18 / 04 / 2024

kensel dönüşümde riskli alanlar

kensel dönüşümde riskli alanlar

İstanbul'da kentsel dönüşüm kapsamında 11 ilçede 38 bin 719 bağımsız birim riskli alan ilan edildi...

Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım: Kentsel dönüşümde Ümraniye pik seviyede!

KİPTAŞ’ın eski Genel Müdürü, Ümraniye Belediye Başkanı İsmet Yıldırım, Ümraniye’de bulunan 56 bin binadan sadece 148’nin riskli olduğunu belirterek, kentsel dönüşümde Ümraniye'nin pik seviyede olduğunu açıkladı.

Kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde riskli olarak tespit edilen yapılar yıkılarak yerine yeni yönetmeliğe uygun binalar inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde tapu masrafı var mı, yok mu?

Kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Riskli olan apartmanların kentsel dönüşüm sürecinde anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Kimi malikler dönüşüme itiraz edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde 1 kişi itiraz ederse ne olur?

Kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Kentsel dönüşüme girecek riskli bina malikleri ve hissedarları arsa payı ve metrekare hesaplamalarını merak ediyor. Peki, kentsel dönüşümde kaç metrekareye daire veriliyor?

Ömer Bulut: Kentsel dönüşümde herkes sorumluluktan kaçıyor!

TOKİ Başkanı Ömer Bulut yaptığı açıklamada kentsel dönüşümde sıkıntı yaşanan riskli binalarla ilgili “Burada herkes sorumluluktan kaçıyor. Yerel yönetimlerin sorumluluğu aslında bu işte daha fazla. Çünkü hastalık neyse onu önce teşhis etmek gerekiyor” diye konuştu.

Kentsel dönüşümde 'imar alanları ve riski bölgeler' ayrıntısı!

Kentsel dönüşüm, son zamanlarda sıklıkla oluşan depremler nedeniyle yeniden gündemimizde. İstanbul en riskli bölgelerden. İstanbul'da yapılacak kentsel dönüşümde yeni planlamalar yapılmalı...

Yüksek riskli binalar kentsel dönüşümde öne alınmalı!

ODTÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Sucuoğlu, İstanbul'da yüksek risk tespit edilen binaların kentsel dönüşümde öne alınması gerektiğinin altını çizdi...

Kentsel dönüşümde sürpriz değişiklik!

Kentsel dönüşümde yapılan değişiklikler riskli bir yapıda hak sahiplerinin 3’te 2’si dönüşüme evet derse, 3’te 1’in payı satılıyor. Geçmişte Hazine’nin alımına açık olan bu hisseler artık 3’üncü kişilere de satılacak.

Kentsel dönüşümde kira yardımı almanın şartları!

Kentsel dönüşümde riskli binası olan ve yıkılan hak sahipleri Devlet tarafından sunulan finansal desteklere müracaat edebiliyor. Peki, kentsel dönüşümde kira yardımını kimler alabilir? 

Kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi!

Kentsel dönüşüm sürecinde riskli binası yıkılan maliklere bazı muafiyet hakları sunuluyor. İşte kentsel dönüşümde muaf olunan 7 harç ve vergi..

9 soruda kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşüm kapsamında riskli alanlardaki binalar ile riskli olarak tespit edilen binalar yıkılarak yerine yeni bina inşa ediliyor. Peki, kentsel dönüşümde riskli yapılar nasıl yıkılır?

Kentsel dönüşümde yeni yapılanma bekleniyor!

Büyük can ve mal kaybına neden olan Marmara depreminin ardından riskli bina stokunun azalması yönünde çalışmalar devam ederken, inşaat sektörü temsilcileri, kentsel dönüşümde yeni yapılanmaya gidilmesini istiyor

Kentsel dönüşümde yönetmelik endişesi!

Kentsel dönüşümde yüzde 25 ek emsal hakkı sağlayan düzenleme 1 Ekim’de yürürlükten kalkıyor. Tamamlanmamış projelerin riskli bina sahipleri ve yapımcı firmaları endişelendirdi.

kensel dönüşümde riskli alanlar Haberi

kensel dönüşümde riskli alanlar
Afet riski altındaki alanların dönüşümünün sağlanması için İstanbul'da bu zamana kadar 850 hektarlık alan riskli ilan edildi. Riskli alan olarak kabul edilen bölgelerde toplam 14 bin 479 yapı bulunuyor. Toplam 123 bin 653 kişinin yaşadığı riskli bölgelerin başında Gaziosmanpaşa bulunuyor. İstanbul genelinde belediyelerce 90 riskli bina yıkıldı. 507 binaya yıkım tebliğatı ulaştı. Riskli ilçelerde dönüştürülecek mahalleler; Beyoğlu; Örnektepe, Sütlüce, Hacıhüsrev, Esenler; Tuna, Oruçreis, Çiftehavuzlar, Gaziosmanpaşa; Pazariçi, Küçükçekmece; Kanarya, Fatih, Sarıyer; Derbent, Armutlu, Zeytinburnu; Sümer, Güngören; Tozkoparan, Bayrampaşa Vatan, Bağcılar; Göztepe, Kemalpaşa, Demirkapı, Evren, Kadıköy; Fikirtepe, Dumlupınar, Eğitim,...