19 / 04 / 2024

katma değer vergisinde son durum

katma değer vergisinde son durum

Aydınlık Gazetesi'nin yazarlarından Uğur Civelek, bugünkü yazısında konutlardaki katma değer vergisinin yüzde 18'den yüzde 8'e düşmesini değerlendirdi. İşte Civelek'in o yazı...

Katma Değer Vergisi Artışıyla Hangi Ürünler Zamlandı? Yeme İçme, Beyaz Eşya ve Bebek Bezi Kaç Oranda Zamlandı?

Resmî Gazete ’de Katma Değer Vergisi oranlarında artış olduğu duyuruldu. Son yapılan zamlar arasında ise yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi oldu. Bu ürünler belirli oranlarda zamlanarak tüketicilere sunuldu. İşte yeme içme, beyaz eşya ve bebek bezi ürünlerindeki zam oranları…

Katma Değer Vergisi yüzde 20'ye yükseltildi! KDV artışı Resmi Gazete'de! 

Resmi Gazete'de yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile mal ve hizmetlere uygulanan Katma Değer Vergisi'nde (KDV) artışa gidildi. İşte ayrıntılar...

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31574 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden yapılacak?

Milyonlarca ev sahiplerini ilgilendiren emlak vergisi için ödemeler devam ediyor.  Peki, emlak vergisinde ödeme hangi değer üzerinden olacak? İşte detaylar...

43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul etkinlikleri sektöre katma değer sunacak!

Bu sene 43’üncü kez gerçekleştirilecek olan 43. Yapı Fuarı – Turkeybuild Istanbul etkinlikleri sektöre katma değer sunmaya hazırlanıyor.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31397 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik!

Mal ve Hizmetlere Uygulanacak Katma Değer Vergisi Oranlarının Tespitine İlişkin Kararda Değişiklik Yapılmasına Dair Karar Resmi Gazete'de yayınlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği Seri No: 33, 31349 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni tebliğ ile 2021 yılında uygulanacak emlak vergisi oranları belli oldu.

Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile hak sahibi olan riskli yapı sahiplerine sunulacak net alanı 150 metrekare altındaki konutların inşaat ve taahhüt hizmetleri için katma değer vergisi oranının yüzde 1 olarak belirlenecek.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31121 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliği'nde Değişiklik 2020!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulam Tebliğinde Değişiklik Yapılmasın Dair Tebliğ  (Seri No:31) bugünkü 31057 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ!

Katma Değer Vergisi Genel Uygulama Tebliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ bugünkü 31039 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Katma Değer Vergisi Kanunu kapsamında değişiklik!

3065 Sayılı Katma Değer Vergisi Kanununun Geçici 37 nci Maddesi ile 5520 Sayılı Kurumlar Vergisi Kanununun Geçici 9 uncu Maddesinin Uygulanma Süreleri Hakkında Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

katma değer vergisinde son durum Haberi

katma değer vergisinde son durum


Geride bıraktığımız haftanın ikinci yarısında alınan bazı kararlar ve açıklanan ekonomik veriler, gelecek konusunda olumlu düşünmeyi zorlaştırıyor. Para ve maliye politikalarını olabildiğince gevşetmek, durgunlaşma yönündeki eğilimin ve kırılganlık algılarının güçlenmesini önleyememiş! 


Türkiye İstatistik Kurumu tarafından yapılan açıklamaya göre. sabit fiyatlı Gayrı Safi Yurtiçi Hasılamız ikinci çeyrek dönemde yüzde 3,1 oranında artmış: yüzde 15.6 oranında artan kamu harcamaları sonuç üzerinde belirleyici olmuş ve geriletilen faizlerin etkisi oldukça sınırlı kalmış. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış Sanayi Üretim Endeksi ise yüzde 7,0 gerilemiş. Gerek bu verilerin ve gerekse Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan Bütçe Gerçekleşmelerinin gerçeği yansıttığını düşünmüyorum! 


Akaryakıt fiyatlarını yüzde 5'e yakın oranda yükselten maktu vergi ayarlamaları ve 150 metrekareden büyük lüks sayılabilecek konutlarda katma değer vergisini yüzde 18'den yüzde 8'e düşüren kararlar, evdeki...