24 / 04 / 2024

kemalpaşa kentsel dönüşüm

kemalpaşa kentsel dönüşüm

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerler ve dönüştürülen alanlar meclis gündemine taşındı. CHP'li Polat, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kemalpaşa kentsel dönüşüm planları yine mahkemelik oldu!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde bölge halkı, AKP'li belediyenin kentsel dönüşüm planlarına bir kez daha dava açtı.Soğukpınar ve Atatürk Mahallesi için hazırlanan ikinci imar planları da bölge halkı tarafından mahkemeye taşındı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm planlarına dava açılacak!

İzmir Kemalpaşa'nın iki mahallesinde uygulanması planlanan kentsel dönüşüm projelerine halkın onayı alınmadığı için itiraz eden ve dernekleşmiş olan mahalle sakinleri 2. defa askıya çıkan planlara karşı tekrar dava açacak.

Kemalpaşa'da 5 bin yeni konut inşa edilecek!

İzmir Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, AK Parti Kemalpaşa İlçe Başkanı Mehmet Ali Demirtaş ile birlikte ilçede görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcileriyle buluştu. Uğurlu, bölgede hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projelerinden bahsetti.

Arif Uğurlu’dan kentsel dönüşüm müjdesi!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, vatandaşın kentsel dönüşüm sorunlarını dinledi ve Kemalpaşalılara kentsel dönüşüm müjdesi verdi.

İzmir Kemalpaşa'daki dönüşüm projesinde son durum!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde "afet riski" adı altında Soğukpınar ve Atatürk mahallelerinde kentsel dönüşüm kararı alınmasının ardından hazine malı üzerinde evi olan yurttaşlara 10 bin TL'ye varan Ecrimsil borç çıkarıldı.

Kemalpaşa'da dönüşüm Mayıs'ta başlıyor!

Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu yaptığı açıklamada içinde otel ve sağlık turizminin de yer alacağı alanda golf tesisleri kuracaklarını söyledi. Uğurlu, bu projeyle ilçeyi golf turizminin dünya merkezlerinden biri haline getirmeyi hedefliyor

Kemalpaşa kentsel dönüşüme hazır!

Kemalpaşa'da son bir yılın en önemli gelişmesi Başkan Arif Uğurlu'nun başlattığı kentsel dönüşüm atağı oldu. Dönüşümle ilgili gelişmeleri memnuniyetle karşılayan ilçe halkı ise sürecin hız kazanmasını istiyor...

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm kapsamında devir protokolü imzalandı!

Bakanlar Kurulu kararıyla "afet riski altındaki alan" olarak ilan edilen İzmir’deki Soğukpınar ve Atatürk Mahalleleriyle ilgili kentsel dönüşüm projesi kapsamında Kemalpaşa Belediyesi’ne yetki devri töreni yapıldı.

Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm projesinin devir töreni yapıldı!

Kemalpaşa'da 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı. Güllüce, muhalefet ve bazı sivil toplum kuruluşlarının hükümetin yürüttüğü projelere karşı engelleyici bir tutum içinde olduklarını belirtti.

Kemalpaşa kentsel dönüşümde örnek olacak!

Dönüşümün İzmir için çok önemli olduğunu dile getiren Okumuş, İzmir'in adına yakışır bir kent kimliğine sahip olması için bu alanda atılan her adımı desteklediklerini dile getirdi.

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 binada kentsel dönüşüm uygulanacak!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde 2 bin 100 bina için gerçekleşecek kentsel dönüşüm projesinin yetki devir töreni yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce törene katıldı..

İzmir Kemalpaşa'da 2 bin 100 bina dönüştürülecek!

Bakan Güllüce ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu devir protokolüne imza attı. Protokole göre riskli alan ilan edilen 79,5 hektarlık alanda yaklaşık 16 bin kişinin ikamet ettiği 2 bin 100 binanın dönüştürülmesi öngörülüyor.

Kemalpaşa'da 800 dönümlük alan dönüşecek!

Bakanlar Kurulu 800 dönümlük bölgeyi riskli alan ilan ederek, dönüşümün önünü açtı. Buna göre Bakanlık, belediyenin istemesi halinde yetki devri yapabilecek. Böylece alan çalışmalarını ve tespitleri belediye koordine edecek.

Mustafakemalpaşa kentsel dönüşüme hazır!

BURSA'NIN Mustafakemalpaşa ilçesinde geçen ay meydana gelen deprem sonrası gözler kentsel dönüşüme çevrilirken, Başkan Sadi Kurtulan, sağlam konutlar için kolları sıvadıklarını söyledi...

Avcılar'a kentsel dönüşüm müjdesi: 5 yıl içerisinde tamamlanacak!

Yerel seçimler yaklaşırken adaylar da yeni projelerini peş peşe açıklıyor. AK Parti Avcılar Belediye Başkan Adayı Abdullah Küçükoğlu projeleri kapsamında kentsel dönüşüm projesi vererek, ilçede dönüşüm çalışmalarının 5 yıl içerisinde tamamlanacağını söyledi.

Beykoz'a Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü ve 5 bin yeni konut müjdesi!

Beykoz Belediye Meclisi'nin 2019-2024 döneminin son toplantısında önemli açıklamalar yapan Beykoz Belediye Başkanı Murat Aydın, yeniden seçilmesi halinde ilçede 5 bin konut inşa edeceklerini ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü kurulacağını dile getirdi.

Akiş GYO'dan Londra ve Beykoz'a kentsel dönüşüm projesi!

Akiş GYO'nun Londra ve Beykoz olacak şekilde tipik iki kentsel dönüşüm projesi bulunuyor. Akiş GYO Genel Müdürü Levent Çanakçılı, projeler ve sektör ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

İzmir Kemalpaşa'da 800 bin metrekarelik alanın kentsel dönüşüm planları onaylandı!

İzmir Kemalpaşa'ya son dakika kentsel dönüşüm müjdesi geldi. Kemalpaşa Atatürk ve Soğukpınar Mahalleleri sınırları içerisinde kalan ve yaklaşık olarak 80 hektar alanı kapsayan kentsel dönüşüm planları onaylandı ve askıya çıktı.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

İzmir Kemalpaşa'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde hayata geçecek kentsel dönüşüm projeleri için ilk toplantı gerçekleştirildi. 

Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm projesinde tahliye kararı!

Gaziosmanpaşa'da hayata geçirilmesi planlanan kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde tahliye kararı alındı. Bölge halkı alınan karara tepki gösterdi.

Adana Seyhan'a kentsel dönüşüm müjdesi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Adana'nın Seyhan ilçesinde kentsel dönüşüm projesi kapsamında 682 konut inşa edecek.

Ankara kentsel dönüşüm planlarında yeni gelişme! 

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Ulus'taki Atıfbey-Hıdırlıktepe-İsmetpaşa Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje alanı için yapılan imar değişikliklerinin iptali için açtığı davayı kazandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekkürü!

Üsküdar Burhaniye, Kirazlıtepe ve Ferah mahallelerinin sakinleri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a kentsel dönüşüm teşekküründe bulundu.

Süleyman Soylu'dan Gaziosmanpaşa kentsel dönüşüm açıklaması!

Gaziosmanpaşa Hükümet Konağı'nda mahalle muhtarlarıyla buluşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Gaziosmanpaşa'da önemli kentsel dönüşüm projelerinin takip edildiğini ve pek çok dönüşümün de gerçekleştiğini söyledi.

Cüneyt Yüksel'den Tekirdağ Süleymanpaşa kentsel dönüşüm sunumu!

Tekirdağ Süleymanpaşa Belediye Başkanı Cüneyt Yüksel, TBMM Başkanı Mustafa Şentop'a bazı mahallelerde gerçekleştirilecek kentsel dönüşüm ile ilgili sunum yaptı.

TOKİ'den Kayseri Kocasinan'a kentsel dönüşüm ofisi ve otel!

Kayseri İli, Kocasinan İlçesi, Çandır Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi Ofis ve Otel Binası İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesi yarın saat 14:30'da yapılacak.

kemalpaşa kentsel dönüşüm Haberi

kemalpaşa kentsel dönüşüm

CHP İzmir Milletvekili  Mahir Polat, İzmir'in Kemalpaşa ilçesinde riskli alan olarak ilan edilmesi talep edilen yerlere ve dönüştürülen alanlara ilişkin soru önergesi hazırladı. Polat, sorusunun Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP İzmir Milletvekili  Mahir Polat'ın soruları:
1- İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde zemin yapısı kapsamında can ve mal kaybaına sebep olabilecek unsurlardam dolayı riskli ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?

2- İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde üzerindeki yapılaşma kapsamında can ve mal kaybına sebep olabilecek yapısal unsurları barından yapıları içerdeği gerekçesiyle riskli alan ilan edilmesi talebinde bulunulmuş mudur? Bulunulduysa buralar nelerdir?

3- Bakanlığınızca İzmir İli Kemalpaşa ilçesinde kaç tane bağımsız birim dönüştürülmüştür?

4- Bakanlığınızca İzmir ili Kemalpaşa ilçesinde kaç tane ''Kentsel Dönüşüm Eylem Planı'' çerçevesinde değerlendirilerek...