirden yüzde 17.2...