19 / 03 / 2024

KDV Konut

KDV Konut

Yeni konut alımında ödenen KDV’nin metrekareye göre değil; değere göre alınmasını öngören düzenleme TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda değişecek

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

İstanbul Sultangazi Belediye Başkanlığı, Arnavutköy'de yer alan 4 kat konut imarlı arsayı KDV'den muaf satışa sunuyor. Peki Arnavutköy'de satışı yapılacak arsanın fiyatı ne kadar? 

TOKİ 100 bin sosyal konut projesinde mağduriyet: KDV yükseltildi, 146 bin TL olan ev 1.3 milyon TL'ye çıktı!

Toplu Konut İdaresi’nin 2019'da tanıttığı 100 Bin Sosyal Konut Projesi, ilk açıklandığı günlerde birçok insana umut olmuştu. Ancak KDV'lerin yükseltildiği ve inşaatların tamamlanmadığı proje, şimdi mağduriyet yaratıyor. İşte ayrıntılar..

O ilde 41 konut ve 13 iş yeri satılıyor! Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'ndan KDV'den muaf gayrimenkuller! 

Samsun Canik'te yer alan 41 konut ve 13 iş yeri, KDV'den muaf olarak satışa çıkarıldı. Peki Samsun'da yer alan gayrimenkullerin fiyatları ve ödeme seçenekleri nasıl? 

Yabancılara konut ve iş yeri satışında KDV istisnası! Kimler, hangi şartlarla yararlanabilir?

Yabancılara konut ve iş yeri satışında 2017'den beri Katma Değer Vergisi istisnası uygulanıyor. Peki kimler, hangi şartlarla KDV'den istisna oluyor? İşte ayrıntılar...

O belediye, KDV’den muaf 2 konut satacak!

Samsun Canik Belediyesi, KDV’den muaf 2 adet konut satışı yapacağını açıkladı. Söz konusu arsaların geçici teminat ve muhammen bedelleri belli oldu.

O ilde KDV'den muaf 18 adet konut imarlı arsa satışa çıktı! Belediye tarihi açıkladı! 

Konya Kadınhanı Belediye Başkanlığı, Konya ili, Kadınhanı ilçesinde yer alan 18 adet konut imarlı arsayı KDV'den muaf olarak satıyor. Peki Konya'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Belediye konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf imarlı arsayı kaçırmayın!

Sakarya İli Erenler Belediye Başkanlığı, Sakarya Erenler'de yer alan konut alanı imarlı arsayı satışa çıkardı. Söz konusu arsa KDV'den de muaf.

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak! Konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın!

Belediye KDV'den muaf iki arsa satacak... Sinop Ayancık'ta yer alan konut imarlı bu arsaları sakın kaçırmayın...

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf satılıyor! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

O ilimizde 10 konut ve 32 iş yeri KDV’den muaf Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut güvencesiyle satılacak! 14 Şubat 2023’teki ihaleyi kaçırmayın…

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satıyor! KDV'den muaf bu arsayı kaçırmayın!

Satışa çıkardığı KDV'den muaf arsaların ihale ilanlarını resmi internet sitesi üzerinden peş peşe yayımlayan Milli Emlak Genel Müdürlüğü şimdi de 323,21 metrekarelik konut alanı imarlı arsa satıyor.

Milli Emlak o ilde konut imarlı arsa satacak! KDV'den muaf arsayı sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 113 bin 800 TL'ye konut imarlı arsa satacak. KDV'den muaf arsayı sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 21 bin 452 liraya konut imarlı arsa satıyor! Bu KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 21 bin 452 liraya konut imarlı arsa satıyor... Bu KDV'den muaf arsa fırsatını sakın kaçırmayın...

Milli Emlak 28 bin liraya konut imarlı arsa satacak! Bu KDV'den muaf arsa fırsatını aman kaçırmayın!

Milli Emlak Genel Müdürlüğü 28 bin TL'ye konut imarlı arsa satacak. Bu KDV'den muaf arsa fırsatını aman kaçırmayın....

KDV Konut Haberi

KDV Konut

Yeni konutlarda ortaya çıkan 17 puanlık vergi artışına Meclis rötuşu geliyor. Yapılacak değişiklikle, yasanın çıktığı tarihten önce inşaat ruhsatı almış, inşaatı devam eden konutlara mevcut sistem uygulanacak. Yeni yasa ise yürürlük tarihinden sonra ruhsat alınan konutları kapsayacak.    


Yapılacak değişiklik sayesinde halen inşaatı devam eden 150 metrekarenin altındaki evlerden, değerine ve bulunduğu semte bakılmaksızın yüzde 1 KDV alınacak. 150 metrekarenin üzerindeki evler de aynı şekilde mevcut yasada olduğu gibi yüzde 18’lik KDV’ye tabi tutulacak.

  

Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Amme Alacaklarının Tahsil Usulü Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı, hem yap-sat müteahhitlerden ev alan dar gelirli konut alıcılarının hem de lüks projelerden konut alanların yüreğini ağzına getirdi. Bakanlığın, konut alımında ödenen KDV oranını metrekare yerine arsa veya konutun...