19 / 03 / 2024

Kat malikleri olağanüstü genel kurul

Kat malikleri olağanüstü genel kurul

Kat toplantılarının belirli zamanlarının dışında beklenmedik hallerle karşılaşıldığında sitede olağanüstü genel kurul toplanabiliyor.Peki site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?İşte olağanüstü kurul toplantısının detayları..

Kat malikleri olağanüstü genel kurul toplantısı!

Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamında yer alan kat malikleri kurulunun toplantısı ve kararlarına göre kat malikleri olağanüstü genel kurul toplantısı hangi durumlarda yapılıyor? İşte kanun hükümleri...

Carrefoursa'dan Xiaomi Note 12 Pro'ya olağanüstü indirim! Fiyatını birden dibe çektiler! 

Türkiye'nin önde gelen perakende zincirlerinden Carrefoursa, teknoloji dünyasının gözdesi Xiaomi Note 12 Pro için beklenmedik bir indirim hamlesi gerçekleştirdi. Akıllı telefon tutkunlarını sevindiren bu kampanya ile Xiaomi'nin en yeni modeli Note 12 Pro, olağanüstü bir fiyat avantajıyla sunuluyor.

'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! Almayan çok pişman olacak 

Altın fiyatları ile ilgili flaş açıklama Ekonomist Selçuk Geçer'den geldi. 'Olağanüstü hareketler olacak' diyen Ekonomist Selçuk Geçer elinde altın olanları uyardı! 

Altın fiyatlarıyla ilgili olağanüstü bir gelişme yaşandı! Elinde altını olanlar tam bu kadara zıplayacak!

Altın fiyatlarında olağanüstü bir gelişme yaşandı! Küresel merkez bankalarının faiz artırımına gitmesiyle altın düşüşe geçti. Ancak uzmanlara göre, önümüzdeki dönemde altın piyasası büyük bir yükseliş yaşayacak. İşte ayrıntılar...

Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Depremin ardından kira fiyatlarında fahiş yükselişe gidenlere ilişkin şikayetler gün geçtikçe çoğalıyor. Fahiş kiralara olağanüstü hal önlemi geliyor! Ev kiralarındaki artış için OHAL yetkileri kullanılacak! 

Satıştan kaldırılan iPhone 13 Pro Max olağanüstü fiyat etiketiyle BİM`de satışta! 19 Şubat 2023 fiyat listesi...

Türkiye'nin önde gelen market zincirlerinden BİM, son anda sevindirici bir haber verdi. Üretimi durdurulan iPhone 13 Pro Max şimdi BİM'de olağanüstü fiyatıyla! İşte 24 Şubat 2023 itibarıyla iPhone 13 Pro Max özellikleri ve fiyat listesi…

Gram altın 2 bin TL... Analistler olağanüstü şekilde toplandı, tarih verildi senaryo ürkütücü

Gram altın fiyatlarının nasıl bir yöne gideceği merak konusu oldu. Gram altın hakkında bir iddia ortaya atılmasının ardından analistler de olağanüstü olarak toplantı gerçekleştirdi.

Mini Clubman fiyatları kaç lira? Olağanüstü donanımlı ve çok yönlü! İşte 26 Temmuz 2022 fiyat listesi...

En çok tercih edilen otomobillerden biri olan Mini Cooper Clubman Temmuz ayı fiyatları merakla araştırılıyor. Peki olağanüstü donanımlı ve çok yönlü olan Mini Clubman fiyatları kaç lira? İşte 26 Temmuz 2022 fiyat listesi...

En fazla doların etkileneceği kriz başladı! Olağanüstü değer kaybı uyarısı

Bitcoin dahil kripto para piyasasının değeri 1,2 trilyon doların altına düştü. Kripto para birimleri ve hisse senetlerindeki olağanüstü değer kaybı en fazla doları etkileyecek. Bitcoin 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. İşte detaylar...

İSKİ zam gündemiyle olağanüstü toplanacak!

Çalışmalarına devam eden İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) bağlı İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresinin merakla beklenen 1. Olağanüstü Genel Kurulu, 16 Şubat 2022 tarihinde zam gündemiyle toplanıyor.

Kat malikleri toplantısında kararlar neye göre alınır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde olağanüstü kat malikleri toplantısında kararların neye göre verildiğini kaleme aldı. 

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün olağan genel kurulu 19 Eylül'de!

Kuyumcukent Gayrimenkul'ün Olağanüstü Genel Kurul Toplantısının 13.09.2021 Pazartesi günü, Saat 11:00 de, Yenibosna Köyaltı Mevkii 29 Ekim Cad. Kuyumcukent Sitesi Bahçelievler'de yapılmasına karar verildi. 

7 maddede sitelerde olağanüstü toplantılar!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "7 maddede sitelerde olağanüstü toplantılar" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın olağan genel kurul kararları tescil edildi!

Emlak Katılım Varlık Kiralama'nın 19 Mart 2021 tarihinde gerçekleştirilen Olağan Genel Kurul Toplantısında alınan Kararlar, 2 Nisan 2021 tarihinde İstanbul Ticaret Sicil Müdürlüğü tarafından tescil edildi.

Kat malikleri olağanüstü genel kurul Haberi

Kat malikleri olağanüstü genel kurul

Site yönetiminde olağanüstü genel kurul nasıl toplanır?

Kat malikleri kurulunun toplantısının önemli bir sebepten dolayı gerçekleşememesi veya bir toplantı zamanı gelmeden önemli bir olayın gelişmesi durumunda “Kat malikleri olağanüstü genel kurul toplantısı” yapılıyor.


Kat Mülkiyeti Kanununun 29. maddesine göre, kat maliklerine imzalattırılacak bir çağrı veya bir taahhütlü mektupla, toplantı sebebi de bildirilmek şartiyle, kat malikleri kurulu her zaman toplanabiliyor.


Madde 29'a göre, Kat malikleri kurulu, yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim planında gösterilen zamanlarda, eğer böyle bir zaman gösterilmemişse, her takvim yılının ilk ayı içinde toplanıyor. (Ek cümle: 14/11/2007-5711/14 md.) Toplu yapılarda ise kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ilk ayı içinde toplanır.


Önemli bir sebebin çıkması...